INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Lovitură financiară devastatoare pentru Barcelona. Câți bani a pierdut după eliminarea din „sferturile” Ligii!

Lacrimi, dezamăgire și mulți bani pierduți de Barcelona  / Foto: Imago
Lacrimi, dezamăgire și mulți bani pierduți de Barcelona / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 18:41 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 19:13

Din cauza eșecului (1-4) în returul cu PSG și ratării semifinalelor, Barcelona nu s-a mai calificat la Mondialul Cluburilor din 2025, care i-ar fi garantat 50 de milioane de euro doar pentru prezență! Pe lângă această daună, catalanii pierd 12,5 milioane, bonus de semifinale, banii din market pool și biletele la jocul din penultimul act.

Barcelona a părăsit Liga Campionilor înaintea semifinalelor și riscă să rămână fără niciun trofeu în acest sezon, în condițiile în care are un deficit de opt puncte față de Real Madrid, cu care se va întâlni duminică seară în El Clasico. Dincolo de contraperformanța sportivă, clubul blaugrana a pierdut, după 4-6 la general cu PSG, și o mare sumă de bani, mai ales c-are în continuare o gaură mare financiară de acoperit.

Trupa lui Xavi a ratat calificarea la Campionatul Mondial al Cluburilor 2025 (în noua formulă cu 32 de participante) și, odată cu ea, bonusul de intrare de 50 de milioane de euro, care merge la rivala Atletico Madrid, în ciuda înfrângerii de la Dortmund (2-4 cu Borussia) și expulzării din Champions League.

De necrezut! Campionul mondial Romario revine pe teren la 58 de ani: „Îmi voi îndeplini ultimul vis”
REVENIRE
De necrezut! Campionul mondial Romario revine pe teren la 58 de ani: „Îmi voi îndeplini ultimul vis”

Barcelona a pierdut 36 de milioane, bonusuri de la UEFA, după eliminarea din Liga Campionilor

Și nu este totul. La pagubele provocate de catastrofa de aseară, de pe Montjuic, se adaugă și banii pe care i-ar fi putut încasa din primele oferite de UEFA. Este vorba despre 12,5 milioane, acordate fiecărei semifinaliste, 15,5 milioane, pe care avea șanse să-i câștige dacă trecea de Dortmund, și încă 8 milioane de euro.

Și dacă ar fi luat titlul continental (4,5 milioane pentru o victorie în finala de pe Wembley, de pe 1 iunie, plus 3,5 milioane de euro, recompensa pentru participarea la Supercupa Europei). Total 36 de milioane de euro!

Barcelona a pierdut și 6 milioane din market pool

Mai există două surse care ar fi sporit capitalul financiar al acestui sezon din Liga Campionilor. Pentru fiecare meci jucat în plus pe Montjuic (semifinala ratată cu Dortmund) ar mai fi încasat 6 milioane de euro, aceeași sumă intrând în conturile grupării catalane pentru o partidă jucată cu casa închisă pe arena Montjuic (care are doar 55.926 de locuri).

Cea cu PSG a fost prima cu toate biletele vândute în acest sezon! Trăgând linie la toate aceste surse de venituri accesibile Barcelonei, ajungem la aproape 100 de milioane (98 mai exact).

118milioane de euro a încasat Barcelona în sezonul 2018-'19, în care a fost eliminată în semifinale de Liverpool. În stagiunea succesivă, în pandemie, a câștigat 100 de milioane, fiind scoasă din cursă în „sferturi" de Bayern

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ronald Araujo, primul mesaj după ce a declanșat haosul în Barcelona - PSG: „Acum și pentru totdeauna!”
BARCELONA - PSG 1-4
Ronald Araujo, primul mesaj după ce a declanșat haosul în Barcelona - PSG: „Acum și pentru totdeauna!”
„Rămâi la PSG după ce ai eliminat-o pe Barcelona?” » Kylian Mbappe a răspuns fără ezitare
BARCELONA - PSG 1-4 (4-6 LA GEN.)
„Rămâi la PSG după ce ai eliminat-o pe Barcelona?” » Kylian Mbappe a răspuns fără ezitare

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
fannU
fannU  •  18 Aprilie 2024, 09:24
Postat de berlicot pe 18 Aprilie 2024, 00:01

A trecut vremea in care redactiile aveau un Cap Limpede (chiar asa se numea meseria respectiva). Ala corecta greselile de genul asta. Acum scrie fiecare ce-l taie capul, baga clickbait, nu citeste niciunul comentariile sa invete, merg cu totii din prost in mai prost.

In secolul vitezei și al cantității, exact asta e și calitatea presei: articole scrise în viteză doar ca să iasă la cantitate. Într-un fel ironic poate, industria comunistă -soecializata in cantitate cu orice pret, s-a transformat în mass-media, cantitate cu orice preț :))

berlicot
berlicot  •  18 Aprilie 2024, 00:01
Postat de fannU pe 17 Aprilie 2024, 21:33

In felul asta de a privi lucrurile se pare că și eu am pierdut vreo 100 de milioane săptămână trecută fiindcă nu am jucat la euromilion și era un premiu baban. Cred că intru în depresie, mai ales ca, tot privind lucrurile așa, am pierdut și vreo câteva gagici beton-unele au îmbătrânit, altele s-au măritat... Cu cât aș putea vinde oare zilele astea pielea ursului din pădure?!

A trecut vremea in care redactiile aveau un Cap Limpede (chiar asa se numea meseria respectiva). Ala corecta greselile de genul asta. Acum scrie fiecare ce-l taie capul, baga clickbait, nu citeste niciunul comentariile sa invete, merg cu totii din prost in mai prost.

demolarii
demolarii  •  17 Aprilie 2024, 22:12

Din păcate fotbalul nu mai e fotbal. Jocul cu mingea a devenit Monopoly. Câți bani câștiga, câți bani pierd. Nu mai e o echipa, un simbol. Sunt doar cifre. Ca atare jocul pe care l-am îndrăgit devine tot mai obscur. Nu l-am îndrăgit pentru ca puteam câștiga la pariuri marele pot. Nu l-am îndrăgit pentru ca o echipa sau alta e campioana invincibila. Sau ca are un trofeu intr-o vitrina. L-am îndrăgit pentru ca prin el, jucandu-l, comentandu-l , eram parte a unei comunități. Și, deși era dictatura, aveai libertatea alegi unele culori sau sa nu îți pese. Azi în democrație trebuie sa ți cu echipa xxxx. Nu îți place fotbalul? Nu contează, ai fost întrebat deci apari ca și vot în sondaj. Oricum plătești pentru stadioane ca și Arena Națională, ești comparat cu arbitrii care dau rosu deși poziția lui Arajuo nu e clar de ultim apărător. Dar nu ai voie sa verifici și sa dai sancțiuni. Ce democrație mai e și asta? Dacă Kovacs va arbitra meciuri la Euro 2024, va fi evident de ce a dat cartonasul rosu lui Arajuo

Vezi toate comentariile (9)
Comentează