INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LIVERPOOL - STEAUA, JOI, 22:05, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Tamaş, ultimul român care a înfruntat-o pe Liverpool, şochează: "STEAUA POATE ÎNVINGE!"

Articol de - Publicat miercuri, 15 septembrie 2010 00:00

Gabriel Tamaş le-a dat ieri cîteva ponturi steliştilor, dar i-a atenţionat totodată că nu au voie să ofere "cormoranilor" vreo şansă de-a înscrie.

Gabriel Tamaş, 27 de ani, este ultimul român care a dat piept cu Liverpool chiar pe Anfield Road, pe 29 august, cînd a mers cu West Brom în fieful "cormoranilor". Internaţionalului nu i-a trecut nici acum supărarea eşecului la limită, 0-1, pentru adversarii Stelei de joi seară marcînd Torres (66). Cu toate că este recunoscut ca antistelist convins, Tamaş a acceptat să le dea ieri sfaturi elevilor lui Ilie Dumitrescu prin intermediul Gazetei şi a mărturisit că va discuta, probabil, la telefon cu Bănel Nicoliţă şi ceilalţi roş-albaştri de la echipa naţională ca să le spună cum se mişcă fotbaliştii lui Liverpool.

- Gabi, cine e cel mai periculos adversar de la Liverpool?
- Îţi zic vreo 15, aşa că mai bine trece aşa, fiindcă ăsta e adevărul: toată echipa englezilor e periculoasă. Dacă stai să te gîndeşti doar la Gerrard sau la Torres, de exemplu, poate să vină un Kuyt, Babbel sau chiar şi Carragher care să surprindă cu ceva. Aici se aleargă de-ţi iese sufletul, îţi intră la loc înapoi şi-ţi mai iese o dată! Ori ţii ritmul, ori "good bye"!

"E totuşi o echipă de bătut!"
- De ce trebuie să se ferească Steaua?
- De la început, spun o chestie clară: Liverpool e o echipă de bătut!

- Pe ideea că adversarii n-au 4 picioare, mingea e rotundă şi aşa mai departe?
- Nuuu, pe ideea că Liverpool poate fi învinsă chiar pe Anfield. N-a început prea bine sezonul, se clatină, iar cu noi a avut noroc cu carul. Şi acum m-apucă nervii cînd mă gîndesc la meciul direct cu "cormoranii". Au avut o ocazie, au dat gol prin Torres în minutul 66. Steaua nu trebuie să le dea şansa de a înscrie, să tragă la poartă. Nu trebuie să cedeze terenul, să lase posesia la discreţia celor de la Liverpool. 

- Care ar fi punctul lor slab?
- Apărarea. Nume mari, băieţi de forţă, însă pot fi depăşiţi, mai ales printr-un joc combinativ, în viteză. Sînt neatenţi, chiar prea neatenţi. De fapt, aici, dacă te ţin picioarele şi inima, faci treabă. Dacă mai pui şi inspiraţie, şi tehnică, faci diferenţa.

"Staţi bine cu inima? Intraţi fără frică!"
- Care trebuie să fie mentalitatea steliştilor?
- Să intre fără frică, n-au nimic de pierdut. Dintr-un meci cu Liverpool ai doar de cîştigat.

- Este înfiorător să fii adversarul spectatorilor de pe Anfield?
- Este o cinste să joci pe un asemenea stadion. Pe mine mă motivează arenele pline, chiar şi fanii rivali şi care sînt împotriva mea. Cred că şi pe stelişti la fel. Ilie Dumitrescu n-are copii de grădiniţă în echipă, să se holbeze la ceea ce e în tribună, fotbalistul stă cu mintea la joc, nu la ce strigă ăia. Trebuie concentrare, să stai bine cu inima, să nu te panichezi.

"Steaua are nevoie şi de noroc, dar asta nu ar fi o problemă ieşită din comun la ea. Liverpool e o echipă deosebită, cu suporteri deosebiţi, însă poate prinde o noapte neagră"
Gabriel Tamaş, fundaş West Bromwich Albion

"Sînt jucători inventivi la Steaua care pot crea faze ce distrug jocul defensiv. Să trateze bine şi fazele fixe, atît cele ofensive, cît şi cele defensive!"
Gabriel Tamaş, fundaş West Bromwich Albion

360 de minute a bifat Tamaş pentru West Brom în acest sezon de Premier League, fiind integralist în toate cele 4 etape

"I se înfundă lui Ilie!"
Dumitru Dragomir anticipează probleme mari pentru Dumitrescu: "Lui Ilie s-ar putea să i se înfunde! Să ştiţi că la Steaua nu e linişte totală, e doar liniştea dinaintea furtunii. Ilie să aibă grijă, că dacă atacă şi la Liverpool cum a făcut la Urziceni ia vreo patru-cinci acolo!".

Gigi îşi aduce familia
Steaua pleacă în dimineaţa zilei de azi la Liverpool. Gigi Becali călătoreşte cu echipa şi îşi ia în acelaşi avion nevasta şi fetele. Roş-albaştrii au tot azi antrenamentul oficial pe Anfield, de la ora 20:00. Englezii se antrenează dimineaţa, de la ora 10:15.

Becali rîde de Bănel
Problemele pe care le traversează Bănel Nicoliţă, ajuns rezervă şi cu moralul scăzut, îl amuză pe Gigi Becali: "Bănel a ţinut Steaua în spate vreo cinci ani, a dat goluri importante, dintre care cel de la Madrid a fost cel mai important". Nicoliţă a marcat un autogol pe Santiago Bernabeu acum patru ani şi Real a învins cu 1-0.

- Steaua - Astra, din etapa viitoare a Ligii 1, va fi arbitrat de "centralul" Robert Dumitru, din Braşov.
- Ilie Dumitrescu a explicat de ce nu se ocupă personal de echipa a doua şi de grupele de juniori: "N-am timp, cu atîtea meciuri. Oricum, nici cînd eram eu junior nu se ocupa Iordănescu de noi, ci alţii".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
stefan888
stefan888  •  15 Septembrie 2010, 12:23

normal ca poate sa bata, doara ii un meci de fotbal . se poate intampla orice ...sper pt romania sa faca un rezultat bun

aurasu
aurasu  •  15 Septembrie 2010, 12:21

treci ma,,mars ma la cotet am zis.de ce oare com toate javrele la adresa Stelei? multa bafta Steaua joi pe Anfield

lombard
lombard  •  15 Septembrie 2010, 11:28

Cele mai tâmpite comentarii am gasit la acest subiect:))

Vezi toate comentariile (29)
Comentează