INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ALKMAAR - ASTRA 2-0 (ÎN TUR 2-3)

VIDEO Supereroul gropar » După ce şi-a salvat echipa tot meciul, Lung a luat un gol penibil şi AZ a eliminat Astra

Articol de - Publicat vineri, 28 august 2015 00:00

O echipă giurgiuveană care s-a apărat tot meciul a fost învinsă de două ori pe final, prima reuşită printre mîinile portarului care scosese tot pînă atunci, şi iese din Europa

Plecaţi cu un avans minim în Olanda, giurgiuvenii au jucat Pinball cu degetele unsuroase pe o tastatură învechită în startul de meci. Cînd mingea s-a plimbat alarmant prin faţa hăului păzit de Lung. Cu o singură "viaţă" la dispoziţie, căci AZ avea nevoie de un unic gol pentru a trece mai departe, în grupe.

Click aici pentru VIDEO!

Şi nu l-au ascultat pe Şumudică, antrenor care şi-a avertizat elevii că au nevoie neapărat de gol. În primele minute, starul lui Alkmaar, Henriksen, a ratat două ocazii la poarta lui Lung. Bravo, Oros. Era abia începutul.

Unde e Astra?

Juniorul din poarta românească n-a avut nici mantie magică, nici mănuşi cu puteri supranaturale, însă a salvat situaţia în primele 80 de minute. Şi cînd Morais sau Queiros au pierdut la "de-a v-aţi ascunselea" cu Hupperts şi Dos Santos, şi cînd Haye şi-a încercat şansa de la distanţă.

Rar s-a ajuns şi dincolo. Unde, în tur, Astra îşi clădise un carusel în care împingea fără să răsufle maşinuţa de fotbal. Budescu, un şut telefonat şi o pasă în adîncime la care n-a ajuns nimeni, Enache îngălbenit şi o pereche de oameni invizibili, De Amorim - Alibec, au întregit careul figuraţiei.

Deocamdată, şansa lui Lung

Lung a avut şi noroc. Cînd privea ţintuit pe linie, iar AZ se furişase ca Indiana Jones prin galerii pînă în careu, Henriksen a ratat încă o ocazie. Noroc că a venit pauza. Sau poate nu.

Pentru că portarului nostru i s-a mărit norma. A prestat şi ture de noapte, şi ture de weekend, ba şi cîteva ore de muncă de sărbători într-o singură seară. Şi a scos miraculos pînă în minutul 50, inclusiv un şut ce părea cimentat în partea dreaptă a porţii.

Doar două incursiuni

Ooo, De Amorim! Un mic răgaz pentru apărarea albă la tricouri, neagră la şorturi şi roşie la feţe a Astrei. Brazilianul a driblat 4 jaloane olandeze însă a ratat ce era mai important. Pasa decisivă. Imediat, o ocazie Alibec, şut de la distanţă puţin peste poartă. Tîrziu pentru ambii, tîrziu de tot.

Pentru că Hupperts şi Lung şi-au început din nou duelul de la distanţă, cu răvaş sferic şi periculos. Şi portarul, cu priviri fioroase pentru apărarea amorţită, a scos din nou.

Pe margine, Şumudică golea sticlele de apă şi transpira la fel ca fundaşii săi. Noroc că nici olandezii, veniţi după lista de ratări, nu mai păreau convinşi că pot înscrie Golul.

Dublu out

Care a venit de nicăieri. Cînd mai erau doar 10 minute din meci, 10-le lui Lung s-a transformat în 4, întocmai unui student care trece fără probleme examenele din prima sesiune şi rămîne restanţier la testul cu cele mai multe credite. Cel al calificării. O lovitură liberă bătută pe el de Van der Linden, fundaşul gafeur din tur, i-a trecut prin mănuşi. Apoi, Muhren a făcut imediat 2-0 după un dribling scurt. Jucătorii şi oficialii s-au ciondănit pe teren, 3-2-ul din tur era uitat, România era pe 0 în grupe.

Mai mult, dacă Budescu va juca măcar un minut la Budapesta, o va face mai mult decît aseară.

Avem o toamnă fără fotbal european.

clipboard01

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
740945462697916
Dan Sofineti  •  28 August 2015, 14:08

Hei..Sumi *** te ai potolit? Intr-adevar ai o echipa ,,minunata,, cum esti si tu de altfel.In loc sa faci misto de altii pe la tv.mai bine ti ai vedea de treaba ta ca nu mai ai multe nici la ac echipa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

699609450185246
John Nnx  •  28 August 2015, 13:40

GOLUL N UA FOST INTAMPLARE CI STIINTA . MINGEA A LUAT O CURBA BRUSCA CHIAR IN FATA PORTARULUI CARE SE ASTEPTA SA II VINA PE COLTUL LUNG RAMANAND CU BRATELE IN AER FARA SA LOVEASCA MINGEA SUFICIENT DE PUTERNIC . STUDIATI FIZICA SI CITITI CARTEA "FIZICA JOCULUI DE FOTBAL" SPECIALISTILOR

1045286738821635
Dani Corban  •  28 August 2015, 12:45

Steaua macar si-a dominat adversarul, desi a ratat calificarea. Astra a fost surclasata la toate capitolele de Alkmaar. Cu ocazia asta poate isi ia o pauza ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează