INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ŞAHTIOR

10 ani de Ligă, două calificări » Cifrele lui Lucescu la Şahtior: a fost eliminat pentru a şasea oară din grupe

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 decembrie 2013 20:39

Din 2004 la Doneţk, Luce a atins "sferturile" în 2011 şi s-a oprit în "optimi" în 2013. De patru ori a încheiat grupa pe locul 3, coborînd în C2. Competiţie pe care a cîştigat-o în 2009.

"O repriză am fost sus, mult peste United, puteam avea uşor 2-0. O repriză am fost jos de tot. Ne-am predat, fizic şi psihic". Dezamăgit Lucescu după 0-1 cu Man. United şi eliminarea din seriile Ligii.

Vezi în ediţia tipărită o infografie de excepţie cu traseul lui Lucescu în Liga Campionilor!

Din 2004 la Şahtior, porneşte an de an în Champions. A jucat în grupe de opt ori, iar acesta este al 4-lea sezon în care ocupă locul 3. Părăseşte cea mai importantă competiţie, dar continuă în C2, unde poate cuceri din nou trofeul, la fel ca în 2009. Aşa cum au făcut-o şi Chelsea stagiunea trecută, şi Atletico în 2010.

Luce a depăşit în două rînduri faza grupelor cu Şahtior. În 2011 a atins "sferturile", maximum în Liga carierei sale. "Sferturi" pe care le-a mai jucat de două ori: la Inter, în 1999, şi la Galata, doi ani mai tîrziu.

68 de ani are Mircea Lucescu, cel mai în vîrstă antrenor din Liga Campionilor în acest sezon

70 de meciuri în Ligă are Lucescu în 10 ani cu Şahtior: 54 în grupe şi 16 în tururile preliminare

111 meciuri are Lucescu în Liga Campionilor la Galatasaray, Beşiktaş şi Şahtior (89 în grupe)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
pma77
pma77  •  12 Decembrie 2013, 23:35

sa nu uitam totusi ca sahtior a renuntat in vara la cei mai buni jucatori, willian,fernandihno,si mkhitaryan,daca ii avea pe astia 3 in echipa sahtior era in optimi,sahtior este o echipa din est iar jucatorii buni sunt greu de tinut si fac presiuni sa se transfere la cluburile din vest.

romeverest
romeverest  •  12 Decembrie 2013, 17:26

Corioni, presedintele Bresciei si prietenul lui Lucescu, declara la numirea acestuia la carma echipei Inter urmatoarele : " daca vrei sa promovezi cu o echipa in seria A, trebuie neaparat sa-l angajezi ca antrenor pe Lucescu, insa daca vrei sa castigi campionatul Italiei, trebuie sa te orientezi spre alt antrenor". Nu a activat decat numai intr-un singur campionat serios, cel al Italiei, unde a retrogradat in primul an cu Pisa, a promovat de doua ori cu Brescia, insa imediat a retrogradat tot de atatea ori, a preluat din mers Reggiana cu care imediat a retrogradat, a venit la Inter, care se afla pe locul doi in campionat si dupa cateva etape a fost demis lasand echipa pe locul patr

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Decembrie 2013, 13:08

De acord cu maskillis ...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează