INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA - VILLARREAL

VIDEO+FOTO Kepa, inspirația lui Tuchel » Chelsea câștigă Supercupa Europei cu Villarreal, după ce a schimbat portarul înainte de penalty-uri

Chelsea a câștigat Supercupa Europei. Foto: GettyImages +31   FOTO
Chelsea a câștigat Supercupa Europei. Foto: GettyImages

Articol de - Publicat joi, 12 august 2021 01:00 / Actualizat joi, 12 august 2021 01:20

Chelsea câștigă Supercupa Europei, după un duel pe muchie de cuțit cu Villarreal, scor 1-1 în timpul regulamentar și 6-5 la penalty-uri.

Tuchel a schimbat portarul chiar înainte de sfârșitul prelungirilor. Și Arrizabalaga a apărat de două ori la loviturile de departajare. Chelsea are și Supercupa, nu doar Champions League!

Primul meci oficial al sezonului. Și pentru Chelsea, și pentru Villarreal. Supercupa Europei, la Belfast, ultimul test înainte de startul campionatului. Ambele echipe, fără mai mulți titulari la start, aflați pe bancă sau acasă.

Chelsea a câștigat Supercupa Europei

Kanté, căpitanul insularilor aseară, a venit cu trofeul Ligii Campionilor. Albiol a adus cupa Europa League.

Înaintea primului fluier al arbitrului rus Karasev, englezii au îngenuncheat. Continuă protestul antirasism. Spaniolii au rămas în picioare.

În joc, albaștrii au fost mai puternici, mai ales fizic, au dominat prima repriză, ratând cele mai mari ocazii. Werner, Kanté, Alonso, Zouma... La mijlocul lor, Ziyech nu a mai greșit finalizarea, la centrarea lui Havertz. 1-0 (27).

Ziyech nu a rezistat însă nici până la pauză. S-a prăbușit după un duel și a ieșit cu brațul imobilizat. Pare să aibă umărul dislocat.

+27 FOTO

Două bare înainte de 1-1

În prelungirile reprizei, "Submarinul galben" putea egala. Un voleu ca o rachetă aproape a rupt transversala la șutul lui Alberto Moreno. La reluare, Villarreal a accelerat, căutând golul de 1-1 cu orice preț. Agresivitate, presing, viteză în acțiuni. Și altă șansă de neratat. Dar Gerard Moreno a nimerit bara!

Totuși, ibericii presau prea mult pentru a nu marca și ei. Același Gerard. Gaspar a recuperat, Moreno un-doi delicios cu Dia și șut cu dreptul pe deasupra lui Mendy, sub transversală. Ce frumos! 1-1 (73).

A doua Supercupă a londonezilor

Prelungiri. Pentru al 4-lea an la rând, extra time în Supercupa Europei. Încă o jumătate de oră pe "Windsor Park". Nimic, niciun alt gol, deși Pulisic și Mount au fost aproape.

În minutul 119, simțind că meciul se va decide la penalty-uri, Thomas Tuchel a schimbat portarul, Kepa în locul lui Mendy. A fost inspirat managerul lui Chelsea?

Lovituri de departajare. Havertz a deschis seria. Și a apărat Asenjo. Primul șut, prima paradă. Gerard Moreno a înscris. 0-1. A blocat și Kepa apoi, la Mandi. Iar egal. Până la 5-5. Atunci, Rüdiger a transformat și Kepa a apărat mingea lui Albiol. 6-5, Chelsea! Tuchel a avut dreptate. Albaștrii, a doua Supercupă din istorie. 

23 de anitrecuseră de la precedentul succes al lui Chelsea în Supercupa Europei (1998); Villarreal nu o câștigase niciodată

Chelsea - Villarreal 1-1 (6-5 pen.)

Chelsea - Villareal, echipele de start:

Chelsea: Mendy (119 Kepa) - Chalobah, Zouma (66 Christensen), Rüdiger - Hudson-Odoi (82 Azpilicueta), Kanté (65 Jorginho), Kovačici, Marcos Alonso - Ziyech (43 Pulisic), Havertz - Werner (65 Mount).
Antrenor: Thomas Tuchel

Villarreal: Asenjo - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza (58 Estupiñán) - Pino (91 Mandi), Trigueros (70 Moi Gómez), Capoue (70 Mario Gaspar), Alberto Moreno (85 Manu Morlanes) - Gerard Moreno, Dia (86 Raba).
Antrenor: Unai Emery

Stadion: Windsor Park (Belfast)
Arbitru: Sergei Karasev (Rusia)

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Leo Messi, prima conferință la PSG: „Sunt entuziasmat ca atunci când eram mic! Am ales Paris din două motive principale”

Inter și-a găsit atacant » Dzeko vine să-l înlocuiască pe Lukaku

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
gabir
gabir  •  12 August 2021, 08:37

Dl Becali ar trebui sa învețe sa schimbe și portarul. Dacă știa de acest lucru, acum eram calificati

Vezi toate comentariile (1)
Comentează