INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO MADRID - INTER MILANO

Atletico Madrid o întoarce pe Inter și e în „sferturile” Ligii! Meci fabulos pe Metropolitano, „tranșat” la penalty-uri!

Atletico Madrid - Inter Milano, în „optimile” Ligii Campionilor
Atletico Madrid - Inter Milano, în „optimile” Ligii Campionilor

Articol de , - Publicat joi, 14 martie 2024 00:43 / Actualizat joi, 14 martie 2024 01:05

Atletico Madrid s-a calificat în „sferturile” Champions League după 2-1 (2-2 la general) și 3-2 la loviturile de departajare cu Inter, liderul din Serie A. În tur, italienii câștigaseră cu 1-0.

Toate rezultatele din optimile Champions League

Ghidul sferturilor Champions League: cele 8 echipe rămase în competiție, când va fi tragerea la sorți + Datele partidelor
FAZE ELIMINATORII
Ghidul sferturilor Champions League: cele 8 echipe rămase în competiție, când va fi tragerea la sorți + Datele partidelor

Cronică Theodor Jumătate: „Spectacol total la Madrid. N-ai fi vrut să se termine!”

Ce intensitate pe "Metropolitano"! Dinamism, agresivitate, o confruntare cu scântei, Atletico - Inter nu putea fi altfel. Așa a început, fără pauze de tatonare, și la fel a continuat până la final. Fază după fază, de la o poartă la alta, nimeni nu ceda, și rojiblancos, și nerazzurrii voiau mai mult, tot mai mult, atracția "sferturilor" era prea mare. Energie totală în iarbă.

Trei echipe italiene au fost în 2023 în "sferturile" Ligii, Inter, Milan și Napoli. Prima a ajuns în finală, oprită doar de Manchester City în ascensiunea spre trofeu (0-1). În 2024, numai Inter mai spera după eliminarea lui Napoli și Lazio. Însă Atletico voia să trimită și Interul acasă, să fie trei formații spaniole acum în "sferturi", împreună cu Barcelona și Real.

Inter părea favorită. Cifrele sale erau mult mai bune

Inter avea totuși prima șansă, era mult mai stăpână pe jocul său în ultima perioadă. Lider autoritar, cu titlul de Serie A în buzunar, cu 13 victorii la rând în toate competițiile și 15 meciuri consecutive fără înfrângere.

Atleti, din contră, nu părea să se regăsească. Cinci eșecuri și două egaluri în precedentele zece partide în campionat, Cupa Spaniei și Champions League.

Simeone: "Ai greșit, ai pierdut". Inzaghi: "Toți cunoaștem Atletico"

Diego Simeone știa ce înseamnă o asemenea rivală. Și un asemenea meci pentru madrileni. "Nu mai e nevoie de cuvinte, e nevoie doar de fapte. Am pierdut în tur, 0-1 în fața celei mai bune formații a momentului, e timpul revanșei", a spus Cholo. Știa și că "fotbalul nu iartă. Ai greșit, ai pierdut. Totuși, am încredere absolută în băieții mei, reintrarea lui Griezmann ne oferă mai multe soluții".

Simone Inzaghi a răspuns: "Va fi complicat. Toți cunoaștem Atletico, modul cum se transformă acasă". Antrenorul milanezilor nu consideră Istanbul, unde s-a jucat finala trecută, locul nașterii echipei lui: "E un proces de trei ani, cu meciuri extraordinare în Ligă".

Horațiu Moldovan nu putea decât să se bucure de meci

Simeone contra Simone, un duel similar, o așezare 5-3-2, ambii trecând la 3-5-2 în faza ofensivă. Două trupe reactive, create pentru contraatac, cu tranziții ultrarapide, pentru că și Simeone, și Inzaghi vor să-și vadă jucătorii cât mai iute în careul advers, cu cât mai puține pase.

Pe margine, Horațiu Moldovan nu putea decât să-și încurajeze colegii și să se bucure de meci.

Atletico Madrid o întoarce pe Inter și e în „sferturile” Ligii! Meci fabulos pe Metropolitano, „tranșat” la penalty-uri!
Horațiu Moldovan așteaptă să debuteze la Atletico Madrid // foto: Imago Images

Atletico a fost prima care a accelerat, Lino a sprintat printre nerazzurri și a tras tare spre colțul lung. Numai că Sommer e în formă maximă, reflex salvator. Răspunsul oaspeților n-a întârziat. Calhanoglu l-a trimis în cursă pe Dumfries. Șut respins de Oblak, încă o dată direct în sloven. Dumfries nu l-a observat pe Lautaro, care aștepta în centrul careului.

