INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PANDURII - FIORENTINA 1-2

VIDEO Frumoasa şi "Bestia" » Pandurii a sperat după super-golul lui Eric, însă Fiorentina s-a impus şi la Cluj, 2-1

Eric marchează golul serii în Europa League
Eric marchează golul serii în Europa League

Articol de - Publicat vineri, 08 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 08 noiembrie 2013 11:43

Gorjenii au condus pînă în minutul 86 prin reuşita fabuloasă a lui Eric, dar italienii au întors scorul după două goluri pornite de la fantasticul Cuadrado.

E ceva putred la Pandurii. Putred în cel mai bun sens. Fanfara orchestrată de Cristi Pustai se comporta exact cum o echipă românească nu s-ar comporta într-un meci cu Fiorentina, din Europa League. Atacă sau măcar încearcă! La un moment dat, fotbalul te-ar putea răsplăti!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Deşi în tur au jucat un fotbal plăcut şi au fost aplaudaţi pe Artemio Franchi şi lăudaţi în ţară, gorjenii au pierdut cu 3-0. Încercările de atac ale Pandurilor au fost amendate prin ocazii ale băieţilor lui Montella, dar Breeveld şi compania nu s-au lăsat.

Gol fabulos
"Vrem să avem ce povesti nepoţilor", spunea Eric înaintea meciului. Şi va avea ce! Buleică a centrat din partea stîngă pînă în marginea careului. Toţi ochii erau pe destinatar, pe Eric. Brazilianul se lăsa pe spate într-o mişcare de slow-motion care se derula în creierul fiecărui fan.

Mingea a ajuns direct pe tibia mijlocaşului şi după în vinclu! Mica imperfecţiune a execuţiei a lăsat loc şi hazardului, rezultatul fiind, într-adevăr, ceva de povestit peste ani şi ani. Lui Eric nu-i vine să creadă: cade în genunchi şi mulţumeşte Divinităţii.

Show Cuadrado
Testul final al mentalităţii oltenilor: ce fac după pauză, cînd conduc, 1-0, pe Fiorentina? Simplu, joacă la fel. Pe baza unei posesii a italienilor, graţie spectaculosului Cuadrado, care era peste tot, Pandurii au avut ocazii şi au atacat cu fiecare ocazie.

Montella nu a fost superficial. S-a agitat nonstop pe bancă, i-a aruncat în teren pe Borja Valero şi Ilicici, a arătat că vrea punct sau puncte.

Şi a scos punctele. Cuadrado a sprintat în dreapta şi l-a servit perfect pe Matos, care cu patru minute înainte de final, a egalat la 1. Epuizaţi, după un consum de efort incredibil, Pandurii nu au mai putut face faţă.

Ocazii după ocazii ale Fiorentinei scoase incredibil de Mingote. Şi a venit şi lovitura decisivă. Cuadrado a făcut iar ce a vrut pe partea lui Momcilovici, a pasat în careu, de unde Borja Valero a adus toate punctele.

"Ultimele minute au riscat tot, au atacat foarte mult şi au reuşit să cîştige. Am fost aproape de o victorie istorică, dar asta e, mergem înainte" (Pedro Mingote, portar Pandurii)

"În seara asta cred că nu vom putea dormi. Golul dat rămîne o amintire frumoasă pentru mine, dar mai frumos era să cîştigăm prin golul meu" (Eric de Oliveira, mijlocaş Pandurii)

594301-clasament-caseta-pandurii.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

S-au rupt doi în prima repriză!
Portarul Răzvan Stanca a început ca titular meciul cu Fiorentina, însă acesta nu a rezistat pe teren decît 24 de minute. Fostul jucător al Stelei a fost înlocuit de portughezul Pedro Mingote, din cauza unei accidentări. Stanca a suferit o întindere după ce a degajat o minge din aut de poartă. De asemenea, tot în prima parte s-a accidentat şi stoperul Erico da Silva, apărătorul fiind înlocuit cu Iulian Mamele.

4 absenţi
Antrenorul italienilor, Vicenzo Montella, a decis să îşi menajeze cei mai importanţi jucători. Astfel, atacantul Giuseppe Rossi şi mijlocaşul Massimo Ambrosini au fost lăsaţi acasă pentru a se odihni, în timp ce vîrful Mario Gomez şi fundaşul Ahmed Hegazy nu au făcut deplasarea la Cluj din cauza unor accidentări.

S-a făcut iar "Mamele" :)
După accidentarea lui Erico, în teren a intrat fundaşul central Iulian Mamele. La începutul sezonului, cînd echipa gorjeană şi-a imprimat numele jucătorilor pe tricouri, fotbalistul a decis să nu joace cu "Mamele" pe spate, pentru a nu fi ironizat de oamenii din tribune. Apărătorul şi-a imprimat porecla, "Billy", şi a evoluat cu acest tricou în toate meciurile din campionat, însă Iulian s-a întors la "Mamele" la meciul din Europa League şi a jucat cu numele adevărat pe spate.

Dnepr - Pacos Ferreira 2-0
Şi Dnepr este deja calificată
Dnepr nu s-a împiedicat, reuşind aseară să cîştige şi returul cu Pacos Ferreira (2-0, scorul din tur) şi să se califice deja în "16-imi". Gazdele, cu Alexandru Vlad fundaş stînga integralist, au deschis scorul chiar înaintea pauzei (44) prin "capul" lui Matheus după centrarea lui Fedeţki. Şi lucrurile au devenit clare la mijlocul reprizei secunde (66), cînd Konoplianka l-a bătut pe Antonio Filipe, cu un şut tare din afara careului. Portughezii se bat cu Pandurii pentru evitarea ultimului loc în grupă. (Daniel Scorpie)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
daniaania
daniaania  •  08 Noiembrie 2013, 11:25

Suntem pe nicaieri la fotbal in momentul de fata..Nici Steaua nici Pandurii nu reusesc nimic..

saxon
saxon  •  08 Noiembrie 2013, 10:21

Si cu scuzele de rigoare pentru suporterii olteni care se vor simti aiurea degeaba, vreau sa spun un lucru: diferenta de valoare s-a vazut chiar daca Fiorentina n-a jucat de loc la valoarea ei. Haideti sa fim realisti: columbianul Cuadrado face cat toata echipa Pandurii la propriu. Toate fazele importante au plecat de la el si cat a durat meciul n-am avut senzatia ca poate cineva de la Pandurii sa-l opreasca fara sa-l impuste. Eric e un jucator bun dar pentru noi. Afara se cauta nu goluri din foarfeca si din an in paste in meciuri fara importanta si fara suporteri ci cu totul altceva, inclusiv viteza, ceea ce Eric n-a avut niciodata.

saxon
saxon  •  08 Noiembrie 2013, 10:10

Alta ,,umflatura ' de presa romaneasca. Ca de obicei nu ne vedem lungul nasului. O ardem cu vise frumoase si dorinte dar nu vedem realitatea. Pandurii nu puteau mai mult nici daca jucau aia in 9. In tur Fiorentina i-a terminat cu echipa a doua. Acum au jucat relaxat si 1-0 ala de care tot guitza lumea ca l-a avut Pandurii e pura intamplare. Gol magnific evident, gol de jucator adevarat. Eric e singurul de la olteni care stie fotbal, restul se speriau de minge. Nici lor ca de altfel nici Stelei, nu le-a spus cineva ca pe afara CHIAR SE JOACA PANA FLUIERA ARBITRUL. Fiorentina a avut 3 ocazii clare de gol si un gol anulat intr-un singur minut, 90 parca. Pandurii terminasera meciul de mult.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează