INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO - NK VARAZDIN

Moţi, înaintea meciului cu Varazdin: ”Nu vrem să-i băgăm în istorie, să le facem un nume!”

Moţi promite să facă un meci mare în această seară
Moţi promite să facă un meci mare în această seară

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 28 iulie 2011 12:12

Moţi a mărturisit ieri că Dinamo caută să nu aibă emoţii nici pentru returul din Croaţia cu Varazdin, nici pentru soarta calificării în play-off. Turul se joaca azi, de la ora 21:00, pe DigiSport si livetext pe gsp.ro

- Cosmin, trebuie să se teamă Dinamo de Varazdin?
- Adversarii nu par periculoşi, dar am mai avut parte în istoria recentă de surprize neplăcute. De aceea trebuie să tratăm acest meci cu maximă seriozitate. Nu vrem să-i băgăm şi pe cei de la Varazdin în istorie, să le facem cotă şi nume pentru Europa. Şi nu vrem nici să trăim cu iluzia vreunei minuni. Să fim atenţi, concentraţi doar la fotbal şi să ne facem treaba cum trebuie pe teren!

- Ce rezultat v-ar oferi linişte pentru retur?
- Nu sînt parior, nu dau pronosticuri. Să ne concentrăm, să dăm multe goluri, să nu primim. O să încercăm cu toţii, de la fundaşi şi pînă la atacanţi, să înscriem din fiecare ocazie pe care o avem.

- Vă mai bîntuie coşmarul verii trecute, Hajduk Split?
- Nu trăim în trecut, cred că am învăţat din acea lecţie şi acum ne vom lua toate măsurile de siguranţă pentru a-i elimina pe croaţi.

- Crezi că veţi avea o atmosferă încinsă la meciul din Ştefan cel Mare?
- Noi ne dorim să se vîndă toate biletele, fiindcă am vrea să umplem arena din nou, ca pe vremuri. Susţinerile venite din tribune ne dau forţă, s-a văzut şi în meciul de debut, cu Tîrgu Mureş, că n-am avut probleme în joc şi fiindcă am simţit sprijinul fanilor.

ECHIPELE PROBABILE:
DINAMO
Bălgrădean - L. Rus, Scarlatache, Moţi, Diabate - Torje, D. Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, M. Niculae
Rezerve: G. Curcă, Pătraşcu, G. Păun, Cazacu, Ţucudean, Muşat, Stănescu
Absenţi: Bakaj (suspendat), Pulhac, Dr. Grigore (accidentaţi)

NK VARAZDIN
Krklec -  Brlecici, Tkalcici, Glavina, Simek - Conjar, Aganovici, Punocec, Glavica - Vugrinec, Sacer
Rezerve: Mrmici, Safarici, Grgec, Susac, Golubar, Kaniski, Gluhak

Alte "surprize neplăcute" ale roş-albilor din 2000 încoace
Sezonul Adversarul Rezultate
2000-2001: Polonia Varşovia 3-4 / 1-3
2001-2002: Grasshoppers Zurich 1-3 / 1-3
2007-2008: Elfsborg 1-2 / 1-0
2008-2009: NEC Nijmegen 0-1 / 0-0
2009-2010: Slovan Liberec 0-3 / 3-0 (9-8 la penalty-uri)
2010-2011: Hajduk Split 3-1 / 0-3

Notă: Cu Slovan Liberec meciul s-a terminat cu scorul de 0-2 la Bucureşti, dar din cauză că fanii au invadat terenul UEFA a dictat 3-0 pentru cehi la "masa verde". Roş-albii au reuşit în retur să elimine şocul şi-au produs "Minunea de la Liberec", întorcînd rezultatul şi eliminîndu-i pe cehi după penalty-uri.

Dinamo, favorită clară

Dinamo porneşte ca favorită certă în dubla împotriva croaţilor de la NK Varteks, casele de pariuri oferind o cotă de 1.12 pentru o calificare a roş-albilor.

Echipa lui Ciobotariu este ca şi calificată în play-off-ul Europa League în viziunea caselor de pariuri, acestea oferindu-le o cotă de 1.12 pentru a merge mai departe. Anul trecut, "cîinii" au avut de asemenea o cotă destul de mică împotriva celor de la Hajduk Split, 1.75, însă au fost eliminaţi de vicecampioana Croaţiei. De această dată însă, dinamoviştii o vor întîlni pe NK Varteks, echipă care a terminat ediţia trecută de campionat pe locul 11. Adversarii din acest an şi-au cîştigat dreptul de a evolua în preliminariile Europa League datorită participării în finala Cupei, pe care au pierdut-o împotriva campioanei Dinamo Zagreb, cu scorul de 2-8.(Dan Bâra)

"Ne-am uitat pe net, i-am văzut şi pe DVD, nu sînt de speriat, dar trebuie să fim cu ochii în 4. Varazdin nu e Hajduk Split, dar nici să-i subestimăm pe croaţi" (Marius Niculae, atacant Dinamo)

"Întîlnim o echipă de croaţi, iar asta spune totul. Aparent, nu au experienţă, însă trebuie să jucăm fotbal şi să fim serioşi. Eu, unul, sînt nerăbdător, de-abia aştept meciul, echipa este pregătită" (Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo)

"Eu cred că putem să ne calificăm în primăvara europeană, dar pînă atunci să fim atenţi joi seară. Întotdeauna am avut probleme cu echipele din fosta Iugoslavie, acum doresc să nu avem nici o emoţie" (Cristi Borcea, acţionar Dinamo)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
catalinantoneanu
catalinantoneanu  •  28 Iulie 2011, 15:10

pai bat croatii cu 2-0 azi si s-a rezolvat calificarea

imperator
imperator  •  28 Iulie 2011, 15:05

am sa ma uit la meci din curiozitate , joaca new dinamo sau old dinamo ?

ronaldo77
ronaldo77  •  28 Iulie 2011, 15:00

Castigam q 2-0 !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează