INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - TWENTE, JOI 16 FEBRUARIE, 22:00, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ilie Stan a ajuns la capătul răbdării: "Ăsta e amatorism!"

Balonul din Herăstrău, unde ar fi trebuit să se antreneze ieri steliștii, a fost pus la pămînt din cauza zăpezii (Foto: Raed Krishan)
Balonul din Herăstrău, unde ar fi trebuit să se antreneze ieri steliștii, a fost pus la pămînt din cauza zăpezii (Foto: Raed Krishan)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 februarie 2012 23:20

Steaua e cu nervii la pămînt! Jucătorii şi staff-ul sînt foc şi pară pe patron întrucît n-a fost în stare să le asigure un teren decent pentru antrenamente. Ieri, roş-albaştrii s-au pregătit doar la sală! Gigi Becali a luat 100 de lopeţi din magazia clubului şi a plecat la deszăpezit în Vrancea: “Nu mă interesează că n-au jucătorii unde să se antreneze!”

Antrenorii Stelei sînt şocaţi că n-au unde să se pregătească, nu înţeleg de ce negocierile cu MApN s-au rupt, îl asaltează pe patron cu sms-uri în care îl imploră ca echipa să se întoarcă pe stadionul ei, unde ar avea condiţii bune.

Steaua fierbe înaintea meciului tur cu Twente. Antrenorii şi toţi cei din staff stau însă pe un butoi cu pulbere din cauza a ceea ce se întîmplă cu condiţiile de pregătire după ce echipa a revenit din Antalya.

Ieri, a căzut şi varianta "balonul"
După ce luni roş-albaştrii se pregătiseră pe un teren sintetic, în interiorul unui balon, Ilie Stan avea de gînd să procedeze la fel şi ieri şi i-a şi anunţat pe jucători în acest sens. Totul a fost însă dat din nou peste cap după ce băiatul lui Ioan Andone, proprietarul balonului, i-a anunţat că a trebuit să-l dezumfle pentru a-l curăţa de zăpadă. Antrenamentul a fost anulat, iar steliştii au fost chemaţi la Mogoşoaia, unde s-au pregătit doar la sala de forţă.

"Nu aşa se pregăteşte un meci!"
Şi din acest motiv, nervii lui Ilie şi ai secunzilor săi au ajuns să fie întinşi la maximum, iar zilele trecute au avut o discuţie dură: "Aşa nu se mai poate, ăsta e amatorism total! Nu putem să pregătim în asemenea condiţii un meci de Europa League. Pur şi simplu nu se poate!". Mai mult, surse autorizate din cadrul clubului au dezvăluit că Stan l-a bombardat cu sms-uri pe Gigi Becali în ultimele două zile, în care i-a solicitat să ajungă de urgenţă la un acord cu MApN-ul şi echipa să revină în Ghencea.

Nemulţumirea lor e atît de mare încît antrenorul de 44 de ani a ieşit chiar şi public pentru a-şi exprima revolta faţă de ce se întîmplă acum la Steaua. "Am fi evitat toate problemele cu care ne confruntăm dacă echipa ar fi revenit în Ghencea. Acolo ne-ar fi fost foarte uşor pentru că nici jucătorii nu mai erau nevoiţi să meargă pînă la Mogoşoaia, să se echipeze şi apoi să plece pînă în Herăstrău ca să se antreneze. Chiar e greu în aşa condiţii!", a spus Ilie într-o intervenţie la GSP TV.

Gigi le-a luat pînă şi lopeţile :)
Unul dintre lucrurile care i-au scos din sărite pe cei din staff-ul Stelei s-a petrecut în weekendul trecut. Deşi se ştia că urmează să mai ningă în Bucureşti începînd de duminică, Gigi Becali a luat 100 dintre cele 150 de lopeţi care existau la Mogoşoaia şi care erau necesare pentru ca terenul să fie în continuare deszăpezit. "Nu mă interesează ce face echipa, eu iau lopeţile să salvez vieţile oamenilor din Vrancea. Nu se mai poate antrena echipa? Asta e, să nu se mai antreneze, nouă acum ne arde de antrenamente şi de fotbal?!" a fost replica incredibilă a lui Becali, care i-a înfuriat pe antrenorii Stelei.

