INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  UNIREA URZICENI - LIVERPOOL 1-3 (ÎN TUR, 0-1)

RESPECT, UNIREA » Românii au jucat curajos, i-au chinuit pe englezi şi au pierdut demn

Unirea
Unirea

Articol de - Publicat vineri, 26 februarie 2010 00:00

Unirea a visat jumătate de repriză la un miracol. L-a pierdut însă pe Galamaz, accidentat, iar englezii au fructificat găurile din defensiva Urziceniului cu 3 goluri simple

Cu 23.000 de oameni în spate, îţi vine să muţi munţii din loc. Sîngele curge mai alert prin vene, iar adversarul din faţă nu-ţi mai pare chiar o caracatiţă imposibil de răpus. Asta trebuie să fi fost starea băieţilor de la Unirea cînd au pornit trînta cu monstrul din Liverpool.
Veyi aici rezumatul meciului Unirea Urziceni - Liverpool 1-3  (video)

Avîntul oamenilor lui Levy a funcţionat magistral în prima parte a meciului. Frunză (2) a dat repede semnalul unui visat miracol, iar mingea trimisă de la 25 de metri aproape că a pupat vinclul. Onofraş (18) s-a înşurubat şi el singur în careul britanicilor, a greşit bezmetic o preluare simplă şi a obţinut doar un corner.

Şi ce corner! Execuţie Pădureţu şi reluare cu capul în plasă a lui Bruno Fernandes (19)! Primul gol oficial al Urziceniului cu Levy pe bancă deschidea porţile către un succes numai bun de pus în ramă aurită. Va fi fost însă ultimul moment cînd Maftei şi compania au simţit gustul unui rezultat gata să bulverseze continentul. Dominoul ialomiţenilor a prins a se prăbuşi apoi repede de la nivelul gleznei. Al gleznei lui Galamaz, care a cedat la o contră mai dură cu muşchii "cormoranilor".

Atît au putut
Era minutul 24 cînd căpitanul Unirii, accidentat, îi lăsa locul în defensivă lui Mehmedovici. După asta, prăbuşirea! Două bîlbe consecutive în apărarea bulversată şi Mascherano (30), urmat de Babel (40), şuturi de la marginea careului pe respingeri disperate, au întors urgent tabela către cursul firesc al valorilor.

Între reuşitele englezilor, o încercare ratată de autogol a lui Insua (37) şi un trasor marca Pădureţu (38). Plus o cavalcadă de lovituri de la colţ, cu un neverosimil la un moment dat 7-0 la cornere pentru Unirea. Era şi asta o mică victorie!

Partida s-a înclinat însă definitiv către Liverpool în minutul 58: Benayoun a făcut legea în careul lui Arlauskis, iar Gerrard l-a executat simplu pe lituanian pentru 3-1! Unirea a căutat apoi să revină, a presat însă cu tăişuri boante şi a rămas pînă la final doar cu amintirea unui vis spulberat simplu de o echipă prea mare pentru a fi victima românilor.

"Arbitrul a cărat-o în spate pe Liverpool în prima repriză, cînd englezii nu puteau ieşi din propriul careu! A fost cel mai bun meci al nostru din Europa"
Mihai Stoica, preşedinte Unirea

"Liverpool e cel mai tare adversar împotriva căruia am jucat în viaţa mea! În vestiar ne-am simţit fotbalişti. Nu există senzaţie mai frumoasă decît să fii aplaudat de spectatori în picioare"
Sorin Frunză, mijlocaş Urziceni

"Unirea are echipă bună, dar mă feresc să remarc pe cineva anume. De ce? Dacă laud eu un jucător, îi creşte cota imediat!"
Rafa Benitez, antrenor Liverpool

"Nici la 0-1 nu am avut emoţii, fiindcă aveam timp suficient să marcăm măcar un gol. Îmi felicit fotbaliştii că s-au descurcat şi pe un asemenea teren dificil"
Rafa Benitez, antrenor Liverpool

16 milioane de euro a încasat Unirea Urziceni din acest sezon european. Ialomiţenii au jucat 6 meciuri în Liga Campionilor şi două în Europa League

A faultat şi s-a accidentat
Galamaz (foto) a cedat după doar 27 de minute, la scorul de 1-0, din cauza unei accidentări stupide. Căpitanul Unirii l-a oprit prin fault pe Skrtel, în dreapta apărării ialomiţenilor, dar slovacul l-a şi lovit pe Galamaz, în cădere. Fostul dinamovist a resimţit lovitura primită în genunchi şi a cerut imediat schimbare. L-a înlocuit Ersin Mehmedovici.