Fază inteligentă, Inter: 1-0. Atletico a răspuns prompt: 1-1

Statistica spunea că ibericii nu luaseră gol în șase din ultimele nouă meciuri europene jucate acasă în fața unor echipe italiene. Au primit acum. Excelente combinații marca Inter, inteligente, verticale, în partea stângă a jumătății adverse, Barella a centrat în spate pentru Dimarco, avansat în viteză. Oblak a văzut balonul doar în spatele lui, scuturând plasa. 0-1 (33). Era deja 0-2 la general.

Bucuria peninsularilor a durat foarte puțin. Două minute mai târziu, Pavard a respins greșit, iar Griezmann a profitat. Piruetă, 1-1. Același Pavard s-a revanșat cu un blocaj extrem, doar astfel l-a putut bloca pe Grizou, colegul de la naționala Franței. Și a rămas 1-1 la pauză.

Marciniak, arbitrul care lasă jocul deschis

Repriza a doua nu putea fi altfel cu asemenea antrenori. Simeone și Inzaghi nu stau o clipă, mereu agitați, mereu oferindu-le jucătorilor sfaturi, gata parcă să intre ei pe teren uneori.

Griezmann a mai avut o ocazie de 2-1 la centrarea lui Marcos Llorente. A tras însă cu dreptul, nici tare, nici atât de periculos. Nu cât să-l mai depășească o dată pe Sommer.

Ritmul a rămas alert și datorită arbitrului Szymon Marciniak. Polonezul, numărul 1 în lume în 2023, care a condus succesiv finalele Cupei Mondiale, a Ligii Campionilor și a Mondialului Cluburilor, lasă inspirat jocul deschis, în stil Premier League.

1-2? Nu, 2-1! Depay, bară și gol. Simeone, prăbușit. N-a vrut să vadă ratarea

În ultimul sfert de oră, alte șanse de gol. Toate ratate. Thuram, de 1-2. Minge în peluză, deși era într-o poziție ideală. Depay, de 2-1, nu s-a putut răsuci pentru a înscrie din careul mic. Și Barella putea închide jocul, 1-2, ar fi fost 1-3 și gata. Dar, nu! A rămas 1-1 pentru ca meciul să rămână încins până în ultima clipă.

Bară, Depay! Apoi, gol Depay! Înșurubat în centrul careului, nu i-a lăsat nicio speranță lui Sommer. 2-1 (87). Ce inspirat a fost Simeone când l-a chemat de pe bancă pe Depay.

Putea fi 1-2 și Inter era calificată. Dar a fost 2-1 și putea fi chiar 3-1 pentru calificarea lui Atletico, dacă Riquelme ar fi marcat în 90+3. A tras peste poartă. Moment în care Cholo s-a prăbușit cu chipul în iarbă. Ar fi vrut să vadă mingea în plasă. Fericirea s-a transformat în suferință în acea clipă. Fanii lui Atletico plângeau în tribune.

Prelungiri. Ai fi vrut să continue toată noaptea acest Atleti - Inter, să nu se mai termine niciodată, atât de frumos, pasionant, electrizant a fost jocul. Ocazie după ocazie. Depay, apoi Lautaro...

Griezmann nu a mai rezistat, fiind înlocuit. Penalty-urile păreau aproape. Și s-a ajuns la 11 metri. Cine ratează, cine apără lovitura decisivă? Oblak a fost primul care a respins, ghicind și blocând șutul lui Alexis. Dar imediat a intuit și Sommer la Saul. Nebunia a continuat. Oblak s-a întins și la Klaassen, ce paradă!, 2-1 la șuturi apărate.

Simeone nu s-a putut uita la penalty-uri. A stat cu spatele. Lautaro a tras peste poartă și s-a terminat. 3-2 pentru Atletico la penalty-uri. Spaniolii au 3 echipe în sferturile de finală ale Ligii. Italia, niciuna!

FINAL » Atletico Madrid - Inter 2-1, 3-2 d.pen.

