INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  UEFA

Jose Mourinho, suspendat drastic de UEFA pentru răbufnirea din finala Europa League

Jose Mourinho
Jose Mourinho

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 19:36 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 19:36

Comisia de Disciplină a UEFA l-a sancționat cu 4 partide de suspendare pe Jose Mourinho, care l-a agresat verbal pe Anthony Taylor, arbitrul finalei Europa League, Sevilla - Roma 1-1, 4-1 la penaltyuri.

Jose Mourinho, 60 de ani, a decis să rămână la AS Roma și sezonul viitor, dar nu va putea sta pe banca echipei giallorossa la începutul toamnei.

Pep Guardiola a rezolvat primul transfer la Manchester City! Are 4 Ligi în palmares
ANGLIA
Pep Guardiola a rezolvat primul transfer la Manchester City! Are 4 Ligi în palmares

Jose Mourinho, exclus la primele 4 etape din Europa League

Comisia de Disciplină a UEFA l-a suspendat patru meciuri, pedeapsă pe care o va ispăși în primele patru etape ale grupelor Europa League. Forul continental a deschis o anchetă împotriva la începutul lunii iunie și, după trei săptămâni, a luat o hotărâre.

Mourinho nu putea să scape nesancționat. Pe 31 mai, antrenorul portughez al Romei a răbufnit după finala de Europa League pierdută la Budapesta, 1-1 și 1-4 la penaltyuri cu Sevilla.

Jose Mourinho, urlând la Anthony Taylor: „Omule, ești o rușine nenorocită! O curvă"

Jose l-a atacat și agresat verbal pe arbitrul englez Anthony Taylor, urlând la el și insultându-l în parcarea „Puskas Arena": „Ce rușine! Omule, ești o rușine nenorocită! O curvă". L-a înjurat în italiană, engleză și portugheză.

Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA, a încercat să-l liniștească pe tehnician, dar lusitanul i-a zis în față: „Și tu ești parte din înțelegerea lor. Spuneai că ăsta e capabil...". S-a îndepărtat cu nervii întinși la maximum: „Nici nu se vede rușinea pe fețele lor".

+7 FOTO

Arbitrul a fost atacat și de fanii Romei

A doua zi, pe 1 iunie, Taylor a trăit momente de groază până să ajungă acasă. El și familia lui au fost atacați de peste o sută de suporteri italieni, în incinta aeroportului din Budapesta!

Grupurile de fani i-au jignit și i-au împins, unul chiar a încercat să-i ia ghiozdanul din spate, polițiștii intervenind pentru a-i proteja. Forțele de securitate ale aeroportului au creat o barieră umană, separându-i astfel pe Taylor și pe ai săi de agresori, înainte de a-i pune la adăpost într-unul din birourile aerogării.

Au făcut-o la timp, întrucât huliganii începuseră să arunce în direcția lor cu lichide și diverse obiecte, printre care și un scaun, prins de un polițist chiar în momentul în care Taylor dispărea în spatele unei uși.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Ianis Hagi și-ar fi cerut iubita în căsătorie! Gestul romantic făcut de fiul „Regelui” + răspunsul Elenei Tănase

Șumudică a urmărit tragerea la sorți și „condamnă” o reprezentantă a României: „N-are nicio șansă!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  22 Iunie 2023, 16:57

ar fi trebuit vreo 4 ani, nu 4 meciuri

Vezi toate comentariile (1)
Comentează