INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO, 9 MAI, ORA 21:45, NAŢIONAL ARENA, ÎN DIRECT PE PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bilbao, victorie cu sarmale » Gazeta a intrat în posesia meniului pe care Athletic l-a solicitat la Bucureşti

Ashile Dias, în timpul unei demonstraţii culinare +1   FOTO
Ashile Dias, în timpul unei demonstraţii culinare

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 06 mai 2012 22:18

Bucătarul şef al lui Copos de la Crowne Plaza, Ashlie Dias, e gata să le pregătească bascilor preparate tradiţionale româneşti dacă vor cîştiga finala cu Atletico.

New York, San Francisco, Honolulu. Nu, nu vin echipe de aici la finala de la Bucureşti. Vorbim de locurile unde bucătarul-şef de la hotelul la care vor fi cazaţi elevii lui Bielsa a gătit şi a plecat cu o mulţime de premii internaţionale.

George Copos a dat lovitura şi l-a adus în România în mai 2010 pe Ashlie Dias, cu o experienţă gastronomică de mai bine de 15 ani. Un indian născut la Mumbai, care ne primeşte fără nici un fel de probleme în bucătăria sa.

Multă brînză şi peşte
"Am primit meniul cu mai bine de o săptămînă înainte ca echipa să ajungă în România. Nu cer un meniu sofisticat, este ceva simplu şi cît mai uşor. Dar, după ce cîştigă finala de la Bucureşti, au solicitat nişte preparate româneşti pentru a sărbători pe măsura rezultatului", ne spune şeful bucătar de la Crowne Plaza.

Din meniul bascilor nu lipsesc brînza şi caşcavalul, trecute ca prioritate, creveţi, peşte, chifteluţe sau pintxos, un preparat pe care-l consumă în fiecare zi, un fel de pîine prăjită cu diferite sortimente de preparate din carne, sau lactate. În plus au cerut cît mai mulţi cartofi pe care să-i mănînce cu o friptură de vită sau un barbeque.

"Pentru barbeque am pregătit cele mai bune preparate din vită, dar şi cărbunii pentru grătarul din grădina hotelului. Nu vom avea probleme, sîntem pregătiţi să le îndeplinim toate pretenţiile culinare", mai spune Ashlie.

Cel mai bun desert
Din dorinţele acestora nu lipsesc deserturile şi cît mai multe fructe: "Le vom pregăti un tort de vanilie şi cu căpşuni pe care l-au trecut ca prioritate, dar şi o plăcintă cu brînză. Mă gîndesc să le fac şi un preparat la care ţin foarte mult, un desert cu piersici şi pere prăjite cu scorţişoară. E o reţetă faimoasă, îl găsiţi şi pe youtube".

Bascii au plănuit totul pînă la ultimul detaliu. În cazul în care vor cîştiga la Bucureşti, au cerut un meniu specific românesc. "După meci, dacă vor învinge, cei din Bilbao ne-au rugat, în mod excepţional, să le pregătim preparate româneşti. Mici, sarmale, totul tradiţional. Abia aştept să le arăt cît de buni sînt micii făcuţi de mine!", spune Ashlie.

Surpriză pentru basci
George Copos e gata să le facă o surpriză spaniolilor şi va comanda cîteva sticle de vin roşu Ribera del Duero. "Trebuie să ne transformăm cît mai mult pentru oaspeţii noştri. Sîntem foarte bucuroşi că îi primim la Bucureşti şi trebuie să fim de şase stele, nu de cinci! M-am gîndit deja să-i surprind cu cel mai bun vin al lor şi sînt sigur că o să fie încîntaţi", adaugă Copos.

Meniu secret pentru Atletico!
Evident că şi managerii hotelului Intercontinental, acolo unde vor fi cazaţi jucătorii lui Atletico, au primit lista cu preferinţele culinare ale spaniolilor, însă aceştia au refuzat să ni le prezinte. "Nu dorim să avem probleme cu oaspeţii noştri, astfel că preferăm să nu dezvăluim ce le vom oferi. Oricum, nu au pretenţii foarte mari, sînt normale pentru o echipă ca Atletico", au spus oficialii de la Inter. Dar, potrivit jurnaliştilor spanioli, meniul lor se va baza pe paste, peşte şi multe, foarte multe fructe.

"Cel mai mult îmi place să gătesc preparate din peşte. Am făcut peşte şi-n foi de viţă de vie, ca nişte sărmăluţe!" (Ashlie Dias, bucătar Crowne Plaza)

8.000 este numărul de persoane pentru care Ashlie Dias a gătit la lansarea unui restaurant din New York

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
dani_1984
dani_1984  •  07 Mai 2012, 10:36

mati omorat cu sarmalele astea...preparate traditionale romanesti...auzi la ei! eu tare cred ca sunt turcesti!

putregaiu
putregaiu  •  07 Mai 2012, 08:54

Saracii basci! O sa li se umfle ficatul de la atata grasime deodata.

vladutz13
vladutz13  •  07 Mai 2012, 03:36

Ei, asta m-a convins sa tin cu Bilbao in finala :)), ca vor sa sarbatoreasca victoria cu preparate romanesti!! Asa da!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează