INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO KIEV - STEAUA, JOI, 20:00, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Îl sacrifică » Absenţa lui Adi Popa îi dă mari bătăi de cap lui Costel Gâlcă

Adrian Popa
Adrian Popa

Articol de - Publicat miercuri, 01 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 30 septembrie 2014 21:25

Cu Adi Popa accidentat, Lucian a jucat pe dreapta contra Astrei şi e posibil să fie ”chinuit” din nou pe acel post şi cu Dinamo Kiev. Gâlcă recunoaşte că mijlocaşul nu se descurcă la fel de bine


Sînmărtean nu a mai fost decisiv împotriva Astrei, la primul meci jucat de el ca mijlocaş dreapta de cînd a semnat cu Steaua. "Nu l-aş fi folosit acolo, normal că ar fi jucat în centru! Dar dacă nu e Adi Popa..." a fost comentariul lui Gâlcă despre prestaţia mijlocaşului în vîrstă de 34 de ani.

El sau Chipciu se "chinuie"
Lucian nu a tras nici măcar un şut pe poarta lui Silviu Lung, singura minge expediată de el în 90 de minute a trecut pe lîngă poarta Astrei. El s-a implicat mai mult în zona centrală în repriza a doua, în care şi Steaua a fost mai bună, cu mai multe ocazii.

"Exilarea" lui Sînmărtean pe dreapta s-ar putea repeta în partida de joi, în condiţiile în care Popa va lipsi, aproape sigur, din nou. Micuţul mijlocaş suferă din cauza unei entorse suferite la un antrenament.

Gâlcă a avut de "sacrificat" un jucător şi l-a ales pe Lucian, întrucît pe stînga, unde "Micul magician" se descurcă mai bine, a fost lăsat Chipciu, căruia de asemenea îi convine să evolueze în acea zonă.

Rusescu e OK
Gâlcă poate să păstreze la Kiev echipa pe care a folosit-o duminică împotriva Astrei. Rusescu a părăsit terenul accidentat încă din prima repriză în jocul cu giurgiuvenii, dar lovitura pe care a primit-o în umăr i-a produs doar o contuzie.
Pe lîngă Adi Popa, incert, rămîne accidentat Bourceanu, care nu va putea juca un meci întreg mai devreme de începutul lunii noiembrie. Iar Tănase va fi în lot joi, însă nu va intra din start.

În funcţie de cursul jocului, Dodel s-ar putea să apară pe parcurs, pentru a-şi recăpăta treptat forma. El n-a mai jucat un meci întreg de pe 10 august, din cauza unei leziuni musculare.

8 driblinguri din 12 i-au ieşit lui Sînmărtean contra Astrei. Mutat din centru în lateral, el nu a mai fost în stare să-şi impună tehnica şi să producă un gol sau o pasă decisivă

Ofertă din Premier League pentru Arlauskis
Impresarul lui Arlauskis, Leonid Istrati, a dezvăluit că există oferte clare venite pentru portarul de 26 de ani, care are un start de sezon excepţional la Steaua: "Giedrius este urmărit de multe formaţii din străinătate. Am fost sunat în urmă cu cîteva zile din Anglia de un prieten foarte bun, care antrenează o echipă din Premier League. M-a întrebat dacă e adevărat că lui Arla îi expiră contractul în vara anului viitor. I-am confirmat şi a rămas să mai discutăm, cel mai probabil în iarnă. De asemenea, Arla poate semna şi mîine cu o echipă din Turcia!". Conducerea din Ghencea a răspuns cu o contraofertă: un nou contract, valabil pînă în 2018, cu un salariu de 300.000 de euro anual.

"Jucăm în primăvara europeană"
Fernando Varela a vorbit la Dolce despre meciul de joi seară cu Dinamo Kiev: "Cred că avem o echipă bună, jucători de valoare, mergem la Kiev să cîştigăm. E foarte important pentru noi să învingem, pentru că în acest fel am avea şanse mari să ajungem în primăvara europeană. E obiectivul nostru în acest moment! Moralul e sus cînd joci la Steaua, trebuie să stai bine la capitolul ăsta. O să fie un meci greu la Kiev pentru că ei au jucători care stau bine pe teren şi sînt tari în duelurile unu contra unu, dar mergem să-i batem".

Adversari studiaţi doar pe DVD
Costel Gâlcă a decis ca nimeni din staff-ul lui să nu meargă să vadă pe viu adversarele Stelei din grupa pentru Europa League: "Conducerea a decis să nu mai urmărim adversarele din Europa League. Ne putem face o părere foarte bună şi de pe DVD-uri. La ultimul meci de exemplu, Dinamo Kiev a folosit doar 4 titulari. Nu aveam ce să vedem dacă mergeam acolo". Acesta a vorbit şi despre jocul echipei: "Noi acum încercăm să avem posesie, să construim mai mult. Jucînd mai riscant, se mai pierde mingea şi adversarii îşi mai fac ocazii. Dar o să îmbunătăţim şi acest aspect".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
plischi
plischi  •  01 Octombrie 2014, 16:26

kkrea lumii daca se accidenteaza tanase, kkrea lumii daca se accidenteaza popa, kkrea lumii daca se accidenteaza arlauskis (in fine, sanmartean s-ar descurca si acolo, ca bulgarii ar cere prea mult pentru moti), kkrea lumii daca soarele e puternic, daca ploua, daca bate vantul - doamne, sensibila trupa are un cimitir al patriei. kkrea cu adevarat a lumii este insa faptul ca aceasta carpitura - in sensul de mai sus, nu ma refer la jucatori! - domina liga fosta bezmitica, actualmente beznimika!

alexandru_p
alexandru_p  •  01 Octombrie 2014, 13:16

mai bine chipciu pe dreapta. sau daca vrea chipciu pe stanga, baga'l pe stanciu pe dreapta si lasa'l pe sanmartean in centru. stanciu oricum de cand a venit la steaua are un meci bun si 15 proaste, deci oriunde ar fi pe teren e de umplutura, mai bine il lasi pe lucica unde are randament bun. alt om care poate juca pe dreapta e iancu, la fel ca si stanciu, de umplutura, dar macar nu strici toata echipa!

rozu
rozu  •  01 Octombrie 2014, 12:13

mare usurare ar trebui sa fie! rahatzelu' asta este cel mai mare papagal ce a jucat vreodata aripa dreapta la steaua! nici o centrare in "cariera" lui...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează