INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  UCRAINA

FOTO & VIDEO Şahtior şi Dnepr acuză » A vrut UEFA să expulzeze Ucraina din Europa League? 4 echipe eliminate din 4!

Mircea Lucescu priveşte uimit ce se întîmplă pe teren. A fost eliminat cu Şahtior şi din Champions, şi din Europa League // Foto: MediafaxFoto/AFP +3   FOTO
Mircea Lucescu priveşte uimit ce se întîmplă pe teren. A fost eliminat cu Şahtior şi din Champions, şi din Europa League // Foto: MediafaxFoto/AFP

Articol de , - Publicat sambata, 01 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 februarie 2014 23:40

Mircea Lucescu se plînge de arbitrul olandez Van Boekel: "A văzut bine ce s-a întîmplat în careul cehilor, dar ne-a refuzat totul".

Într-o singură seară, joi, Ucraina şi-a pierdut toate reprezentantele continentale. Şahtior, Dnepr, Dinamo Kiev şi Cernomoreţ au fost eliminate şi, în fiecare caz, a apărut cel puţin un semn de întrebare.

Vezi VIDEO!

Înaintea jocului de la Doneţk, s-ar fi răspîndit un mesaj uluitor: "Ucraina se va opri aici în Europa League". Ceea ce s-a şi întîmplat. S-a sugerat că UEFA ar fi vrut să scape de griji în acest sezon, ţinînd departe o regiune unde conflictele politice nu se vor opri prea curînd.

"Trebuia să şi elimine un ceh!"
Ieri, la o zi după eşecul cu Plzen, Mircea Lucescu era încă în transă, puternic afectat, uluit. "Acest arbitru, Van Boekel, nu mi-a dat cinci penaltyuri. Nu unul, cinci! Patru clare, am revăzut meciul. Chiar nu mai ştiu ce să fac! Olandezul a văzut bine ce s-a întîmplat în careul lui Plzen, dar ne-a refuzat totul". Lucescu mai avea ceva să-i reproşeze "centralului": "A acceptat durităţile cehilor. Am patru jucători care de-abia mai pot merge. Pe Alex Teixeira l-au lovit chiar în faţa arbitrului. Era de «roşu»!".

"Centralul" a mai ajutat-o pe Plzen
Acelaşi Paul van Boekel, 38 de ani, ecuson FIFA din 2008, condusese pe 14 februarie 2013 un alt meci controversat al lui Plzen, o victorie şocantă cu 3-0 la Napoli, tot în "16-imile" Europa League. Cînd batavul a fost asaltat de ultraşii azzurri şi de-abia a părăsit oraşul napoletan.

Antrenorul lui Şahtior nu înţelegea nici "cum de au scăpat cehii într-un meci în care am avut 28 de şuturi, zece pe poartă, 17 cornere, o mulţime de acţiuni, de centrări, iar ei au înscris două goluri din două şuturi deviate? La noi, mingea se oprea de fiecare dată, inexplicabil, exact în clipele mai importante".

4 lovituri de pedeapsă ignorate
- Henţ al Horvath, căpitanul lui Plzen
- Bernard a fost împiedicat
- Kucer dat jos în careu de Kolar
- Ilsinho călcat pe picior

"Sînt la Doneţk de zece ani şi am primit doar două penaltyuri în Europa, care nu ne erau de nici un folos. Unul la meciul cu Braga, la 2-0, şi al doilea cu Apoel, cînd nu mai conta" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

Execuţia de la Londra

”Călăul” lui Dnepr a fost arbitrul francez Gautier, care le-a tolerat englezilor toate durităţile şi l-a eliminat gratuit pe Zozulia.

Pînă şi ziarele engleze recunosc. Tottenham a avut mare noroc, joi seară, cu brigada de arbitri condusă de Antony Gautier. "Centralul" francez, notat cu 4 în Daily Mail, parcă fusese special trimis de Platini, preşedintele UEFA, s-o execute pe Dnepr, învingătoare în tur cu 1-0. Nu mai puţin de 4 situaţii critice a judecat strîmb Gautier, toate în defavoarea ucrainenilor.

Vezi VIDEO!

Trei în prima repriză, cînd oaspeţii au fost cel puţin egalii lui Tottenham, cea decisivă la scorul de 1-1, cînd situaţia continua să fie critică pentru Spurs:
1. Vertonghen îi dă o palmă adversarului direct Zozulia, însă "centralul" francez nu are nici o reacţie.
2. Talonat de Fedeţki, Soldado îi aplică ucraineanului un cot în figură. Gautier se limitează doar la a-l mustra pe spaniol, deşi trebuia să-l elimine!
3. Pe finalul primei reprize, Sandro îi pune talpa pe cap lui Rotan. Tot stadionul vede "roşu", numai arbitrul "galben".  
4. În minutul 62, la scorul de 1-1, "centralul" înclină abrupt balanţa: Vertonghen îl împinge pe Zozulia şi apoi se trînteşte la pămînt, simulînd o lovitură primită în replică de la atacantul lui Dnepr. Decizia lui Gautier: "roşu" lui Zozulia!

În zece s-au frînt
LYON - ODESA 1-0  (0-0 în tur). Cernomoreţ le-a dat multe bătăi de cap francezilor, iar în minutul 52 a fost la un pas de 0-1 (bară). Ucrainenii s-au frînt însă în minutul 76, cînd "centralul" macedonean Aleksandar Stavrev i-a arătat al doilea "galben" lui Zubeiko. Patru minute mai tîrziu a venit sentinţa: Lacazette, 1-0.

Dinamo, pe butuci din tur
VALENCIA - DINAMO KIEV 0-0 (2-0). Dacă Dnepr şi Cernomoreţ au putut disputa turul acasă, UEFA n-a lăsat-o pe Dinamo să joace prima manşă cu Valencia nici măcar altundeva în Ucraina. Din cauza frămîntărilor de la Kiev, forul continental a mutat partida la Nicosia. Fără susţinerea propriilor suporteri, alb-albaştrii au pierdut cu 2-0.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
bamse1901
bamse1901  •  02 Martie 2014, 19:13

daca stiam nu pariam impotriva voastra, acum spuneti si voi

solomon_i
solomon_i  •  02 Martie 2014, 15:59
Postat de ricco pe 02 Martie 2014, 15:37

Era un timp cind il apreciam pe Lucescu, dar de cind tot BATE CIMPII cu faptul ca toti arbitrii din Europa sint impotriva lui, a inceput sa-mi devina dea dreptul ANTIPATIC... Mircea Lucescu chiar BATE CIMPII.

Sunt exact si eu in situatia ta vizavi de sentimentele mele pentru Lucescu.Insa am vazut meciul la TV si de aceasta data arbitrul mai degraba a fluierat voit in favoarea cehilor decat sa fi gresit.

ricco
ricco  •  02 Martie 2014, 15:37

Era un timp cind il apreciam pe Lucescu, dar de cind tot BATE CIMPII cu faptul ca toti arbitrii din Europa sint impotriva lui, a inceput sa-mi devina dea dreptul ANTIPATIC... Mircea Lucescu chiar BATE CIMPII.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează