INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC COPENHAGA - STEAUA, JOI, 20:00, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

VIDEO El e pericolul numărul unu » Copenhaga atacă Steaua cu cel mai promiţător vîrf danez: "Veritabil, talentat şi bătăios"

Articol de - Publicat luni, 03 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 03 decembrie 2012 16:06

Andreas Cornelius, 19 ani, 1,93 m şi un stîng devastator, vîrful lui FC Copenhaga, este jucătorul care a ajuns cel mai repede la 10 goluri în istoria campionatului scandinav


Sfat pentru fundaşii centrali ai Stelei. Staţi aproape de Cornelius! Şi nu vă complicaţi în apropierea careului! Vikingul blond nu iartă nimic! E ca un hitman în faţa porţii. Armează şi trage. Simte ţinta, o vede cu ochii închişi. Iar piciorul lui stîng, puternic şi precis, devastează.

Băiatul de 19 ani, 1,93 m, 87 kg, deja asemănat cu Nicklas Bendtner, vîrful de forţă al "naţionalei" roş-albe, are şi alte calităţi:
- Mingea îi e prietenă, o protejează bine şi nu se dezlipeşte de stîngul său la driblinguri
- E inteligent, caută mereu spaţiile libere, se demarcă ideal
- Participă la combinaţii, pasează şi sprintează pentru a reprimi balonul; face şi faza defensivă, cu presing şi retrageri pe fazele de atac ale adversarilor
- Excelent la jocul aerian

"E primul în mintea mea"
Andreas, descris de norvegianul Solskjaer drept "un golgeter veritabil, talentat şi bătăios", a impresionat în acest start de sezon. A semnat în mai contractul pro la FC Copenhaga, apoi s-a impus în scurt timp în echipă. În etapa a treia, era deja titular. Antrenorul Ariel Jacobs, venit în vară, a fost uimit de el: "E primul pe care-l am în minte cînd pregătesc următorul meci".

Şi puştiul l-a răsplătit. A marcat 10 goluri în primele 11 runde. Nimeni în istoria campionatului danez nu mai reuşise o asemenea performanţă atît de repede.

76 de zile i-au fost de ajuns lui Cornelius pentru a înscrie 10 goluri în Superligaen

El vrea presiune!
Nici Morten Olsen, de 12 ani selecţionerul nordicilor, n-a rămas insensibil în faţa acestui val de goluri. Şi l-a chemat la "naţională", folosindu-l deja de două ori în toamnă, contra Cehiei şi Bulgariei. Însă le-a atras atenţia antrenorilor de la club şi jurnaliştilor:
"Andreas are un potenţial extraordinar, dar nu-l asaltaţi! Lăsaţi-l să progreseze în linişte! Nu puneţi presiune pe el!"

Numai că tînărul cu nume de general roman tocmai asta cere: presiune! "Ador presiunea, înseamnă că oamenii au aşteptări mari de la mine. Această stare îmi dă putere, încredere", spune Cornelius, avertizîndu-şi adversarii: "Joc mai bine cînd toată lumea e cu ochii pe mine".

13 goluri a marcat Andreas Cornelius în 19 meciuri (ultimul ieri, la 2-0 cu Randers), fiind golgeterul campionatului danez

10 milioane de euro este suma pe care FC Copenhaga o cere pentru Cornelius; dar la vară, nu în ianuarie


"Dacă lumea spune că sînt bun, nu poate decît să mă bucure. Să fiu comparat cu Bendtner? E o nebunie! Sînt mare fan al lui Nicklas"
Andreas Cornelius, atacant FCK

"Ştiu că pot să dau o mulţime de goluri. Dar există şi perioade cînd nu marchez. Să intru în panică? Niciodată! Nu schimb nimic la jocul meu. Golurile trebuie să cadă"
Andreas Cornelius, atacant FCK

"Cornelius va juca la un club puternic. Are tot ce-i trebuie. Inteligenţă, calităţi fizice, dribling, viteză, joc aerian. Va ajunge sus, foarte sus"
Ole Gunnar Solskjaer, antrenor Molde

Toţi îl vor!
FC Copenhaga rezistă cu greu ofertelor pentru atacantul de 19 ani, italienii şi englezii făcînd deja presing intens. Milan, Inter, Man. United, Arsenal şi West Ham au anunţat deja că vor să-l înroleze pe Cornelius. Dar FCK refuză deocamdată să se despartă de el. "Reclădim o echipă aici, nici nu se discută să-l vindem pe Andreas în ianuarie!", a declarat Carsten Jensen, directorul sportiv al alb-albaştrilor. Şi nici jucătorul nu vrea să plece: "Planul meu este să rămîn la FCK. Acum, doar aici, acasă, pot progresa".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
andystar
andystar  •  04 Decembrie 2012, 02:59

batem si mor frustratii !!!!!!!!

xhthu
xhthu  •  03 Decembrie 2012, 23:04

cam atat cu prostii care spuneau ca adversarii stelei din europa provin din campionate slabe.nu in comparatie cu noi .asta din articol e inca mic .nordicii sunt o o frecventa sursa de jucatori tineri mai ales pentru englezi si au atacanti tineri buni,mai e si un pusti in suedia care rupe tot,o sa ajunga mare.noi cu cateva exceptii vindem maxim la turci rusi sau arabi si ne credem buricul pamantului

blue_sky
blue_sky  •  03 Decembrie 2012, 21:40
Postat de dog_one pe 03 Decembrie 2012, 18:14

BAFTA ANDREAS? JOI ARATALE OILOR CA VOI MERGETI MAI DEPARTE. FORZA COPENHAGA....

Cand te pregatesti mereu de Liga Campionilor si joci doar in Cupa Romaniei, incepi s-o iei razna.E greu sa te bati pentru locurile 7-8 si rivala sa defileze si in campionat si in Europa.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close