INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE, TURUL 2 / ASTRA - FC ZIRA / JOI, 20:30

Un singur jucător a rezistat! Astra va alinia o echipă total nouă în Europa League

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2017 23:45

Astra e prima echipă din România care intră în cupele europene. Din lotul cu care aborda prima partidă din sezonul trecut, cu FC Copenhaga, la Giurgiu a rămas doar Alexandru Stan.

Începe aventura europeană pentru Astra Giurgiu și Edward Iordănescu! Cap de serie, formația de la Dunăre va întâlni, în turul 2 preliminar al Europa League, pe FC Zira, din Azerbaidjan.

Azerii au terminat sezonul pe locul 4, sub Qarabag, Qabala și Inter Baku, cu 39 de puncte adunate în 28 de meciuri. Formația este înființată în 2014, evoluează pe un stadion de doar 1.300 de locuri și este antrenată de Ayxan Abbasov.

Acesta are la dispoziție un lot în valoare de 4 milioane de euro, față de cele 8 milioane la care e evaluată Astra, iar cel mai scump jucător este Joseph Boum, un fundaș camerunez de 27 de ani, cotat la 600.000 de euro.

95% alt lot!

Șocant este că față de echipa de acum un an, cu care Astra juca în turul 3 preliminar al Champions League contra danezilor de la FC Copenhaga, lotul giurgiuvenilor s-a schimbat radical! Mai exact, din lotul de 18 jucători pe care Marius Șumudică s-a bazat la acel meci, acum sub comanda lui Edward Iordănescu mai există doar Alexandru Stan!

În rest, toți fotbaliștii s-au transferat, au rămas liberi de contract sau au decis să renunțe la fotbal. Dacă Silviu Lung jr, Boldrin și Săpunaru au ajuns la Kayserispor sub conducerea lui Șumudică, Junior Morais și Teixeira au semnat cu Steaua. 

Unde au ajuns fotbaliștii care jucau acum un an în Europa cu Astra

Jucător - Echipa actuală (campionat)
S. Lung jr. - Kayserispor (Turcia)
Vangjeli - Skenderbeu (Albania)
Geraldo - liber de contract
Fabricio - FC Ashdod (Israel)
J. Morais - Steaua (România)
Lovin s-a retras din activitate
Boudjemaa - liber de contract
Takayuki - Osmanlispor (Turcia)
Boldrin - Kayserispor (Turcia)
Teixeira - Steaua (România)
D. Niculae liber de contract
Gavrilaș - FC Voluntari (România)
Oros - Sepsi (România)
Boubacar - BB Erzurumspor (Turcia)
Al. Stan - Astra (România)
Săpunaru - Kayserispor (Turcia)
De Amorim - Steaua (România)
D. Florea liber de contract

8-0 la ultima repetiție

Astra a disputat un amical cu Metalul Snagov, pe care a învins-o fără drept de apel, 8-0. Golurile au fost marcate de Chipirliu, Al. Ioniţă II, Dandea, V. Gheorghe (2), Balaure (2) şi Le Tallec.

"Am intrat în linie dreaptă, mai e foarte puțin timp până la primul meci oficial. Sunt bucuros că în meciurile de pregătire am avut personalitate și am scos multe lucruri pozitive de la un grup care s-a format acum trei săptămâni!

Am mare încredere în lotul acesta, dar e clar că mai trebuie să-l completăm cu doi, trei jucători, pentru că încă nu suntem acoperiți așa cum ar trebui. Timpul care ne-a rămas la dispoziție este unul scurt și trebuie să accelerăm lucrurile!", spune Edward Iordănescu, antrenorul "sitarilor".

"Îmi doresc din suflet ca joi să avem lângă noi cât mai mulți fani pentru că jucătorii trebuie să simtă sprijinul în astfel de meciuri. Sunt sigur că la Giurgiu vom avea din nou o echipă performantă, pe care acum începem să o construim"
Edward Iordănescu, antrenor Astra

5 lei costă cel mai ieftin bilet, la peluză, la meciul de joi seară cu formația azeră FC Zira, iar cel mai scump se poate cumpăra cu 20 de lei, acesta fiind la tribuna I, într-o zonă centrală a stadionului

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  10 Iulie 2017, 11:05

Dezastru comandat. Inchisoarea intuneca mintile.

830943710275518
Razvan Radescu  •  10 Iulie 2017, 08:18

'Sitari'?....Ma uimesti Craitoiule..Ii alinti doar datorita faptului ca e 'Iedi' acolo(asa ii spune tac-su)...Nu inteleg de ce asa-zisii jurnalisti de sport continua sa foloseasca termenul de'steaua' cand se refera la echipa clasata pe locul 2?Se numeste f.c.fcsb...asa a'botezat-o" stapanul...fanfaronul bigot,unica sursa de inspiratie a sfertodoctilor de la gsp.gsp.ro,di(gi)gi tv,***&more...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

488248524671050
Vladimir Cinezan  •  10 Iulie 2017, 06:26

Lăcătuș lucrează bine, ca dovadă, cei trei jucători ai Astrei pe care i-a legitimat recent la Steaua !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează