INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LEGIA, MIERCURI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Capitala, în stare de alertă » Suporterii Legiei vor fi însoţiţi la Bucureşti de poliţişti polonezi

Suporterii Legiei au făcut haos la ultimul meci, în Cupa Poloniei
Suporterii Legiei au făcut haos la ultimul meci, în Cupa Poloniei

Articol de , - Publicat marti, 20 august 2013 00:00 / Actualizat luni, 19 august 2013 20:28

Pentru a preveni incidentele create de fanii Legiei, poliţiştii polonezi îi vor însoţi pe aceştia la Bucureşti.

Partida de mîine seară e considerată ca fiind una cu grad ridicat de risc. Renumele pe care fanii Legiei şi l-au creat în Europa, dar mai ales precedenta lor vizită la Bucureşti fac ca Jandarmeria să se mobilizeze la maximum în ziua partidei.

Astfel, la intrarea în Bucureşti, pe autostrada A1 se va amplasa un filtru ce va opri din trafic toate maşinile cu numere de Polonia. Leşii vor fi controlaţi şi fotografiaţi pentru a putea fi identificaţi ulterior, în cazul în care vor apărea incidente violente. Nu e prima oară cînd Jandarmeria va proceda aşa, la fel a făcut şi în urmă cu doi ani, cînd Legia a jucat la Bucureşti cu Rapid.

Data trecută, 32 de arestări!
Atunci, n-au lipsit incidentele! Aproape 3.000 de fani polonezi au luat cu asalt Capitala, iar Centrul Vechi a fost ocupat de aceştia în ziua meciului. Suporterii recalcitranţi au avut o altercaţie cu cîţiva fani rapidişti, iar 10 dintre ei au fost arestaţi.

Incidentele au continuat şi la stadion, unde alţi 22 de suporteri au ajuns la secţia de poliţie, în urma controalelor. Printre infracţiunile pentru care au fost ridicaţi se numără: port ilegal de arme albe, deţinere şi consum de substanţe interzise sau încercarea de a introduce pe stadion obiecte pirotehnice. În plus, un polonez a lovit un jandarm care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

"Îi vom supraveghea nonstop!"
Şi acum este aşteptat la Bucureşti un număr similar de suporteri ai Legiei, iar mare parte dintre aceştia fac parte din cea mai dură facţiune a galeriei: "Skinheads", un grup neonazist. Din acest motiv, cinci agenţi ai Poliţiei Metropolitane Varşovia vor veni în România, în ajutorul forţelor de ordine locale.

"Ne vor ajuta pe toată durata şederii suporterilor polonezi la Bucureşti. Vom lua o serie de măsuri pentru prevenirea oricărui tip de incident! Se va efectua un filtru la intrarea în Capitală, pe Autostrada A1, unde fanii vor fi controlaţi, verificaţi, iar pe durata şederii la Bucureşti vor patrula jandarmii în zona Centrului Istoric al Capitalei", a spus Georgian Enache, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei.

I-au tăiat capul lui Ţepeş
Suporterii Legiei sînt cunoscuţi pentru coregrafiile pe care le fac la meciurile favoriţilor. În urmă cu doi ani, la un meci cu Hapoel Tel Aviv, polonezii au colorat o peluză întreagă în verde şi au scris cu cartoane "Legia Jihad".

Pentru acest lucru clubul din Varşovia a fost amendat cu 10.000 de euro de UEFA. La meciul cu Rapid Bucureşti, disputat pe Pepsi Arena, leşii au creat o coregrafie prin care au reprezentat capul lui Vlad Ţepeş şi un mesaj în limba română: "Bestial, mortal, brutal!".

De asemenea, au mai avut un banner cu trimitere la cerşetorii români. Acesta îl înfăţişa pe Gollum, personaj din trilogia "Stăpînul inelelor", găsind o monedă şi exclamînd: "My precious!". Pe umărul acestuia era desenat tricolorul României.

"Nu am văzut niciodată suporteri mai nebuni şi mai fanatici decît cei de la Legia" ( Dan Petrescu, fost antrenor al lui Wisla Cracovia)

"Am fost informaţi că o parte dintre aceşti fani sînt protagoniştii unor frecvente acte de huliganism şi că obişnuiesc să organizeze lupte de stradă cu suporterii adverşi. Îi vom supraveghea permanent" (Georgian Enache, purtător de cuvînt al Jandarmeriei)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (227)
tigruzzu
tigruzzu  •  20 August 2013, 22:30

Îi bagă sub masă polonezii pe 5telemiști și la Varșovia, și la București, și oriunde...

vladp
vladp  •  20 August 2013, 20:18
Postat de belagio pe 20 August 2013, 01:58

PAI DA DAR CU NEO-NAZIZMUL POLONEZ NU MA IMPAC..EI AU FOST CONSIDERATI DE ADOLF UN POPOR INFERIOR ...CA TU POLONEZ SA FII DE STANGA INTELEG....DAR SA FII NEO -NAZIST CAND ADOLF TE-A INDESAT IN LAGARE DE EXTERMINARE???..CUM SA FII TU POLONEZ NAZI ???..CA roman este ok sa fii nazist ai fost cu adolf...dar ca polonez oare nu este ipocrizie?:??...

Nazi reprezinta o referire rapida/succinta la partidul Partidul socialist-national al muncitorilor germani (Nationalsozialisitsche Deutsche Arbeitpartei (NSDAP) - adica partidul lui Hitler. Construit pe un nationalism exacerbat, pe un nationalism pur care n-avea cum sa functioneze, a sfarsit cum stim cu totii, lamentabil, condamnat si interzis pentru totdeauna, de istorie. Ca urmare, cand spui ca cineva e Nazi, spui ca e nationalist (ingust) - dar asta nu inseamna neaparat hitlerism/ sustinator al lui Hitler. Exista si din astia, in special in Germania si in tarile nordice, insa in cazul polonezilor, prin Nazi trebuie sa intelegem doar un nationalism exacerbat.

lord_of_the_drinks
lord_of_the_drinks  •  20 August 2013, 19:32
Postat de eldorado pe 20 August 2013, 17:09

La Warshawa, va fi prapadul de pe lume, Sloganul lor va fi un stelist mort este un stelist bun. Mai aveti curajul?

Cum de ai Internet in pestera babuinule?

Vezi toate comentariile (227)
Comentează