INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VIKTORIA PLZEN - ASTRA 1-2

VIDEO Campioana salvează România » Astra a renăscut la Plzen: prima victorie românească în acest sezon, scor 2-1

Campionii României n-au mai făcut greșeli mari în defensivă ca la ultimele meciuri, arătând calm și precizie
Campionii României n-au mai făcut greșeli mari în defensivă ca la ultimele meciuri, arătând calm și precizie

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2016 00:00

Astra a renăscut aseară la Plzen și-a obținut prima victorie românească în grupele Europa League în acest sezon, începând să spere la primăvară.

Cenușăreasa Ligii 1 s-a transformat în frumoasa balului la Plzen! O echipă măcinată de griji, schilodită de transferurile toamnei către Steaua, cu un antrenor hăituit de "câini" care era să nu mai facă deplasarea în Cehia, a jucat aseară ceas într-un meci de 360.000 de euro.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Atât va încasa clubul din Giurgiu pentru izbânda cu Viktoria. Astra a evoluat ca o campioană, Alibec a arătat că este the best printre atacanții români, iar Șumudică a demonstrat că este antrenor cu A mare.

Ce nu te doboară

Astra a părăsit România miercuri dimineață împovărată de gânduri negre și de incertitudini pe o ploaie mocănească, rece și urâtă. La care se mai adăuga și seria cenușie din campionat, care a adus campioana lângă formațiile de la retrogradare. Începutul de la Plzen n-a fost foarte convingător, deși nu a fost nici slab.

Doar că giurgiuvenii au stat la cutie și i-au lăsat pe cehi să aibă controlul ostilităților. Kace, Horava și Bakos au avut câteva faze în care au dat emoții românilor. Împinși de la spate de un public care a cântat indiferent de scor, din minutul 1 până după finalul meciului, jucătorii gazdelor au părut puși pe fapte mari.

Anticârcelul mai face minuni

Doar că Astra s-a trezit din pumni. Apărarea a început să respingă fiecare atac al cehilor cu tot mai mare încredere. Alibec a fost fabulos de exact pentru un vârf. Budescu a reamintit de cel de acum un an. Nu doar pasă de clasă la deschiderea scorului, dar și tentative de șut parcă dorind să-i telefoneze lui Christoph Daum.

Boubacar a contribuit la toate golurile. Și ale noastre, dar și la penalty-ul pe care l-a făcut pe final de meci, ușor acordat de arbitrul rus după un duel la marginea careului între african și Poznar.

Silvică n-a avut noroc la penalty, a blocat în primă instanță, însă n-a mai avut ce face la reluarea lui Horava, care și-a mai spălat din păcatele autogolului. Dar după a blocat imperial la șutul lui Kremencik, imediat după ce gazdele își eliberaseră speranțele.

Ce-a zis Șumudică după meci:

  • "Când își revine Șumudică, își revine și echipa! Mi-am adus aminte de formația ce cucerea campionatul anul trecut. Am închis bine și-am marcat. Știam tot ceea ce joacă Viktoria, am câștigat partida la Budescu și la Alibec, care redevin cel mai bun duo din România"
  • "Ca o glumă, mi-am câștigat creanța, da? Am adus iar bani frumoși clubului. Important e că producem bani, am mai pus o cărămidă, alături de jucători, în viața financiară a echipei"
  • "Se joacă în momentul de față calificarea în primăvara europeană. Dacă batem și etapa viitoare pe cehi, acasă, avem șanse mari"
  • "Mă flatează interesul lui Dinamo, am avut discuții, recunosc, are suporteri minunați. Eu vreau să fac performanță la Astra, dar dacă nu se vrea asta aici, atunci o să merg la o altă formație ce vrea așa ceva"
  • "E o mare mândrie că Steaua aduce jucătorii cei mai buni de la Astra"

"Mă bucur de această victorie, sperăm la primăvara europeană. Dacă-l iau și pe Budescu la Steaua? Să vedem dacă vrea el"
Denis Alibec, atacant Astra

"Cred că am făcut un meci foarte frumos, am speculat foarte bine ieșirile pe contraatac și ne-am mai pus o amintire frumoasă la ramă. M-am cam ofticat la faza penalty-ului, dar acum mă simt bine. Am fost asigurați că nu vom mai avea griji financiare"
Silviu Lung junior, portar Astra

"Nu cred că domnul Șumudică a vrut cu adevărat să plece de la Astra. Cred că, de fapt, a vrut să ne motiveze mai mult. Suntem în cărți și pentru primăvara europeană acum, de ce să ne părăsească?!"
Silviu Lung junior, portar Astra

plzen astra 1 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
983732924972315
Soos Vilmos  •  21 Octombrie 2016, 16:31

Cind o echipa si suporterii ei considera ca jucind acasa cu o adversara din liga a II-a elvetiana ai cistigat un punct , nu mai are rost sa discutam despre valoarea intrinseca a acesteia , nici chiar in comparatie cu alte echipe.

adianghelescu
adianghelescu  •  21 Octombrie 2016, 11:22
Postat de vasy86le pe 21 Octombrie 2016, 09:40

Nu ai vazut ce a scris inteligentul de Eduard apostol? cica un stelist a adus victoria astrei :)) lumea lor e fcsb, nu e articon in care sa nu faca matanii la icoana lor, fcsb.

corect pe mine aseara m-au distrat visatorii aia de la pro tv care incepusera sa o dea cu prima victorie dupa 2 ani pentru ei campioana nu exista pentru ei fotbalul nu mai exista exista doar banii lui jiji si cit ar castiga jiji din primavara europeana

andyandrei2015
andyandrei2015  •  21 Octombrie 2016, 11:12

desi recunoaste si ninel cine este steaua in Romania,zeita zeitelor,e o mandrie ca pleaca jucatorii astrei la steaua,haha,asta singur se face pragf

Vezi toate comentariile (7)
Comentează