INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AALBORG - STEAUA 1-0

Gladiatorul e din plastilină! » Alex Bourceanu a arătat în Danemarca de ce a jucat foarte puţin de cînd a revenit la Steaua

Articol de - Publicat vineri, 28 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 27 noiembrie 2014 23:05

Alex a fost aproape să producă două goluri pentru Aalborg şi nu şi-a ajutat colegii cu absolut nimic. Gâlcă l-a schimbat după ceva mai mult de o oră.

Rusescu a fost un împrumut bun, Bourceanu, nu. Aceasta e concluzia după o jumătate de an. Reveniţii se comportă complet diferit, chiar dacă, înainte ca Steaua să-i vîndă în străinătate, ambii erau fotbalişti importanţi.

Rusescu a ajutat echipa lui Gâlcă cu goluri importante, împrumutul lui de la Sevilla s-a dovedit o afacere foarte bună, în ciuda pauzei pe care atacantul a luat-o din pricina accidentării grave pe care a suferit-o în partida cu ASA Tîrgu Mureş. Bourceanu nu e la fel de bun. Pînă acum, e chiar complet inutil!

Gâlcă a apelat la Aalborg din start la Alex, forţat de absenţa titularului obişnuit din acest sezon, Prepeliţă. Absenţa lui Prepe s-a dovedit mai importantă decît părea înaintea partidei din Danemarca. Bourceanu şi-a făcut antrenorul să regrete lipsa lui Andrei. Fostul "gladiator-căpitan" al roş-albaştrilor s-a întors alt jucător din Turcia.

Le-a pasat de două ori!
Contra lui Aalborg nu a mai fost nici agresiv, nici implicat în fazele de atac. Prezenţa pe teren a lui Sînmărtean i-a diminuat rolul pe care îl avea Bourceanu în perioada trecută la Steaua, Alex nu mai distribuie baloanele pentru atac, se rezumă doar să se apere. Nu a fost în stare să se achite de rol nici în defensivă. Ba a fost aproape să contribuie decisiv la două atacuri ale nordicilor.

În prima repriză, Alex, aflat în alergare, a controlat rudimentar mingea, care i-a sărit din picior la Helenius. Atacantul lui Aalborg a tras de la marginea careului direct în braţele lui Arlauskis, o execuţie cu care i-a anulat lui Bourceanu vina la un posibil gol.

Alex a mai comis-o o dată, aproape identic, în partea secundă a jocului. Mingea s-a urcat iar pe el ca pe un junior lipsit de talent şi a sărit tot la Helenius. Vîrful a marcat de data asta, doar că asistentul semnalizase deja ofsaid. Gâlcă a pus capăt chinului lui Bourceanu: l-a înlocuit după o oră şi un pic cu Breeveld.

4 meciuri mai avea Bourceanu de la revenirea la Steaua înaintea celui de aseară, dintre care doar unul ca titular, la 1-0 cu CSMS Iaşi, în Cupă

1,3 milioane de euro a încasat Steaua în schimbul lui Bourceanu, pe care l-a vîndut la Trabzonspor la începutul acestui an. Mijlocaşul de 29 de ani s-a accidentat la genunchi, apoi a fost împrumutat pînă în vara viitoare înapoi în Ghencea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
tbbone
tbbone  •  28 Noiembrie 2014, 11:20

asta nu a mai jucat de 6 luni, abia si a revenit dupa recuperare, nu trebuia fortat in meci crucial pentru calificarea in primavara europeana, trebuia bagat in amicale din astea cu Dinamo - Cefura unde castigam de obicei de la 3 goluri in sus...oricum ar fi bine sa ramana jucatorii si sezonul viitor, daca pleaca Szukala + Keseru si Rusescu e problema, sau Sanmartean...nu mai dam gol decat o data la 4 partide si ala intamplator

hotangels
hotangels  •  28 Noiembrie 2014, 10:53

Ingerasii din saloanele www.HotAngels.ro te astepta! Galerie foto reala pe site, 30 domnisoare sexy astepta sa incinga atmosfera pentru tine! Discretie, intimitate, zona centrala, erotism si senzualitate. Daca doresti, fetele te pot vizita acasa sau in camera de hotel, non-stop. Asigura-ti o noapte fierbinte, alege www.HotAgels.ro

misu_2007
misu_2007  •  28 Noiembrie 2014, 10:52
Postat de cipet pe 28 Noiembrie 2014, 10:16

nu inteleg cum de cand pleaca de la steaua jucatorii sunt lei-paralei, cand ajung acolo nu rup gura targului, iar cand se intorc multi dintre ei sunt gaini jumulite ??? de ce mai vin, de ce mai pleaca ? daca ar ramane la steaua ar avea continuitate in jocuri, ar juca permanent in cupe europene si poate nici banii nu ar fi prea departe de ce iau afara, de ce prefera sa plece si sa ajunga in cele mai multe cazuri niste lustruitori de banci ?

Pentru ca dincolo de competitie, fotbalul este o afacere si fotbalistii sunt niste bunuri de negot. Ca in orice afacere, intervine si marchetingul care il prezinta pe jucator, la export, in cel mai bun ambalaj. Jucatorul, este si el om si se gandeste ca ca nu va juca toata viata fotbal, iar dupa, nu se stie de unde isi va mai asigura traiul (lui si al familiei). Deci mai bine lustruitori de banci pe banii multi afara. Mai este si mentalitatea romaneasca. Afara, esti 100% (din timp si din potential) conectat la ritmul echipei, asta daca vrei sa realizezi ceva.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează