INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ŢSKA SOFIA - STEAUA

Toate drumurile duc la Sofia! » GSP e ghidul suporterilor stelişti

Suporterii Stelei au două variante pentru a ajunge la meciul cu ŢSKA
Suporterii Stelei au două variante pentru a ajunge la meciul cu ŢSKA

Articol de - Publicat luni, 22 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 21 august 2011 21:32

Cea mai ieftină variantă e deplasarea cu maşina şi întoarcerea în noaptea de după joc, caz în care cheltuielile ar fi în jur de 500 de lei. Mai există şi varianta comodă, cu avionul şi cazare joi noapte în Sofia, care ar costa circa 1.800 de lei.

"Mergem în infern la Sofia", a anunţat Mihai Stoica imediat după terminarea turului de la Cluj. Atmosfera în jurul manşei secunde s-a aprins însă şi mai mult după declaraţiile violente ale patronului lui ŢSKA: "Românii sînt buni doar să ajungă gunoieri la firma mea". Afirmaţiile bulgarului au stîrnit şi mai mult interesul fanilor "militarilor", care oricum îşi anunţaseră prezenţa la Sofia în număr mare.

"Acum, cererile de bilete sînt uriaşe din parte suporterilor noştri", a declarat ieri unul dintre şefii Stelei. Tocmai de aceea, azi, Gazeta Sporturilor, prezintă modalităţile prin care orice susţinător al roş-albaştrilor din Bucureşti poate ajunge la Sofia ca să vizioneze din tribune meciul care o poate duce pe trupa lui Levy pentru a 8-a oară consecutiv în grupele Europa League.

VARIANTA 1: Cu maşina se ajunge în 6-7 ore

Cea mai la îndemînă soluţie pentru ultraşi e să facă deplasarea cu autoturismul în ziua confruntării şi să se întoarcă la Bucureşti în noaptea de după joc, reducînd astfel cheltuielile. Pînă în capitala Bulgariei se fac în jur de 6-7 ore, un sfert din acest timp fiind "rezervat" traficului infernal din Sofia, mult mai aglomerat decît în zilele pline din Bucureşti. În acest caz, toată deplasarea ar dura undeva în jurul a 20 de ore: s-ar pleca în dimineaţa partidei, la ora 8:00-9:00, şi revenirea s-ar produce în noaptea de joi spre vineri, spre 5:00 dimineaţa.

Costuri cu maşina
- Benzina: 410 lei (760 de kilometri, consum mediu de 10 la sută)
- Taxă pod Giurgiu, România: 26 lei
- Vignetă Bulgaria: 5 euro
- Taxă pod Giurgiu, Bulgaria: 6 euro
- Bilet de meci: 10 euro
TOTAL: 525 de lei

Atenţie: se lucrează pe podul de la Giurgiu!
Cei care vor ajunge la Sofia cu maşina trebuie să ştie un amănunt extrem de important. Pe podul de la Giurgiu, de deasupra Dunării, care face legătura între România şi Bulgaria, se efectuează lucrări de reabilitare în jumătatea bulgară. Tocmai de aceea se circulă pe un singur sens şi există perioade pe parcursul unei zile în care se aşteaptă şi două-trei ore la coadă pentru a traversa podul. Lucrările vor fi finalizate pe 28 august, adică la 3 zile după ziua partidei ŢSKA - Steaua.

VARIANTA 2: Cu avionul e mai comod, mai rapid şi mai scump
Suporterii Stelei care îşi doresc o călătorie mai rapidă, dar care şi dispun de mai mulţi bani, pot alege deplasare cu avionul pînă la Sofia. Încă se mai găsesc bilete pe rută directă Bucureşti - Sofia, cu compania Bulgaria Air, plecarea fiind pentru ziua de joi, iar întoarcerea pentru vineri după-prînz. În acest caz, se adaugă şi o noapte de cazare. Spre exemplu, la un hotel de 5 stele, Radisson, o "dublă" costă 92 de euro, iar la un stabiliment de 4 stele, Best Western, costă 60 de euro.