Loviturile de departajare:

  • Calhanoglu transformă pentru Inter, 0-1.
  • Memphis Depay înscrie la fel de spectaculos, execuție în forță, sub bara transversală, 1-1.
  • Jan Oblak apără execuția neinspirată a lui Alexis Sanchez, 1-1.
  • Yann Sommer respinge peste poartă execuția lui Saul Niguez, 1-1.
  • Davy Klaassen este citit la rândul lui de Oblak, care respinge spectaculos! Rămâne 1-1.
  • Rodrigo Riquelme transformă, 2-1!
  • Gol Francesco Acerbi, execuție sigură, 2-2.
  • Angel Correa înscrie cu o execuție trimisă sus. Mingea a și lovit bara tranvsersală! 3-2 pentru Atletico.
  • Lautaro Martinez execută catastrofal, mult peste poartă, iar Atletico merge în „sferturile” Champions League!

Atletico Madrid - Inter Milano, echipe de start:

ATLETICO (3-5-2): Oblak - Savic, Witsel, Hermoso - Molina, M. Llorente, Koke (cpt.), De Paul, Lino - Morata, Griezmann
Rezerve: H. Moldovan, A. Gomis - Azpilicueta, Gabriel, Saul, Depay, Correa, R. Riquelme, Vermeeren, Reinildo, Barrios
ANTRENOR: Diego Simeone

INTER (3-5-2): Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - La. Martinez (cpt.), M. Thuram
Rezerve: Di Gennaro, Audero - Klaassen, Acerbi, Frattesi, Buchanan, Asllani, Bisseck, Darmian, Sarr, Stankovic, A. Sanchez
ANTRENOR: Simone Inzaghi

Vezi și alte știri:

Revenire de POVESTE în Premier League: la pauză, nou-promovata avea 3-0!
PREMIER LEAGUE
Revenire de POVESTE în Premier League: la pauză, nou-promovata avea 3-0!
Barcelona revine în primii opt granzi ai Europei! Eficiența în fața porții a făcut diferența cu Napoli
Barcelona - Napoli 3-1
Barcelona revine în primii opt granzi ai Europei! Eficiența în fața porții a făcut diferența cu Napoli

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
makensen
makensen  •  14 Martie 2024, 12:05
Postat de magic4ever pe 14 Martie 2024, 11:43

Inzaghi este principalul vinovat pentru eliminarea lui Inter cu schimbarile lui de neinteles...cum sa scoti 4 jucatori de top ai lui Inter asa devreme si sa strici tot angrenajul echipei cand erau la conducerea jocului...nu ai cum sa ii scoti pe Bastoni,Barella,Di Marco si Dumfries asa devreme si sa dai tot sistemul de joc al echipei peste cap,il treci pe Darmian fundas stanga si nu putea sa centreze cu stangul si are 2 viteze,ii bagi pe Fratessi si Klassen care au fost degeaba pe teren....Inzaghi trebuie demis chiar daca castiga titlul in Italia,trebuia sa castige titlul si anul trecut pentru ca a avut cel mai bun lot din Italia...trebuie sa revina Mourinho daca vor sa faca performanta in Europa!

De acord.. iar faptul ca l-a tinut pe Thuram pe teren 100 si ceva de minute, desi a fost mereu in contratimp, a balbait toate preluarile, a pasat mai mult la cei de la Atletico decat la Lautaro, totul culminant cu ratarea aia: ca atacant ce sa vrei mai mult, n-ai adversar, pleci de la 30 de metri de poarta, ai tot timpul din lume.. apoi saritura la cap din prelungiri, Doamne-fereste. Unde n-ai dreptate e ca Barrella si Bastoni au iesit accidentati, nu ca a vrut Inzaghi sa-i scoata neaparat. Oricum, e un antrenor fricos, nu e printre cei mai buni, si eu as aduce pe altcineva.

magic4ever
magic4ever  •  14 Martie 2024, 11:43

Inzaghi este principalul vinovat pentru eliminarea lui Inter cu schimbarile lui de neinteles...cum sa scoti 4 jucatori de top ai lui Inter asa devreme si sa strici tot angrenajul echipei cand erau la conducerea jocului...nu ai cum sa ii scoti pe Bastoni,Barella,Di Marco si Dumfries asa devreme si sa dai tot sistemul de joc al echipei peste cap,il treci pe Darmian fundas stanga si nu putea sa centreze cu stangul si are 2 viteze,ii bagi pe Fratessi si Klassen care au fost degeaba pe teren....Inzaghi trebuie demis chiar daca castiga titlul in Italia,trebuia sa castige titlul si anul trecut pentru ca a avut cel mai bun lot din Italia...trebuie sa revina Mourinho daca vor sa faca performanta in Europa!

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  14 Martie 2024, 11:26

Atletico bazat

Vezi toate comentariile (4)
Comentează