Vibrator aruncat pe teren!
Fanii englezilor au aruncat un vibrator pe teren, la jumătatea reprizei a doua. Obiectul a fost îndepărtat în cîteva secunde, de către stewarzi. A fost un gest de răzbunare din partea britanicilor, după ce, la hotelul la care s-a cazat echipa lui Rafa Benitez, mai multe românce i-au aşteptat pe pe Gerrard şi pe colegii lui, oferindu-le vibratoare. (George Şeitan)

Everton după Arlauskis
Unul dintre jucătorii Unirii poate să joace la Liverpool din vară, dar pentru Everton, rivala "cormoranilor". Giedrius Arlauskis (foto), portarul de 22 de ani al Urziceniului, a fost urmărit aseară de un scouter al grupării engleze, care a asistat şi la meciul tur. Cei de la Everton l-au remarcat pe "Miko" în timpul cantonamentului pe care ialomiţenii l-au făcut în Anglia, în iarna asta. Arlauskis a venit la Unirea în 2007, de la Sauliai, un club din campionatul Lituaniei.

Levy n-a schimbat nimic
Pablo Brandan, suspendat, a fost singurul "lup" care a lipsit faţă de echipa de start din prima manşă, de la Liverpool. Argentinianul a fost substituit, ca fundaş stînga, de Valeriu Bordeanu. În rest, Ronny Levy a păstrat aceeaşi formulă care pierduse în Anglia cu 0-1.

Bişniţă pînă la începutul meciului
Cererea mare de bilete i-a încurajat pe bişniţari. Cum majoritatea tichetelor fuseseră deja vîndute de zilele trecute, preţurile au crescut aseară, la stadion. Bişniţarii au vîndut bilete pînă în momentul în care a început meciul. Unul pentru tribuna a II-a costa 80 de lei, faţă de 50 de lei, preţul de la case.

Umbrelele interzise în tribune!
Oamenii de ordine de la stadion nu au permis accesul cu umbrele în tribune, din motive de securitate. Spectatorii au avut serios de suferit din cauza asta, fiindcă a plouat pe tot parcursul reprizei secunde. Englezii prezenţi la meci s-au certat cu stewarzii, fiindcă nu li s-a permis să intre cu camere foto. Unii dintre ei au izbutit să pătrundă în tribune cu aparatele.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (56)
dinosteaua
dinosteaua  •  27 Februarie 2010, 15:09

Eu ma bucur mai ales ptr purtarea exemplara a suporterilor nostri STELISTI.PROBLEMA nu este la SUPORTERI.

adialyssa
adialyssa  •  26 Februarie 2010, 19:42
Postat de schukaryn pe 26 Februarie 2010, 17:45

Lumea se bucura de comportamentul juktorilor in teren nu de goluri primite dar tu vad k esti frustrat pt k eu nu mi aduk aminte k Dinamo sa ajunga candva unde au ajuns cei de la Urziceni!! Voi nici nu ati ajuns in grupele UCL ce sa mai vb sa faceti puncte sau sa ajungeti in primavara europeana!! Pe voi va bate oricine in cupele europene!! Voi care pierdeti campionatul si locul doi in doua etape!!! Penibili

sucarine libera exprimare e un drept constitutional si sa stii nu e mare scofala sa ajungi in grupele ucl meriti laude atunci cand castigi trofeul ex;steaua

schukaryn
schukaryn  •  26 Februarie 2010, 17:45
Postat de adialyssa pe 26 Februarie 2010, 07:11

santeti jalnici daca va bucurati cand luati 3 boabe

Lumea se bucura de comportamentul juktorilor in teren nu de goluri primite dar tu vad k esti frustrat pt k eu nu mi aduk aminte k Dinamo sa ajunga candva unde au ajuns cei de la Urziceni!! Voi nici nu ati ajuns in grupele UCL ce sa mai vb sa faceti puncte sau sa ajungeti in primavara europeana!! Pe voi va bate oricine in cupele europene!! Voi care pierdeti campionatul si locul doi in doua etape!!! Penibili

Vezi toate comentariile (56)
Comentează
Close