INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA - STEAUA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Are mai mare încredere în englezi! » Dan Petrescu a acceptat să facă la Londra ce nu a vrut la Bucureşti

Petrescu, 45 de ani, a avut recent ocazia să revină în Anglia, ca manager al lui Crystal Palace, dar nu a putut rezilia contractul cu Dinamo Moscova
Petrescu, 45 de ani, a avut recent ocazia să revină în Anglia, ca manager al lui Crystal Palace, dar nu a putut rezilia contractul cu Dinamo Moscova

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 10 decembrie 2013 21:26

Dan Petrescu va face un tur al stadionului Stamford Bridge înaintea startului partidei. A fost invitat şi la Bucureşti, în octombrie, dar s-a temut că steliştii îl vor înjura.

Iubirea suporterilor lui Chelsea prezintă mai multă încredere pentru Dan Petrescu decît aceea a fanilor stelişti. Fostul fundaş dreapta crescut în Ghencea a refuzat să facă un tur al stadionului cînd s-a jucat turul Steaua-Chelsea.

S-a temut că suporterii stelişti îl vor înjura. Dar a primit aceeaşi invitaţie la Londra şi a acceptat-o, astfel că astăzi va fi aclamat pe Stamford Bridge de către fanii lui Chelsea, care îl alintau SuperDan pe vremea în care Petrescu purta tricoul albastru.

Doar în vizită în Ghencea
"Bursucul" s-a temut să se afişeze pe Naţional Arena din cauza unei experienţe trăite ca antrenor al Unirii Urziceni: "Am fost fluierat cînd am venit în Ghencea cu Unirea şi asta m-a cam supărat".

Ghencea e stadionul pe care Petrescu a început să joace fotbal. El a fost junior al Stelei şi a debutat printre seniori în 1986, după cîştigarea Cupei Campionilor Europeni. Cu Dan fundaş dreapta, Steaua a cîştigat de trei ori campionatul, a jucat o semifinală şi o finală de CCE!

S-a transferat în 1991 în Italia, la Foggia, şi de atunci nu a mai revenit la Steaua nici ca jucător, nici ca antrenor. A mai apărut pe post de gazdă în Ghencea doar cu Urziceni, la partidele pe care Unirea le-a disputat în Champions League.

Înaintea primului joc pe teren propriu din grupă, contra lui Stuttgart, Dan a vizitat arena şi terenurile pentru copii, pe care el însuşi jucase cu 30 de ani înainte. "Eu am crescut pe zgură, acum există condiţii mult mai bune", a remarcat Petrescu.

Fiica lui e Chelsea Petrescu
Pentru Chelsea, el a jucat cinci sezoane şi a cîştigat trei trofee: Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei şi Cupa Cupelor. A prins era dinaintea preluării clubului de către Abramovici şi a făcut parte dintr-o formaţie cu mulţi fotbalişti faimoşi aflaţi la finalul carierei, precum Vialli, Gullit, Zola, Desailly, Leboeuf.

Mai evoluase în Anglia, înainte să ajungă la Chelsea, pentru Sheffield Wednesday şi după ce a plecat de pe Stamford Bridge a mai trecut pe la alte două formaţii britanice, Southampton şi Bradford, dar s-a declarat fan pe viaţă al albaştrilor din Londra şi i-a pus numele Chelsea fiicei sale.

Cum a decurs cariera lui Petrescu:
1986-1991 Steaua
1986-1987 FC Olt
1991-1993 Foggia
1993-1994 Genoa
1994-1995 Sheffield Wednesday
1995-2000 Chelsea
2000-2001 Bradford
2001-2002 Southampton
2002-2003 FC Naţional

12 meciuri a disputat Petrescu, ca antrenor, împotriva Stelei: 3 victorii, două egaluri şi 7 înfrîngeri. Echipele lui: Rapid, Sportul, Urziceni

598455-chelsea-steaua.jpg

598456-clasament-e.jpg

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
Nationala
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (39)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  11 Decembrie 2013, 18:02

Nene Radulescu ...ce vrei sa spui ?...Chelsea ar pune antrenor pe cineva care n ar iesi campion in Rusia ?

xhthu
xhthu  •  11 Decembrie 2013, 17:33
Postat de speedy73 pe 11 Decembrie 2013, 11:50

sa nu exageram. nu s-a intors nimic. cunosc istoria clubului pe care il sustin si atat.

stii cam putine .in general cam 80% din povestile alea cu metodele folosite sunt bullshituri . 20% adevarate si nu mai grave ca la altii care au avut si ei metodele lor cand pilele in politica le-au permis .nu cred ca vrei sa stii ce metode avea dinamo prin 70-80 sau rapid in anii 50 .pana si sportul studentesc adica fix nimeni au mai facut d-astea cand era nicusor la ei .diferenta e cupa campionilor.steaua nu doar ca a luat-o dar a fost constant in fruntea europei cativa ani .restu ,cu exceptii de cate un sezon la 10 ani ,au ramas in tara cu pacanele .nu prea te concentrezi pe esentialu problemei ,daca ma intelegi

mvradulescu
mvradulescu  •  11 Decembrie 2013, 17:03
Postat de ovidiu_3003 pe 11 Decembrie 2013, 14:31

Bursucea in mintea ta de roman adevarat ,,,crezi ca vreodata Chelsea te ar pune antrenor ?

Aş fi fost şocat dacă nu stropeaţi cu un pic de venin când e vorba de Dan Petrescu ... Vă asigur că m-ar fi năpădit bănuielile cele mai negre în ceea ce vă priveşte şi aş fi sunat la 112 !

Vezi toate comentariile (39)
Comentează