A avertizat încă din Antalya
Ilie Stan a tras un semnal de alarmă privind condiţiile pe care le va avea echipa la revenirea în ţară încă de cînd se afla cu jucătorii săi în stagiul din Turcia: "Aici, în Antalya, avem supercondiţii, dar ce facem după ce ajungem acasă? Poate găsim terenurile acoperite cu zăpadă, nu avem unde să ne antrenăm, ne ieşim din ritm şi stricăm tot ce am făcut aici".

Săptămînă horror înainte de Twente
- joi, 9 februarie: echipa a revenit din Antalya, făcînd trecerea de la plus 15 grade la minus 10 - minus 15 grade
- vineri, 10 februarie: jucătorii au avut liber
- sîmbătă, 11 februarie: antrenament de 50 de minute la Mogoşoaia, care a început cu întîrziere şi s-a desfăşurat pe un teren acoperit de zăpadă
- sîmbătă seara: jucătorii au refuzat să rămînă în cantonament, aşa cum le-a solicitat Stan
- duminică, 12 februarie: antrenament scurt tot la Mogoşoaia, pe un teren îngheţat şi acoperit de zăpadă
- luni, 13 februarie: antrenament pe teren sintetic, într-un balon în parcul Herăstrău
- marţi, 14 februarie: antrenament la sala de forţă, la Mogoşoaia
- azi, 15 februarie: antrenament programat să fie efectuat pe terenul de la Mogoşoaia, dacă va fi curăţat

Patru ghinioane teribile în februarie 2012
1. În stagiul din Turcia s-a accidentat singurul mijlocaş dreapta din lot, Chipciu, la două zile distanţă de momentul în care Steaua trimisese lista de Europa la UEFA.

2. În Antalya, la ultimul amical, cu Debrecen, cînd Stan făcea ultima repetiţie pentru Twente, a plouat torenţial şi meciul a trebuit suspendat după prima repriză din cauza terenului care devenise impracticabil.

3. La revenirea în România s-au pornit din nou ninsorile în Bucureşti şi terenul de la Mogoşoaia a devenit inutilizabil după ce fusese curăţat de deţinuţi.

4. În noaptea de luni spre marţi, balonul în care se afla terenul sintetic unde Steaua avea de gînd să se antreneze pînă la meciul cu Twente a trebuit dezumflat pentru că risca să se prăbuşească din cauza zăpezii aflate deasupra lui, astfel că jucătorii nu s-au mai pregătit ieri acolo.

8 zile au trecut de cînd Steaua a făcut ultimul antrenament normal, pe un teren natural, mai precis pe 7 februarie, în Antalya

"Am ajuns să stau ore întregi să mă uit pe geam să văd cum e vremea ca să-mi dau seama dacă avem şi noi şanse să ne antrenăm pe un teren afară, în aer liber" (Ilie Stan, antrenor Steaua)

"Ştiu că am zis că nu vreau să-mi duc echipa pe sintetic, însă ce variante aveam să ne pregătim?! Daţi-mi voi o altă soluţie la care să apelăm ca să facem antrenament şi atunci nu mai zic nimic" (Ilie Stan, antrenor Steaua)

"Steaua nu a revenit în Ghencea din cauza fiţelor pe care le-a făcut şi le face în continuare Gigi Becali" (Anghel Iordănescu)

"Steaua a greşit că a venit în ţară. Ştia că nu are unde să se antreneze. Trebuia să rămînă în Antalya pînă cu o zi înainte de meci, venea apoi şi juca direct, care era problema?!" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
simohayha
simohayha  •  16 Februarie 2012, 10:15

vrau o Romanie curata din toate punctele de vedere! Romania fara Becali!

simohayha
simohayha  •  16 Februarie 2012, 10:09

"Mă simt sinistrat: - câtă vreme ciobanul albanez e la Steaua; -cata vreme televiziunile si gazetele il popularizeaza pe acest creditor; -atata vreme cat acest interlop este europarlamentar; -atata vreme cat acest delincvent este in libertate... Vreau Steaua inapoi! Vreau o Romanie >!"

englezu
englezu  •  15 Februarie 2012, 13:49

"Cum e turcu-i si pistolu" - Jiji este un nemernic, nu are nimic de-a face cu fotbalul ! Totul este reclama ! Stimati suporteri stelisti: goniti-l cat mai repede pe acest SATANA al fotbalului romanesc, al societatii civile romanesti ! Nu e patriot, nu e bun roman, NU RESPECTA nimic din Biblie: totul o face pentru orgoliul lui nemasurat !!! Dati-l afara !!! Cu orice mijloace !!!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează