INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ARSENAL - FC BARCELONA 2-1

Arsenal a întors rezultatul meciului cu Barcelona » Grandios

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2011 00:00 / Actualizat joi, 17 februarie 2011 10:06

Meci de clasă pe "Emirates". Catalanii au făcut legea în prima parte, dar mutările gîndite de Wenger i-au îngenuncheat


E dificil să numeşti un duel mai atractiv decît un Arsenal - Barcelona. Cele mai uşoare, mai scunde şi mai "mingicare" din Europa, ambele echipe mizează pe fotbalul ofensiv. Au jucători tehnici, iuţi, imprevizibili, datorită cărora controlul mingii şi jocul de pase devin o desfătare. Rareori au deziluzionat în duelurile lor, iar cine se aştepta aseară să vadă un show l-a avut.

Meci de clasă pe "Emirates". Catalanii au făcut legea în prima parte, dar mutările gîndite de Wenger i-au îngenuncheat


E dificil să numeşti un duel mai atractiv decît un Arsenal - Barcelona. Cele mai uşoare, mai scunde şi mai "mingicare" din Europa, ambele echipe mizează pe fotbalul ofensiv. Au jucători tehnici, iuţi, imprevizibili, datorită cărora controlul mingii şi jocul de pase devin o desfătare. Rareori au deziluzionat în duelurile lor, iar cine se aştepta aseară să vadă un show l-a avut.

Vezi aici rezumatul partidei Arsenal - Barcelona 2-1


Lansare Messi, gol Villa
Maeştri în strategie şi cu filozofii identice, Wenger şi Guardiola au ales aceeaşi aşezare. Fiecare şi-a pus oamenii să se apere avansat, o situaţie numai bună pentru lansări rapide. Mai versată, Barca a găsit prima o breşă. Servit de Villa, Messi a scăpat singur, însă "scăriţa" sa a trecut la o palmă de bară (15). Ratare incredibilă! Pep a fost cel mai surprins: sigur că Lionel înscrie din acea poziţie, el s-a bucurat ca după un gol. Gestul l-a schimbat repede cu unul de dezamăgit.

Treptat, maşina de pase "blaugrana" a început să facă legea.Cu stil şi eleganţă. Adesea, "tunarii" s-au văzut obligaţi să se maseze în propriu careu. Au încercat să contreze, dar s-au descoperit. Villa nu i-a iertat. "Deschis" de Messi, "vîrful" spaniol a dejucat pasul la ofsaid şi a plasat balonul pe lîngă Szczesny.
0-1, partida a crescut în intensitate. Accelerările au abundat, ocaziile au sporit. Pedro şi, mai ales, Van Persie le-au irosit, dar într-o asemenea dispută pînă şi ratările au avut farmecul lor. Mai precis, Messi a trimis în plasă, reuşită anulată pentru un ofsaid discutabil.

Schimbări decisive
De la cabine s-a întors un Arsenal mai insistent. Şi mai agresiv, aspect la care Wenger a lucrat toată iarna. Wilshere, apoi Van Persie au tras tare. Insuficient. Deşi fără Puyol, accidentat, defensiva Barcelonei părea o fortăreaţă de necucerit, timp în care Messi lovea doar plasa laterală. Ghetele noi, portocalii, model Adidas F50 Adizero, nu-l ajutau să dea primul său gol în 7 meciuri în Anglia.

Modificările din minutul 68 - una ofensivă pentru englezi, alta defensivă pentru spanioli - au schimbat disputa. Rapid şi decisiv. În doar 5 minute, Arsenal a zburdat şi a remontat. A egalat Van Persie, şut pe colţul scurt la o mare eroare a lui Valdes. Apoi, nou-intratul Arşavin a plasat din 14 metri, din pasa lui Nasri, în faţa unor adversari descumpăniţi. Guardiola avusese dreptate: "Dacă te domină, Arsenal te supune".

Trezită din pumni, Barcelona a năvălit în terenul londonez. A urmat un asediu furios, interminabil. Infructuos însă, Szczesny avînd rar emoţii. Tradiţia se confirma: Arsenal e tare pe "Emirates" (un singur eşec în 21 de partide continentale), Barcelona se descurcă greu "afară" în meciurile de după grupe, unde n-a mai învins de trei ani.


"Dacă eliminăm Barcelona, sîntem favoriţi la cîştigarea trofeului"
Arsene Wenger, antrenor Arsenal

"Îmi place să o văd pe Arsenal jucînd, nu să o înfrunt"
Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona

60 la sută a fost posesia mingii în favoarea Barcelonei

13 şuturi a trimis Arsenal, cu 3 peste rivali; pe poartă: 7-5


ARSENAL - FC BARCELONA 2-1

(Van Persie 78, Arşavin 83 - Villa 26)
ARSENAL LONDRA: Szczesny - Eboue, Koscielny, Djourou, Clichy - Cesc Fabregas, Song (68 Arşavin), Wilshere - Walcott (77 Bendtner), Van Persie, Nasri. Antr. A. Wenger
FC BARCELONA: Valdes - Daniel Alves, Pique, Abidal, Maxwell - Xavi, Busquets, Iniesta (89 Adriano) - Pedro, Messi, Villa (68 S. Keita). Antr. J. Guardiola
A arbitrat Nicola Rizzoli (Italia)
Returul se va disputa pe 8 martie.

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (12)
matrioska
matrioska  •  17 Februarie 2011, 11:22

o sa fie MASACRU in retur

cipaking
cipaking  •  17 Februarie 2011, 11:21

Meci fabulos!!! Ce nu inteleg este de ce trebuie sa mai suportam comentarii stupide gen Shakira e prietena lui Pique si ca a divortat de nu stiu cine ... Comentatori penibili...!!!

lilianna16
lilianna16  •  17 Februarie 2011, 09:55

lasa ca o ia Arsenal pe coaja pe Nou Camp... bucuria lor va fi de scurta durata

Vezi toate comentariile (12)
Comentează