INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - SPARTAK MOSCOVA, AZI, ORA 21:45, DIGISPORT 3, DOLCESPORT 3, LIVESCORE PE GSP.RO

Barcelona promovează un nou program: ”Lasă-te de fumat cu Barca!”

Președintele Barcelonei, Sandro Rosell (dreapta), la lansarea noului proiect alături de comisarul european Dalli
Președintele Barcelonei, Sandro Rosell (dreapta), la lansarea noului proiect alături de comisarul european Dalli

Articol de - Publicat miercuri, 19 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 18 septembrie 2012 21:46

Clubul catalan promovează alături de Uniunea Europeană un program personalizat pentru o viaţă cît mai sănătoasă.

Barcelona demonstrează încă o dată că sloganul său, "Mai mult decît un club", nu e vorbă goală. Chiar în ajunul debutului în noua ediţie a Ligii, diseară cu Spartak Moscova, preşedintele Sandro Rosell a oficializat implicarea grupării catalane într-un alt proiect extrasportiv: "Lasă-te de fumat cu Barca!".

O campanie organizată împreună cu Uniunea Europeană gîndită a fi un ajutor pentru ca 28 de milioane de locuitori ai Bătrînului Continent să renunţe la tutun. "Lasă-te de fumat cu Barca!" propune suporterilor echipei, ai fotbalului şi ai sportului în general un program personalizat pentru o viaţă cît mai sănătoasă.

"Le oferim consiliere zilnică, încurajări şi ajutor practic în tentativa de a cîştiga bătălia cu ţigările", a precizat Rosell, luni seară, la prezentarea oficială. Proiectul se sprijină pe iCoach, un instrument online gratuit folosit deja de aproape 250.000 de europeni hotărîţi s-o rupă definitiv cu tutunul.

Sponsor UNICEF
Un alt proiect extrasportiv în care sînt implicaţi catalanii este parteneriatul cu UNICEF. Barcelona s-a angajat în 2006 să plătească 1,5 milioane de euro anual fondului internaţional al ONU pentru urgenţele copiilor. Tot de atunci, jucătorii blaugrana au înscris pe tricouri logo-ul UNICEF.

"Folosind limbajul universal al fotbalului, putem ajuta tot mai mulţi cetăţeni europeni care intenţionează să devină irezistibili foşti fumători pe viaţă" (John Dalli, comisar european pentru sănătate)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
cetateanu
cetateanu  •  19 Septembrie 2012, 11:31

Daca un singur component al FC Barcelona fumeaza, toata aceasta campanie e apa de ploaie... M-ar bucura sa aud ca toti fotbalistii blaugrana sunt 100% profesionisti si nu trag din lulea, dar dau cota 1,01 ca macar un fotbalist cunoscut de acolo fumeaza de le rupe. Shakira stie de ce;) Penibil tot acest program. Jala la tomberon!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează