INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - STUTTGART 1-5

VIDEO + FOTO Daună totală » Steaua a suferit cea mai grea înfrîngere pe teren propriu din istorie şi nu mai e sigură de calificare

Articol de - Publicat vineri, 23 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 23 noiembrie 2012 10:51

În locul punctului care asigura primăvara, Steaua le-a oferit fanilor o demonstraţie de neputinţă, la scor de tenis


Vă întrebaţi cum sună îndemnul la fair-play în germană? Nu sună bine. E mobilizator, dar o mobilizare din aceea care-ţi îngheaţă sîngele-n vine. Şi nu e nevoie, frigul de noiembrie ajunge. Plăcuţele s-au făcut ghem în pumni, asta dacă vă întrebaţi ce se întîmplă cu foile colorate folosite pentru coregrafii. "Magica Steaua" s-a risipit pe sub scaune şi meciul a început. Pe teren, nici o magie: pe de o parte, o echipă roş-albastră parcă scoasă din priză, pe de alta - o Stuttgart ieşită proaspăt de pe banda de asamblare a unei uzine nemţeşti. Echipa lui Labbadia a rupt vraja încă din primul minut. Kuzmanovici a testat întîi reflexele lui Tătăruşanu, şutînd slab, pe lîngă, apoi a obţinut un corner (5). Centrare, Tasci reia cu capul din careu, gol şi temperatura a mai coborît cîteva grade.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Eins, zwei, drei...
Cu toate sprinturile entuziaste ale lui Chipciu şi cu toate şuturile lui Rusescu în picioarele oaspeţilor, Steaua s-a apropiat greu de poarta lui Ulriech. Nemţii, în schimb, au defilat ca pe strasse prin linia revoluţionară cu trei fundaşi a roş-albaştrilor. După o lovitură liberă pe dreapta, din 16 metri, Harnik a agăţat balonul şi a ridicat scorul la 2-0 (19). Apoi Sakai a trimis, tot din careu, sub transversală (23). Nu s-a mai auzit o vreme decît mica şi energica galerie a lui Stuttgart. Cineva a întins un banner prin care cerea o fată de soţie.

N-apucai să te gîndeşti cum o fi strecurat acel Romeo pînza printre turnicheţi, cum l-au verificat stewarzii, că Okazaki a reluat în plasă o minge trimisă din corner de acelaşi Kuzmanovici (31). Spectatorii au început tiptil să coboare treptele spre ieşire. Instrucţie cu public.
Repriza a doua promitea un pic de demnitate. Tribunele pline pînă sub reflectoare strigau încă "Luptă, Steaua!". Dar poate asta înseamnă ceva în germană, un fel de "Hai, băieţii!". Pentru că Okazaki, luat de val, a reuşit "dubla", cu o reluare din faţa porţii (55). Elevii lui Reghecampf s-au mulţumit să combine în propria jumătate, din prudenţă, din lipsă de idei.

Toată magia Stelei lui Reghecampf se mototolea sub raidurile de intimidare ale nemţilor. Tătăruşanu s-a aruncat prompt cu burta pe minge (76), dar atacurile au continuat, desigur, pînă cînd adversarii s-au urcat în autocar. Pînă la urmă, a venit şi stropul de demnitate, nesperat, cu un gol al lui Mihai Costea (83). Poate vă întrebaţi cum arată un stadion cu 50.000 de fani cînd echipa e condusă cu 1-5? Fabulos! Cu tot cu bannerul cu cererea în căsătorie. Oare fata aceea va veni şi ea cu un banner la meciul decisiv de la Copenhaga? Va scrie da, va scrie nu?

Doi jucători au bifat 9 meciuri!
Alex Chipciu şi Mihai Pintilii au fost singurii jucători pe care Reghecampf i-a utilizat în toate meciurile din acest sezon al Europa League. Cei doi au bifat minute încă de la primul meci pe care Steaua l-a jucat contra celor de la Trnava şi pînă acum. În total, nouă meciuri dintre care patru în tururile preliminare şi cinci în grupele competiţiei. Chipciu a fost de 8 ori titular, iar o dată a intrat pe parcurs, în timp ce Pintilii a fost folosit din primul minut în 7 jocuri, de două ori fiind introdus pe parcurs.

Deranjaţi de gazon
Jucătorii Stelei au fost cei mai nemulţumiţi de starea gazonului de pe Arena Naţională. La inspecţia dinaintea meciului, Tătăruşanu împreună cu Stanca, alături de antrenorul cu portarii, au bătătorit o brazdă destul de mare. Motivul? Cei care se ocupă de starea gazonului au schimbat în faţa unei porţi cîţiva metri de gazon, dar cel nou montat nu a ajuns la nivelul celui deja existent. "Un gazon execrabil!" a fost concluzia managerului MM Stoica, cu cîteva zile înainte de meci.

S-au luat la bătaie
Mai mulţi suporteri de la Peluza 1, acolo unde era situată galeria de la Peluza Sud, s-au luat la bătaie între ei în minutul 9 al meciului. Fanii au crezut că între ei se află un intrus de la o altă echipă şi l-au luat pe acesta la pumni şi picioare. Imediat, forţele de ordine ale firmei specializate au intervenit şi i-au evacuat din stadion pe scandalagii. Nici în momentul cînd erau evacuaţi fanii nu s-au potolit şi şi-au mai împărţit cîţiva pumni.

Părinţii alături de Reghe
La meciul de ieri seară au venit pentru prima dată la stadion, să vadă un meci al fiului lor, tatăl şi mama antrenorului stelist. Hary şi Marga Reghecampf au stat alături de Anamaria Prodan şi de nepotul lor pe toată durata meciului. Cei doi au fost impresionaţi de atmosfera de pe Naţional Arena.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (181)
supersolo
supersolo  •  24 Noiembrie 2012, 01:53

Infrangerea e infrangere ...in toate sporturile ...dar macar arati ca mori cu adversarul de gat...ca lupti...ca incerci ...dar Steaua nu a aratat nimik din toate astea.....orgoliul lor de smecheri care nu au adversar in campionat ...orgoliul unui tanar antrenor fara experienta in cupa UEFA...sau o cupa europeana ...AU INGROPAT sSTEAUA ADINC DE TOT...si cred ca e inceputul sfarsitului.....cu greu isi poate reveni o echipa cand descopera de fapt nivelul la care sunt ....la Copenhaga vor juca cu frica si vor pierde cu succes....asta e ...de la anul o luam de la capat...

bihoreanul
bihoreanul  •  23 Noiembrie 2012, 19:41

singurul meci adevarat celelalte au fost piese de teatru.UNDE AU FOST VITAMINELE MIRACULOASE??SAU A FOST FRICA DE CONTROL????

silentzios
silentzios  •  23 Noiembrie 2012, 19:34

Super oferta pentru toate echipele din Liga 1: La 5 calificari consecutive ale Stelei nu mai trebuie sa jucati un an in preliminarii. Va duceti direct in grupe... :-))

Vezi toate comentariile (181)
Comentează