INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  "OPTIMI" / ARSENAL - FC BARCELONA (AZI, 21:45 - TVR1)

Barcelona nu stă decât 30 de ore în Anglia » Voiaj-blitz!

Articol de - Publicat miercuri, 16 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 15 februarie 2011 23:44

Trupa lui Guardiola nu va sta decît 30 de ore în Anglia şi, în premieră în Ligă, nu face nici un antrenament pe stadionul pe care joacă diseară contra lui Arsenal

Guardiola are grijă să dozeze efortul în aşa fel încît jucătorii Barcelonei să se poată odihni mai mult. Mai ales că de-acum meciurile pe cele 3 fronturi se vor aglomera. Tehnicianul catalan a decis să nu mai efectueze antrenamentul pe "Emirates", premieră catalană în Ligă!, şi să facă pregătirea acasă, la ora prînzului, la baza din Sant Joan Despi. Şi abia apoi să se îmbarce cu destinaţia Londra, pentru ciocnirea cu Arsenal, din prima manşă a "optimilor" Ligii, resimţind cît mai puţin oboseala deplasării peste Canalul Mînecii.

Relaxare la hotel
Întregul voiaj al Barcelonei va dura numai 30 de ore. Messi & Comp au ajuns aseară cu o cursă charter pe aeroportul din Luton, lîngă Londra, la 19:50 (ora României). După un ceas, s-au instalat la elegantul "Landmark Hotel" din capitala britanică, unde au luat cina, s-au odihnit în camere şi au urmărit la televizor primele două partide ale "optimilor". Au făcut excepţie de la acest program Guardiola şi Iniesta, ce au mers direct la conferinţa de presă, de pe "Emirates".

Astăzi, Barcelona se va relaxa, renunţînd la antrenamentul matinal pe care îl programează în ziua partidelor. Cum nu mai are acces la "Emirates", ar fi trebuit să aleagă alt stadion, soluţie considerată obositoare. Va merge direct la meci, va juca şi, după o oră, va pleca spre aeroport.


PROGRAMUL BARCELONEI

Ieri
19:50 - aterizare la Luton
20:50 - sosire la hotel

Azi
19:45 - plecare de la hotel
20:15 - sosire la stadion
21:45 - start meci cu Arsenal
02:10 - plecare de la aeroport

Terapia psihologică a lui Wenger
Arsenal a învăţat ceva din precedentele dueluri din ediţia trecută (2-2 la Londra şi 1-4 în retur), cînd a fost eliminată în "sferturi". Arsene Wenger a lucrat la o terapie specială pentru a contracara Barcelona şi a insistat pe factorul psihologic. "Fără teamă, totul e posibil. Trebuie să-i atacăm şi, dacă îi vom pune sub presiune, vor apărea şi oportunităţile de gol" e reţeta managerului francez. Şi presa îi susţine pe londonezi. "Dacă Arsenal va gîndi că joacă împotriva unei echipe, şi nu a unui mit, are şanse să cîştige prima manşă", a scris ieri The Independent.

Guardiola s-a şcolit la Arsenal!
Nu întîmplător, Guardiola şi Wenger sînt adepţii aceluiaşi joc spectaculos şi ofensiv. Înainte să preia Barcelona în 2008, Pep şi-a făcut stagiul de pregătire chiar la Arsenal! Tehnicianul spaniol a avut mereu o admiraţie specială pentru managerul francez. Şi a reuşit să-şi depăşească maestrul prin trecerea de la 4-4-2-ul urmărit la Londra la 4-3-3-ul catalan. Dovadă lecţia predată pe Camp Nou (4-1), cu fabulosul "careu" prins de Messi pe 6 aprilie.

"Trebuie să păstrăm posesia balonului şi să impunem Barcelonei stilul nostru de joc! Să n-o mai respectăm atît la Londra!"
Cesc Fabregas, mijlocaş Arsenal

"Barca şi Arsenal practică fotbalul cel mai bun. Au o filosofie similară: joc rapid, fotbalişti tehnici şi foarte valoroşi şi lot tînăr"
Sergio Busquets, mijlocaş Barcelona

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
rippersash
rippersash  •  16 Februarie 2011, 19:33

"Mai ales că de-acum meciurile pe cele 3 fronturi se vor aglomera" Bai baiatule tu inainte sa scrii un articol te informezi? Barca doar in Liga si in campionat mai are meciuri acum. Finala Cupei va fi pe la sf lui aprilie iar programul in urmatoarele doua luni este unul normal. Habar nu ai ce scrii

rngade
rngade  •  16 Februarie 2011, 09:09

Imi pare rau ca va lipsi Puyol dar chiar si asa nu cred ca va pierde Barca. Pronosticul meu: 2-1, cu Iniesta si Pedro marcatori! Visca, Barca!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează