INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO 3-0

Michel Platini i-a făcut o mică farsă golgeterului Europa League la Bucureşti: "Falcao, iar tu aici?

Radamel Falcao, 26 de ani, 12 goluri în acest sezon de Europa League // Foto: Reuters
Radamel Falcao, 26 de ani, 12 goluri în acest sezon de Europa League // Foto: Reuters

Articol de , - Publicat duminica, 13 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 12 mai 2012 20:34

Îl premiase şi anul trecut, cînd a cucerit trofeul cu Porto. Miercuri, după finală, preşedintele UEFA a vrut să-i dea medalia, apoi s-a răzgîndit, rîzînd de golgeterul lui Atletico.

După ce a dezvăluit cum o fetiţă română s-a agăţat de el pe teren înaintea finalei, Falcao mai are o poveste pe Twitter de la ultimul act Europa League. Ce surpriză îi pregătise Michel Platini la premierea ce a urmat victoriei în faţa lui Athletic Bilbao (3-0).

În culmea fericirii, atacantul lui Atletico s-a oprit în dreptul preşedintelui UEFA pentru a-şi primi medalia de campion. "Platini m-a păcălit. Mi-a dat impresia că îmi pune medalia la gît, apoi mi-a luat-o", le-a împărtăşit jucătorul în vîrstă de 26 de ani celor 472.000 de followers de pe Twitter.

- M-am uitat la el cu o figură mirată...
Platini a început să rîdă.
- Falcao, iar tu aici?

Şi în 2011 se întîlniseră cei doi. Falcao cîştigase Europa League cu Porto şi fusese golgeter, dar cu 17 goluri. Nu cu 12, ca acum.

"Mi-a dat o palmă prietenească şi, în sfîrşit, medalia. Mi-a strîns mîna, mi-a zîmbit... Apoi am ridicat trofeul. Dintr-o dată, totul a explodat", încheie Falcao mica sa poveste.

El, columbianul crescut de la 4 la 8 ani în Venezuela (unde tatăl său era jucător profesionist) şi care era la început pasionat de baseball, a devenit unul dintre marile nume ale fotbalului.

Pleacă de la Atleti?
Chiar dacă mai are 4 ani de contract cu Atletico, Falcao ar putea părăsi echipa madrilenă în vară, la doar un sezon după sosirea de la Porto. În cazul în care nu se califică în Ligă (Malaga are un avans de două puncte înaintea etapei decisive, de azi), atacantul columbian va fi pus, probabil, pe lista transferurilor. Chelsea şi Real sînt două variante. Prima: e preferat de miliardarul Abramovici. A doua: impresarul său e Jorge Mendes, agentul lui Mourinho, şi el atras de Radamel.

60 de milioane de euro este clauza de reziliere a contractului lui Falcao cu Atletico; a semnat pe 5 ani în 2011 pentru 40 de milioane

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează