INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  U CRAIOVA - HONVED 0-0, 3-1 DUPĂ PENALTY-URI

U CRAIOVA - HONVED // Honved, comunicat după incidentele de la meciul contra Craiovei: „Meciul trebuia încheiat! Jucătorii și arbitrul au fost în pericol, dar am fost de acord să continue”

U Craiova - Honved // FOTO: Captură Look Plus
U Craiova - Honved // FOTO: Captură Look Plus

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 august 2019 09:57

U Craiova s-a calificat cu emoții în turul III al preliminariilor Europa League, după 3-1 la penalty-uri cu Honved. Partida  a fost întrerupă în minutul 119, timp de 30 de minute, după ce o brichetă l-a lovit în cap pe arbitrul Arnold Hunter. Ulterior, meciul a continuat cu arbitrul de rezervă pe teren. (Detalii AICI)

  • U Craiova va juca în turul III al preliminariilor Europa League cu AEK Atena, pe 8 și 15 august. Turul are loc în România
  • Grecii au terenul suspendat pentru două etape, din cauza incidentelor din sezonul trecut, cu Ajax, iar oltenii vor juca și ei fără spectatori, cel mai probabil, ca urmare a incidentelor de la meciul cu Honved

După meci, maghiarii de la Honved au emis un comunicat pe site-ul oficial în care critică evenimentele întâmplate, dar șefii echipei au fost de acord, în spiritul jocului, cu decizia de a se continua partida.

„În minutul 119 al meciului din Europa League a avut loc un incident, iar când arbitrul a venit să-i despartă pe jucători, o petardă a explodat lângă el.

Acesta a căzut la pământ, a avut nevoie de îngrijiri medicale timp de câteva minute și nu a putut continua meciul. Din cauza scenelor scandaloase, meciul a fost oprit timp de 30 de minute. În acest timp, arbitrii, delegații UEFA și reprezentații cluburilor decideau dacă meciul să continue sau nu.

În final, s-a luat decizia ca al patrulea arbitru să-l înlocuiască pe Hunter, dar meciul, pe care Craiova l-a câștigat cu 11 oameni pe teren, trebuia încheiat.

Pentru clubul nostru a fost de neacceptat ce s-a întâmplat în finalul meciului, când jucătorii și arbitrul au fost în pericol. Totuși, conducerea clubului a fost de acord ca întâlnirea să continue, chiar dacă în acele circumstanțe nu ar fi trebuit să se mai desfășoare”, se arată în comunicatul celor de la Honved.

„Dacă meciul s-ar fi oprit, Craiova pierdea la masa verde. Am avut impresia că oficialii UEFA delegați nu știau regulamentul. Au bâlbâit foarte mult luarea unei decizii”Ion Crăciunescu, pentru GSP.ro

Ce pot păți oltenii

Un caz similar a fost găsit de Gazeta Sporturilor în fotbalul continental. În urmă cu un an, în prima manșă a turului 3 preliminar al Europa League, la meciul Sturm Graz - AEK Larnaca (0-2), unul dintre asistenți a fost lovit cu un obiect în cap, iar partida a fost întreruptă jumătate de oră. S-a reluat, s-a dus la bun sfârșit, după ce arbitrul a fost înlocuit. Iar UEFA a decis să amendeze cu 30.000 de euro clubul și să suspende terenul austriecilor pe două meciuri, unul pe loc și unul probatoriu.

Citește și:

Marcel Popescu: „Deja l-am identificat pe cel care a aruncat petarda”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
966970740030709
Stanila Ion  •  02 August 2019, 21:48

Singura sansa a maghiarilor era calificarea la "masa verde". Asa ca au provocat toata tevatura si o tin langa in continuare...

danut1971
danut1971  •  02 August 2019, 18:13

minciuni honvediste maghiare!fortza craiova!fortza romania

adriann_
adriann_  •  02 August 2019, 15:31
Postat de boierasul pe 02 August 2019, 15:18

Esti si specialist psiholog acum??)) Doamne ce oameni ciudati!!!! )))) Speri ca UEFA se va sesiza si asupra acestui lucru???)))))

Ar trebui sa se sesizeze clubul si sa-i faca vant inainte sa-i bage intr-un pocinog si mai mare. "Observator federal", ai legatura ;)

Vezi toate comentariile (29)
Comentează