INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  KUPS - GAZ METAN, 14 IULIE

Gazul se bate cu finlandezii de la KuPS în turul 2 preliminar » ”Cine-s ăştia?”

Gaz Metan debutează în acest sezon în cupele europene
Gaz Metan debutează în acest sezon în cupele europene

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 20 iunie 2011 20:34

Medieşenii nici n-au auzit de nordici. Manşa 1 se joacă pe 14 iulie, la Kuopio, iar returul, o săptămînă mai tîrziu, în România.


Sorţii au scos în calea Gazului Metan o formaţie complet necunoscută pentru jucătorii lui Cristian Pustai. "KuPS? Ce echipă e asta?! N-am auzit în viaţa mea de ei?!", a reacţionat căpitanul Cristi Todea. "Ne aşteaptă un drum greu pînă acolo, în nordul Europei. Va fi o experienţă interesantă. Ne avantajează că avem primul meci în deplasare, pentru că am dovedit că sîntem buni pe teren străin. Dacă ieşim cu bine din cantonamente, trecem şi de finlandezi", a mai spus cel poreclit "Dulăul".

"Îl ştiu doar pe Mika Hakkinen" :)
Şi brazilianul Eric a rămas cu gura căscată cînd a aflat de viitorul adversar din Europa: "Eu, dintre finlandezi, am auzit doar de Mika Hakkinen. Dar, cum Ayrton Senna, brazilianul meu, a fost mult mai bun ca el, tot aşa o să-i depăşim şi noi. Pentru mine e clar: batem şi acasă, şi-n deplasare, deşi am face bine să nu-i subestimăm dacă nu vrem surprize neplăcute".


"Probabil că şi noi sîntem o necunoscută pentru ei. Ne convin ca adversari. Sîntem tehnici, putem face diferenţa"
Cristian Pustai, antrenor Gaz Metan

"Finlandezii sînt arţăgoşi, luptă pentru fiecare minge. Trebuie să avem mare grijă. Pe undeva se aseamănă cu faroezii"
Paul Pîrvulescu, mijlocaş Gaz Metan

Sînt vicecampioni
KuPS Kuopio a terminat pe locul secund în Finlanda, anul trecut, cînd campionatul a fost cîştigat de HJK Helsinki. În acest sezon, echipa merge prost, avînd doar trei victorii după 11 partide. În lot există 3 nigerieni, un camerunez şi un ungur, restul fotbaliştilor fiind finlandezi. Clubul a fost fondat în 1923 şi e al 4-lea din Finlanda în clasamentul all time al rezultatelor. Stadionul e mic, avînd o capacitate de numai 4.700 de locuri. Kuopio are o populaţie de 100.000 de locuitori.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
flafy
flafy  •  21 Iunie 2011, 12:33

in mod normal ar trebuii sa-i batem la ei acasa si sa ii batem la scor la Medias....Hai Gazu!!!

goth83
goth83  •  21 Iunie 2011, 07:37

Mult succes Gaz Metan! Si da, nu intrati pe varfuri sau in sandale pe terenul de fotbal;)... nu avem experiente prea placute cu echipele scandinave.

ligax
ligax  •  21 Iunie 2011, 03:57

Calificare, la naiba! Hai Gaz!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează