INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  NAPOLI - STEAUA 1-0

Lăcătuş regretă ratarea calificării: "E greu de trecut peste acest moment!"

Articol de - Publicat joi, 16 decembrie 2010 00:00

La 10 minute după terminarea partidei, antrenorul Stelei a vorbit cu capul în pămînt, şi-a felicitat jucătorii pentru determinare, dar a spus că simte un regret enorm.

Răguşit, tensionat, dărîmat. Aşa arăta Marius Lăcătuş cînd a ieşit de la vestiare şi a acordat pentru ProTV primele declaraţii. Trecuseră 10 minute de la finalul întîlnirii şi vreo 15 de la golul lui Cavani.

- Domnule Lăcătuş, ce se mai poate spune după un asemenea meci?
- Cred că putem vorbi de ghinion şi acum, aşa cum putem vorbi de ghinion şi la partida tur cu Napoli. Am luat goluri în ambele jocuri în minutele de prelungiri... Din păcate, am fost atît de aproape, dar am ratat calificarea.

- Şi de ce...
- Vreau să mai adaug ceva. Felicitări jucătorilor mei, bravo lor pentru atitudine, pentru determinare, pentru modul în care au luptat! Dacă ştiam să gestionăm acel final, poate altfel ar fi fost acum rezultatul final. Totuşi, am făcut o bună propagandă fotbalului românesc. Cred că jocul a fost bun.

"Cînd pierdem, pierdem toţi, nu doar unii"
- E dureros acest eşec?
- Vreau să ştiţi că simt un regret enorm. Păcat, mare păcat de munca depusă în cele 92 de minute, dar şi de munca din precedentele jocuri. N-am ştiut să fructificăm cele două-trei ocazii pe care le-am avut, iar în repriza a doua n-am mai avut posesie, nu ne-am mai apropiat de poarta lor şi am cedat teren, iar Napoli ne-a supus unei mari presiuni. În plus, a fost şi lipsă de marcaj la faza golului şi de aici la ce s-a întîmplat...

- Vă reproşaţi ceva?
- Am spus mereu, o spun şi acum: cînd cîştigăm, o facem împreună! Cînd pierdem, e la fel! Iar dacă sîntem toţi vinovaţi înseamnă că şi eu am partea mea de vină.

- Unde s-a pierdut calificarea?
- Cred că aici, pentru că mai erau doar două minute şi jumătate de jucat. Sau poate în tur, cînd dacă s-ar fi terminat 3-2 sau dacă s-ar fi jucat 11 contra 11... Dar totul e deja istorie, nu se mai poate face nimic.

"N-am făcut antijoc, am jucat bine"

- Cum priviţi viitorul?
- ... Nu se poate trece uşor peste un asemenea moment. E o durere, e o ratare prea mare, însă nu avem ce face, trebuie să găsim resurse, să ne ridicăm de la pămînt şi să o luăm de la capăt.

- Sincer, nu credeţi că v-aţi dorit prea puţin la acest meci?
- Adică la ce faci referire? Aşa, din gură e uşor de dat. Probabil că se găsesc uşor specialişti din afară care se pricep la tot şi la toate să spună cum trebuia jucat. N-am venit aici să facem antijoc şi, repet, cred că am evoluat bine.

"Ne mai rămîn campionatul şi Cupa României. Dacă vom evolua şi în jocurile din Liga 1 cum am făcut-o în Europa League, atunci sînt convins că ne putem atinge obiectivele"
Marius Lăcătuş, antrenor Steaua

"Am jucat bine, dar dezamăgirea e uriaşă. Mai bine pierdeam cu 3-0 decît să ieşim din Europa în minutul 92"
Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua

"De la un meci ca ăsta te poţi îmbolnăvi rău de tot. Cred că Steaua e şi blestemată, altfel nu-mi explic cum poate să aibă un asemenea ghinion teribil!"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Păcat că Stancu n-are sînge în instalaţie! La cîte contraatacuri a avut Steaua, trebuia să profite măcar o dată"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Steaua s-a apărat foarte bine, ca o echipă italiană. Dedic victoria şi calificarea tatălui meu, care e dinamovist"
Dumitru Cardoso, atacant Napoli

Patronul la conferinţă
Aurelio De Laurentiis, cel care finanţează gruparea italiană, a dorit să participe la conferinţa de presă, alături de tehnicianul Walter Mazzari. "Am venit aici să spun ceva despre poporul român deoarece s-au scris multe aiureli în ultimele zile. Românii sînt singurii estici latini. Şi ştiu că mulţi muncesc onest în Italia", a declarat boss-ul peninsularilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
adi_stoika
adi_stoika  •  16 Decembrie 2010, 10:06

Mie mi-a placut meciul de-aseara, macar pentru daruire si efort dar si pentru cele cateva contratacuri ca pe vremuri; nu cred ca ne-am facut de ras; stiu ca asta este nivelul nostru acum si potentialul nostru fizic. Daca Steaua ar folosi reteta Otelului, pastrand jucatorii si rodandu-i impreuna mai mult timp,cu lotul pe care-l are poate spera la lucruri mari. Am fost uneori suparat pt. meciuri jucate prost(ex. 3-3 cu Napoli) insa pentru meciul de-aseara nu pot fi suparat.Bafta Steaua!

bgheorgheos
bgheorgheos  •  16 Decembrie 2010, 09:42

Antrenor penibil:echipa pica fizic prin min 70,nu leaga 2 pase sub presiune,doar bubuie.Doar Anghelov si Gomez stiu fotbal,romanii-Stancu,Surdu- sint praf,ridicat de impresari la rang de vedete.Dar Lacatus sa nu scoata echipa din careu,sa-l bage pe Radut tarziu,incredibil.

baixinho
baixinho  •  16 Decembrie 2010, 08:49

de fiecare dată când văd declaraţii d-astea idi0ate gen "e greu de trecut peste astfel de momente", "este o tragedie", încerc să fac fac o comparaţie cu drama trăită de părinţii a căror fiică, Căldăraru Cristina Ştefania, s-a născut anul trecut de Crăciun şi a murit după 4 luni. oameni buni, pe lume există lucruri mult mai importante decât fotbalul.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează