INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PANDURII - BRAGA 0-1

VIDEO S-a stins lămpaşul » Pandurii şi-au depăşit condiţia, dar Braga le-a tăiat speranţele la calificare, scor 1-0

Eric nu a mai reușit să facă lumină în jocul gorjenilor
Eric nu a mai reușit să facă lumină în jocul gorjenilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 23 august 2013 00:13

Gorjenii au jucat curajos în prima repriză, însă n-au reuşit să aibă o ocazie clară la poarta portughezilor.

O repriză, desenele tactice ale lui Pustai de pe flipboardul din vestiar s-au proiectat în linii precise, spaţii înguste şi fărîme de speranţe pentru a şterge o seară neagră europeană. Braga nu mai are o galaxie de vedete, iar Pustai surprinde din start.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Trei fundaşi centrali stau aliniaţi în faţa lui Stanca pentru a stăvili tăvălugul roşu, declanşat mereu din glezna fină a lui Ruben Micael.

Lusitanii sînt stăpîni, însă gorjenii nu se lasă intimidaţi. Unguruşan reia din alunecare, mingea ajunge la Matulevicius, dar reluarea e respinsă în corner (22). Pulsul tribunei e accentuat apoi de fundaşul Nuno Coelho, care pune latul şi e la un pas de autogol, însă Eduardo are o intervenţie miraculoasă (31).

A fost doar o zvîcnire pentru că portughezii îşi reiau morişca de pase ameţitoare de la mijlocul terenului. E pauză, tabela e intactă, iar "Profesorul" reface calculele.

Totul se dărîmă însă după o pasă trimisă aiurea de Erico. Ruben Micael zguduie bara, mingea ajunge cu noroc la Alan, iar latul lui Yazalde le retează "minerilor" speranţele la calificare (52). Mingea stă lipită de ghetele portughezilor, iar Pandurii suportă cu prea mult respect superioritatea roşie.

Pustai trimite forţe proaspete, dar totul e în van. Flacăra din lămpaşul calificării mai pîlpîie timid pe final, iar apoi se stinge, consemnînd o noapte de coşmar. Noapte bună, România! Europa e departe încă de Tîrgu-Jiu.

"Un rezultat de egalitate era mai echitabil. Mai ales după prima repriză, dar nu am reuşit să dăm gol. Braga este o echipă valoroasă, dintr-un fotbal puternic, joacă an de an în Champions sau în Europa League. O să ne luptăm la Braga pentru calificare, credem în şansa noastră, sîntem optimişti" (Eugen Pîrvulescu, preşedinte Pandurii)

"Mă îngrijorează că ne-am creat multe ocazii, dar nu am reuşit să înscriem. Era mai echitabil un scor de 1-1. Braga nu a avut nici o ocazie în prima repriză, cînd noi am jucat foarte bine" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

"Speram să nu luăm gol şi să înscriem. Am început ofensiv, dar, din păcate, am ratat nepermis. Au fost şi cîteva greşeli ale fundaşilor, la fel ca în meciul cu Astra" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

"Şansele sînt foarte mici pentru că trebuie să mergem la Braga şi să cîştigăm. Acum ne gîndim la meciul cu Chiajna, de duminică. E foarte greu pentru că nu sîntem obişnuiţi să jucăm în acest ritm" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

584139-pandurii-braga-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

5.000 de euro pentru calificare
Deşi s-a ferit să le promită public vreo recompensă pentru calificarea în grupele Europa League, preşedintele Marin Condescu i-a anunţat pe jucători înainte de meciul cu Braga că dacă vor ajunge în grupe, vor încasa o primă de 5.000 de euro de om. "Băieţii să joace, să se dăruiască şi nu vom rămîne datori faţă de ei", a explicat Condescu. Pentru că i-au eliminat pe cei de la Hapoel în turul doi, gorjenii au încasat cîte 3.000 de euro.

Verde doar pentru Concordia
Abia transferaţi de Pandurii, sud-americanii Alex Dos Santos şi David Distefano au urmărit partida de la tribuna oficială, alături de Neluţu Sabău şi Mircea Cojocaru.

Deşi oficialii gorjeni sperau să-l treacă măcar pe brazilianul Dos Santos pe lista UEFA, cartea sa verde nu a ajuns la timp. Cei doi au fost convocaţi de Pustai pentru partida din campionat, duminică, împotriva Concordiei. În plus, brazilianul Paulinho se va alătura şi el lotului la Bucureşti.

În lojă cu "duşmanul"
Directorul executiv al CFR-ului, Răzvan Zamfir, a luat loc aseară în loja portughezilor de la Braga, unde a fost invitat de oficialii lusitani. Zamfir are o relaţie specială cu directorul sportiv al oaspeţilor de ieri, de unde CFR i-a adus în ultimii ani pe Bastos, Luis Alberto şi Felgueiras. Feroviarii au încercat să-l transfere în vară de la Braga chiar pe autorul golului din minutul 51, Yazalde, dorit şi de Steaua.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
bumix
bumix  •  23 August 2013, 21:18

ce conditie si-au depasit ??? ca au jucat ca cizmele

man32
man32  •  23 August 2013, 15:14

Pandurii au cele mai mari sanse de calificare in Europa League dintre toate echipele calificate in play-off. Petrolul are o misiune imposibila, iar Astra grea. Sansele de calificare in EL sunt: Pandurii (40-60), Astra (30-70) si Petrolul (0,5-99), spun asta pentru ca Astra si cu Pandurii sunt obisnuite sa rastoarne situatia in ultimul moment si chiar au sanse minime de a o face.

unoxte
unoxte  •  23 August 2013, 11:15

eu nu inteleg la ce meci v-ati uitat cei care comentati, inclusiv redactorii gsp ... braga nu a aratat nimic in meciul de aseara, nu a impresionat cu nimic, golul a venit cu noroc pe greseala celor de la pandurii care au jucat cu teama ... sunt sigur ca ne vom califica in portugalia... dupa golul celor de la braga si dupa schimbarile facute de pustai i-am dominat total pe portughezi, din pacate nu am marcat ... avem nevoie de un atacant bun, iar lipsa lui nistor s-a simtit doar in prima repriza cind jucau cu teama, cind greseau pase simple si le dadeau voie portughezilor sa faca posesie, noi doar ne aparam

Vezi toate comentariile (9)
Comentează