Costuri cu avionul
- Bilete de avion: 300 de euro
- Cazare hotel Best Western (4 stele): 60 de euro camera dublă
- Taxi aeroport - hotel şi retur: 50 de euro
- Bilet de meci: 10 euro
TOTAL: 1.800 de lei

Atenţie: preţul biletelor se anunţă azi
Indiferent de varianta aleasă pentru a se ajunge la Sofia, la cheltuielile totale se va mai adăuga preţul tichetului pentru intrarea pe stadion. Şefii lui ŢSKA i-au anunţat pe cei ai Stelei că astăzi vor face public cît trebuie să plătească un suporter al roş-albaştrilor pentru a putea avea acces în tribune. Cel mai probabil preţul va fi undeva între 10 şi 15 euro pentru un bilet.

Steaua are 2.180 de bilete
Meciul retur nu se va disputa pe propria arenă a lui ŢSKA deoarece nu e omologată pentru partide europene, ci va avea loc pe stadionul Vasil Levski din Sofia. Cum capacitatea totală e de 43.600 de locuri, conform regulamentului internaţional, Steaua va avea la dispoziţie 5 la sută, adică 2.180 de bilete.

Galeriile sînt înfrăţite
Deşi declaraţiile rasiste ale patronului lui ŢSKA Sofia au încins şi mai mult atmosfera în jurul acestui meci, e puţin probabil ca joi seară, la Sofia, să aibă loc incidente între suporterii celor două echipe. Motivul e simplu, galeriile celor două echipe care se înfruntă sînt înfrăţite de ani bun. La meciul tur, de la Cluj, ultraşii lui ŢSKA au afişat un banner în limba română, în care îl contestau pe Gigi Becali.

380 de kilometri sînt între Bucureşti şi Sofia, o distanţă mai mică decît între Bucureşti şi Cluj, 425 de kilometri, atît cît au fost nevoiţi fanii Stelei din Bucureşti să parcurgă pentru a vedea de la faţa locului partida tur

500 de fani a avut Steaua la Sofia la precedentul meci împotriva lui ŢSKA în cupele europene, în vara lui 2004, cînd, după 2-1 în Ghencea, la retur a fost 2-2 şi roş-albaştrii s-au calificat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
wollt_r
wollt_r  •  25 August 2011, 05:12
Postat de roxa_cu_sclipici pe 22 August 2011, 11:58

@jediklaus, Bulgaria nu e mai periculoasa ca Romania. Riscul de a iti fi furata masina cred ca e chiar mai redus in BG comparativ cu RO. Iti spune asta o persoana care de aproape 2 ani locuieste in Sofia.

nu mergi in bulgaria cu masina ca ramai fara ea ... o lasi in Bucuresti ... cand te intorci iti dai seama ca tot asa ai ramas fara ea .... :))))

roxa_cu_sclipici
roxa_cu_sclipici  •  22 August 2011, 11:58
Postat de jediklaus pe 22 August 2011, 09:39

Apropo de mersul cu maşina în Bulgaria... Cei care aleg varianta să meargă la Sofia cu maşina, riscă să revină acasă pe jos, cu trevun sau cu avionul. Pentru că maşina... va dispărea din parcarea (păzită!) în care o veţi lăsa. Aşa că, lăsaţi-o mai moale cu sfaturile despre automobilişti şi organizaţi mersul la Sofia cu un autocar. M-aş mira ca bulgarii să fure autocarul, cu tot cu şofer!!!!

@jediklaus, Bulgaria nu e mai periculoasa ca Romania. Riscul de a iti fi furata masina cred ca e chiar mai redus in BG comparativ cu RO. Iti spune asta o persoana care de aproape 2 ani locuieste in Sofia.

ion_vanea
ion_vanea  •  22 August 2011, 11:07
Postat de ion_vanea pe 22 August 2011, 10:58

@Răureanu: Băi "profesionistule", ŢSKA au anunţat de trei zile preţurile biletelor pe saitul oficial: http://pfkcska.sportal.bg/bg/article:2016 Cu un simplu google translate poţi să-ţi dai seama că acestea costă 5 leva la peluze (inclusiv oaspeţi, că scrie acolo ), 10 leva la t2 şi 12 leva la t1. Nici atâta lucru nu te duce capul să faci, "ziaristule"!

Uite aici şi-o hartă cu stadionul, ca să te lămureşti care-i treaba cu sectoarele А, Б, В şi Г. http://igri.trbk.net/images/stories/-%20.jpg

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close