INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  FINALA EUROPA LEAGUE

Ultimele pregătiri pentru finala Europa League » Jandarmii în vizită la Bilbao

Peste 4.500 de reprezentanţi ai MAI se vor afla în stradă pe 9 mai la Bucureşti // Foto: Alex Nicodim
Peste 4.500 de reprezentanţi ai MAI se vor afla în stradă pe 9 mai la Bucureşti // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 03 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 03 mai 2012 11:11

O delegaţie formată din mai mulţi reprezentanţi ai Jandarmeriei Bucureşti a fost zilele trecute la Bilbao pentru a pregăti ca la carte finala Europa League.

Jandarmeria Bucureşti a intrat în alertă cu cîteva zile înaintea marelui meci dintre Atletico şi Bilbao. Condusă de directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Muncipiului Bucureşti, generalul Eugen Meran, o echipă de reprezentanţi MAI a mers la Bilbao într-o vizită de lucru, pentru a discuta cu oficialităţile spaniole şi a urmări comportamentul fanilor, dar şi o intervenţie a poliţiştilor spanioli.

"Nu vom avea probleme"
"Este un lucru normal, pe care l-am făcut pentru a cunoaşte cît mai multe detalii despre modul de manifestare al suporterilor pe arenele sportive", au declarat oficiali ai Jandarmeriei. "Stadionul celor din Bilbao, San Mames, este la fel ca Giuleştiul, dar evident mult mai mare. Are aproximativ 40.000 de locuri. Important pentru noi este că am văzut cum se comportă suporterii pe străzi înainte şi după meci, dar şi în timpul partidei şi sigur nu vor exista nici un fel de probleme la finala de pe Naţional Arena", au precizat reprezentanţi ai Jandarmeriei.

Repetiţia finală
În plus, în urmă cu o săptămînă, Jandarmeria, Poliţia Română, ISU şi SMURD au participat la o serie de aplicaţii pregătitoare finalei Europa League. "Am organizat un exerciţiu demonstrativ pe Naţional Arena cu 500 de jandarmi, pompieri şi politişti pregătiţi pentru a acţiona în momentul în care spiritele se vor încinge. Jandarmii şi poliţiştii şi-au testat viteza de reacţie pentru restabilirea ordinii publice în situaţii de urgenţă, poliţiştii de la Brigada Rutieră au recapitulat măsurile pentru fluidizarea traficului din zonă şi procedurile de însoţire a coloanelor oficiale", au spus oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor.

146 este numărul camerelor video care-i vor monitoriza nonstop pe suporterii prezenţi pe Naţional Arena

29 este numărul camerelor mobile cu rotire de 360 de grade şi zoom de peste 100 de metri

ALTE ŞTIRI DESPRE FINALA EUROPA LEAGUE:

Se ştiu traseele fanilor
Organizatorii finalei Europa League au stabilit traseele fanilor celor două echipe din fan-zone-uri pînă la stadionul Naţional. Pentru fanii lui Atletico care vor avea fan-zone în Piaţa George Enescu, la Ateneul Român, traseul către stadion va fi: Bd. Lascăr Catargiu - Bd. Iancu de Hunedoara - Şos. Ştefan cel Mare - Piaţa Obor - Şos. Mihai Bravu - Vatra Luminoasă.

Pentru fanii lui Bilbao, care vor pleca din Piaţa Constituţiei, traseul este: Bd. Unirii - Bd. Decebal - Piaţa Muncii - Bd. Basarabiei. Momentan Poliţia Rutieră nu a anunţat străzile închise şi rutele ocolitoare pentru ziua finalei.

479965-traseu.jpg
Falcao şi-a prezentat tricoul
Cîştigătorul trofeului anul trecut, cu FC Porto, Radamel Falcao, pentru care Atletico a plătit 40 de milioane de euro la transfer, şi-a prezentat ieri pe pagina de Twitter tricoul cu care va evolua împotriva lui Bilbao, la Bucureşti, pe 9 mai. "Acesta este tricoul cu care voi juca în finală. Cum ţi se pare?" a fost mesajul atacantului de 26 de ani.

Dacă Falcao va reuşi să înscrie la fel cum a făcut-o în finala din 2011, va rămîne singurul lider în ierarhia golgeterilor acestei ediţii, ca şi sezonul trecut, cînd a avut 17 reuşite. Acum e la egalitate cuHuntelaar (Schalke): 10 goluri.

Comunicat UEFA pentru spanioli
UEFA a remis un comunicat pentru cele două echipe. Cum nebunia în Spania pentru un bilet la finală a atins cote maxime, oficialii forului internaţional au decis să le atragă atenţia suporterilor spanioli că nu vor fi suplimentate tichetele pentru această finală.

"UEFA a amintit celor două cluburi că nu se vor mai pune în vînzare nici un fel de bilete la Bucureşti, înainte de finală. Toate tichetele au fost vîndute în avans, astfel facem apel la fani să nu se deplaseze la Bucureşti în speranţa că vor găsi bilete la stadion", se arată în comunicat.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
luciansj
luciansj  •  03 Mai 2012, 16:53

Cand voi, astia din sud, o sa fiti civilizati, nu doar animale, puteti protesta impotriva jandarmeriei. In locul jandarmilor, v-as lasa singuri pe stadioane, sa va omorati unii pe altii :)

ion_vanea
ion_vanea  •  03 Mai 2012, 12:07

Organizaţia terorist-represivă numită "Jandarmeria Română", plătită degeaba din bani publici, încearcă să-şi justifice existenţa şi finanţarea mult supradimensionate. Cu acei bani s-ar putea dota spitale, şcoli, s-ar putea plăti salarii decente pentru medici şi profesori în loc să se plătească statul degeaba, lenea şi prostia.

harison
harison  •  03 Mai 2012, 11:10
Postat de vladutz13 pe 03 Mai 2012, 09:54

Eu chiar mi-as dori sa se intample niste incidente, ca sa trebuiasca sa intervina jandarmeria, sa vada toata Europa ce abuzuri se fac la noi in tara. Poate asa s-ar lua si niste masuri impotriva lui Meran asta de exemplu. NICIUN JANDARM NU A FOST PEDEPSIT IN ULTIMII 5 ANI!!! Desi au fost sute de abuzuri de la stadioane pana la Universitate

Tu ai impresia ca mai marii europei nu stiu ce se intampla in Romania si ca le pasa in vreun fel?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează