INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - TWENTE

Steaua a primit o veste proastă de la UEFA » Maximum 3 achiziţii pentru Europa!

Wesley se află printre jucătorii doriţi de Becali la Steaua.
Wesley se află printre jucătorii doriţi de Becali la Steaua.

Articol de - Publicat sambata, 17 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2011 22:11

Roş-albaştrii nu-şi pot completa lotul pentru Europa decît cu cel mult 3 jucători noi faţă de lotul de 25 anunţat în vară, indiferent că e vorba despre transferuri sau de fotbalişti vechi, care nu fuseseră incluşi atunci, precum Tibi Bălan sau Gabi Matei.

"Voi aduce 6-7 jucători de mare valoare cu care să ne calificăm pînă în semifinala sau finala Europa League" a fost anunţul entuziasmant făcut de Gigi Becali după ce Steaua a obţinut biletele pentru primăvara europeană. Conducerea echipei a primit însă o veste foarte proastă din partea UEFA, iar suporterii Stelei vor avea de ce să fie dezamăgiţi.

Regulamentul: maximum 3 nume noi
Regulamentul în vigoare, pe care Valeriu Argăseală l-a studiat în detaliu şi ieri la Nyon, unde a avut loc tragerea la sorţi, prevede că o echipă calificată în "16-imi" are dreptul să adauge pe lista jucătorilor cu drept de joc doar 3 nume noi faţă de lotul trimis pînă pe 1 septembrie la forul european. Mai mult, Steaua a completat atunci toate cele 25 de poziţii din tabel, astfel că în afara celor 3 "wild card-uri" nu mai are nici un loc disponibil.

Ies sigur Galamaz şi Emeghara, intră Dănănae şi Chiricheş
Din acest moment, încep calculele. Cum Emeghara a fost anunţat că nu va mai rămîne şi cum în vară n-a fost trecut pe listă nici Gabi Matei, automat unul dintre Dănănae şi Matei va trebui trecut. 99% va fi ales primul deoarece fundaşul adus de la Pandurii nu va reintra pînă în martie-aprilie, iar meciurile din "16-imi" şi "optimi" se joacă între 16 februarie şi 15 martie. Apoi, lui Galamaz i se termină contractul, nu i s-a propus prelungirea pentru că vine Chiricheş, astfel că al doilea nume nou va fi cel al fundaşului central de la Pandurii.

Rămîne un singur loc liber
De aici rezultă o concluzie dură pentru Steaua. Mai are la dispoziţie pentru cupele europene doar un loc pe listă, iar pretendenţi sînt nenumăraţi: Tibi Bălan, care n-a fost trecut pe tabel în toamnă, plus posibilele achiziţii Chipciu, Sepsi, Wesley sau Moraes.

Wesley nu poate, Moraes da
Pornind de la aceste ultime două nume, Steaua mai are o problemă. Regulamentul Europa League mai prevede ceva care poate tăia de pe lista de achiziţii a lui Becali cel mai important nume. "Nici un jucător care a evoluat pentru o echipă în play-off-ul sau grupele Europa League nu mai poate juca pînă la final, în această competiţie, pentru o altă echipă". Deci pista Wesley ar putea fi abandonată. Admite chiar şi Becali: "Nu ştiu dacă îl mai iau. Deşie cel mai bun, nu-l putem folosi în Europa. Vom vedea, eu mi-l doresc mult".

Există şi o veste bună. Tot regulamentul UEFA spune că "dintre cele 3 nume noi de pe listă, unul poate fi un jucător care să se fi regăsit pe lista unei alte echipe din play-off sau grupe în Europa League, dar care să nu fi apucat să joace nici un minut". Aici se încadrează perfect Moraes. A fost trecut în tabel de ŢSKA Sofia pentru "dubla" cu Steaua, din play-off, dar n-a jucat deloc, astfel că un transfer al lui l-ar face bun de joc şi pentru "dubla" cu Twente.

Lotul actual al Stelei trimis la UEFA:
Portari: Tătăruşanu, Stanca, V. Cojocaru
Fundaşi: Emeghara, Martinovici, Mustaţă, Iliev, Gardoş, Geraldo, Galamaz, V. Lupu, Latovlevici
Mijlocaşi: Prepeliţă, I. Roşu, I. Năstăsie, Brandan, Bourceanu, Bicfalvi, Răduţ, Cr. Tănase
Atacanţi: Tatu, Fl. Costea, M. Costea, Rusescu, Nikolici

Gigi Becali despre situaţia la zi a transferurilor

Despre Chipciu:
"În România, un singur om îl poate transfera pe Chipciu. Se numeşte Gigi Becali. Nu CFR, nu Nicolae Badea, nu altcineva. Am vorbit şi cu Chipciu şi el vrea să joace numai la Steaua pentru că e stelist convins. Consideraţi-l deja la Steaua"

Despre Moraes:
"Nu se poate compara cu Wesley, e mai bun Wesley, însă ca să nu stau să aleg şi să decid între jucători, ca apoi să-mi pară rău, atunci voi lua toată marfa disponibilă, adică şi pe Wesley, şi pe Moraes"

Despre Varga:
"Am vorbit cu el, i-am făcut o ofertă, după care i-am zis să discute cu Şiman şi să-l întrebe unde îl dă pentru că Şiman nu-l mai ţine la Sportul. Dacă acceptă ce i-am promis, atunci îl aştept la Steaua"

Despre Wesley:
"E cap de listă în campania de transferuri în această iarnă. E cel mai bun din România şi eu pe el îl vreau, singura dilemă e că nu va avea drept de joc în Europa League, dar eu tot îl vreau"

Despre Sepsi:
"Dacă vine Sepsi? Nu vă răspund, vă spun doar că voi aduce un jucător pe care mi-l doresc de multă vreme, e fundaş stînga. Pleacă Latovlevici în Franţa, însă voi aduce unul mai bun ca el"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
killerforever
killerforever  •  17 Decembrie 2011, 18:45

Intre noi fie vorba cred ca este totusi o veste buna. Abia se mai omogenizeaza lotul. Daca aduce iar 7 jucatori pana se invata si aia mai schimba jiji vre o3 antrenori si mai trec vreo 10 etape de campionat.

booba
booba  •  17 Decembrie 2011, 17:02
Postat de saviola2_8 pe 17 Decembrie 2011, 15:18

da saracii ii luau cu japca de o super echipa cum era hotselu si ii aduce la steaua cu o leafa de 10 ori mai buna, si cu posiblitatea de a se asigrua pe viata facandu`i mari colonei prin armata, a dreaq japca asta.Iar daca nici steaua n`a bagat bani in jucatori(dupa 90) cine mama naibii a mai bagat? invidia asta....e boala a dreaq.

Japca pt cluburile care nu cresteau jucatorii si nu primeau nimic in schimb. Bine ca v-ati gasit acum sa ziceti ca de fapt aia nici nu era hotie, pai sigur, ca nimic nu e hotie dupa standardele romanesti.

saviola2_8
saviola2_8  •  17 Decembrie 2011, 15:18
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

da saracii ii luau cu japca de o super echipa cum era hotselu si ii aduce la steaua cu o leafa de 10 ori mai buna, si cu posiblitatea de a se asigrua pe viata facandu`i mari colonei prin armata, a dreaq japca asta.Iar daca nici steaua n`a bagat bani in jucatori(dupa 90) cine mama naibii a mai bagat? invidia asta....e boala a dreaq.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează