INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EKRANAS - STEAUA 0-2

VIDEO Teren sintetic, victorie naturală » Steaua a cîştigat scurt la Vilnius şi a făcut un pas mare spre calificare

Martinovici a marcat aseară primul său gol în cupele europene +1   FOTO
Martinovici a marcat aseară primul său gol în cupele europene

Articol de - Publicat vineri, 24 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 august 2012 17:55

Lituanienii au ratat o ocazie colosală la 0-0, după care Martinovici şi Adi Popa au rezolvat meciul, însă senzaţia a fost că Ekranas a fost prea slabă.

Steaua s-a temut de vreme şi de teren în capitala Lituaniei, însă s-a temut degeaba. Soare şi timp perfect pentru fotbal aseară, la ora startului partidei, iar gazonul sintetic a părut să fie un adversar mai degrabă pentru gazde decît pentru oamenii lui Reghecampf. Şi datorită acestor lucruri, steliştii au început bine, au dominat, însă fără ocazii.

Mai multe fotografii de la meci!

Martinovici a salvat, apoi a marcat
Încet-încet, lituanienii au văzut că dracu' nu e atît de negru şi au început să conteze în atac, iar Steaua s-a jucat cu focul în minutul 18. Atunci, o minge centrată, pe care toţi fundaşii Stelei s-au rezumat să o admire, a ajuns la Buinickij, care a tras tare din 8 metri, însă doar plonjonul disperat al lui Martinovici a făcut ca Ekranas să nu marcheze.

Şi pentru că terenul a fost aliatul Stelei, nu duşmanul ei, a ajutat-o să marcheze în minutul 36. Bourceanu a executat bine un corner, portarul gazdelor a alunecat şi i-a pus pe tavă lui Martinovici încă un gol, al 10-lea de cînd a venit în România.

Mihai Costea, capăt de linie
Meciul şi calificarea putea să le închidă Mihai Costea, însă s-a comportat precum un Nilă atît în minutul 40, cînd a preferat să tragă, în locul unei pase, cît şi în minutul 60, cînd, scăpat singur cu portarul, s-a încurcat în propriii paşi şi n-a fost în stare nici să centreze.

În ultima jumătate de oră, Reghecampf s-a gîndit mai mult la meciul cu Vaslui, decît la cel de aseară. L-a scos pe Bourceanu ca să-l odihnească şi a oferit cîteva zeci de minute cuplului Rocha-Rusescu, probabil pentru a nu-şi ieşi din ritm.

Steaua şi-a găsit executant de lovituri
A rezultat un final liniştit pentru Steaua, care a tremurat un pic la cîteva faze fixe, dar cu un sfert de oră înainte de ultimul fluier a dat două lovituri importante. A făcut 2-0 şi şi-a băgat în buzunar viza de grupele Europa League, dar şi-a regăsit, după foarte mulţi ani, un executant de lovituri libere. Adi Popa a bătut "a la Pirlo" o lovitură de la 22-23 de metri, plonjonul portarului fiind inutil.

Se putea chiar mai bine, dar Rocha n-a reuşit să marcheze pentru 3-0 dintr-o poziţie din care e mult mai greu să ratezi decît să bagi mingea în poartă (79). Peste 7 minute l-a copiat Costea "Nilă", care l-a luat la mişto pe Rusescu. Şi-a bătut joc de o pasă filtrantă de nota 10 şi a tras fix în goalkeeper-ul lituanian.

Chiar şi aşa, cu două mîini moarte, a ieşit bine pentru Steaua. Are asigurat accesul în grupe, pentru a 9-a oară consecutiv, şi aşteaptă cu linişte derby-ul de la Vaslui. În fapt, primul meci adevărat din acest sezon pentru Reghecampf.

"Faţă de Steaua pe care o ştiam eu de acum doi ani, acum echipa mi se pare mult mai bună. Oricum, pentru Ekranas e performanţă mare că a încasat doar două goluri de la Steaua" (Gedrius Arlauskis, fost portar Urziceni)

Dominare totală a Stelei
Ekranas - Parametru - Steaua
5 -  Şuturi - 24
1 - Şuturi pe poartă - 6
2  -  Cornere - 5
22 - Atacuri periculoase - 65
2 - Ocazii - 7

515357-caseta-ekranas-steaua.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Prepeliţă a revenit după 5 luni
Mijlocaşul Stelei a fost aseară rezervă, la 5 luni şi jumătate din momentul în care s-a accidentat grav, suferind o ruptură a ligamentelor încrucişate. A suportat o intervenţie chirurgicală şi s-a refăcut complet, iar cum fusese trecut pe lista UEFA, Reghe a preferat să-l includă în lotul de 18. Prepeliţă s-a accidentat pe 12 martie, în meciul U Cluj - Steaua 0-1.

Chiricheş, căpitan 40 de minute
La începutul reprizei secunde, după ce l-a scos din teren pe Bourceanu, pentru a-l odihni în perspectiva derby-ului cu FC Vaslui, de luni seară, Reghecampf a trebuit să decidă cui să acorde banderola de căpitan. L-a ales pe Chiricheş, fotbalist care a venit la Steaua în urmă cu 8 luni.

Returul va fi pe Pro TV
Manşa a doua din play-off-ul Europa League se va disputa joia viitoare, pe stadionul din Ghencea. Întîlnirea va începe la 20:30 şi va fi transmisă în direct de Pro TV. A doua zi după joc, pe 31 august, va avea loc tragerea la sorţi pentru grupele competiţiei, Steaua avînd şanse mari să prindă urna a doua valorică.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (39)
elsopotyi
elsopotyi  •  24 August 2012, 12:37

STEAU A BATUT CANPIOANA LUMI PE CEI DIN VILNIUS.ODE FAR DE SFASIT.PENTRU NIMIC.

gicarijakone
gicarijakone  •  24 August 2012, 11:17
Postat de amusement pe 24 August 2012, 09:03

Era destul de clar pentru mine ca Steaua BATE , ma bucur ca am castigat la pariuri pe meciul asta si pe inca 5 din EL . Nu m-am uitat la meci ,dar pana la urma victoria era una fara dubii pentru manelistii lui Reghe

Ti-e ciudesno ca Dinamo si/sau Rapid au luat-o in mana?

gicarijakone
gicarijakone  •  24 August 2012, 11:16

PRO TV HD zabest.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează