INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER MILANO - BAYERN MUNCHEN 2-0

Chivu e primul român care cîştigă Liga pe teren » Our Special One!

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 mai 2010 00:00

Mourinho i l-a dat lui Chivu în primire pe cel mai bun dintre jucătorii lui Bayern.

Aşa cum se lăsase de înţeles încă de la antrenamente, Jose Mourinho l-a titularizat pe Cristi Chivu pe flancul stîng al apărării. Adversar direct, Arjen Robben, cel mai bun dintre jucătorii bavarezi. Olandezul i-a pus prima oară probleme în minutul 10, cînd l-a depăşit în viteză, apoi a trecut şi de Samuel, centrîndu-i periculos lui Olici.

Au urmat alte două momente dificile pentru "tricolor". O dată nu l-a putut opri pe Robben decît prin fault, iar apoi a căzut chiar în faţa acestuia, în poziţie centrală, numai că atacantul lui Bayern n-a profitat de spaţiul creat şi a tras "afară".

Pe măsura trecerii timpului, ajutat cînd de Cambiasso, cînd de Samuel, Chivu a prins încredere şi a bifat două intervenţii bune. Dar tocmai cînd părea că şi-a regăsit stabilitatea, el a pierdut o minge în duel cu acelaşi Robben şi a trebuit să-l faulteze pe olandez. Urmarea: "galben". Cu acest avertisment  drept balast, Chivu a devenit mai prudent după reluare. Şi a evitat intrările directe la olandez, astfel că acesta a şutat la un moment dat nestingherit. În minutul 68, ziua de lucru a românului pe Santiago Bernabeu s-a sfîrşit. Mourinho n-a mai riscat şi l-a înlocuit cu Stankovici. 

19 ani după Belo
Precedentul jucător român care a cîştigat C1 pe teren a fost Miodrag Belodedici. Fostul fundaş a jucat în întregime finala din 1991, cînd Steaua Roşie Belgrad a învins-o pe Olympique Marseille abia la penaltyuri (0-0, 5-3). Ulterior, Răducioiu a luat trofeul cu Milan, dar n-a intrat în lot pentru ultimul act cu FC Barcelona (4-0 în 1994). În schimb, Adrian Ilie a pierdut două finale cu Valencia (0-3 cu Real Madrid în 2000 şi 1-1/4-5 la penaltyuri cu Bayern în 2001), evoluînd doar în prima din minutul 68.

Premieră cu Eto'o
Samuel Eto'o a intrat într-o postură inedită. El a devenit primul fotbalist care realizează două "triple" consecutive, şi cu echipe diferite. Prin succesul de aseară, camerunezul a repetat cu Inter performanţa din 2009 realizată cu FC Barcelona: succes în Ligă, în campionat şi în Cupă. În schimb, atacantul de 29 de ani a irosit pe "Bernabeu" ocazia de a înscrie în trei finale de Champions League, după reuşitele pentru Barca în 2006 (2-1 cu Arsenal) şi în 2009 (2-0 cu Manchester United).

Penalty la Maicon?
În minutul 16, la un corner executat în careul Interului, Maicon a sărit deasupra tuturor, dar a atins balonul cu mîna. Arbitrul Howard Webb a considerat însă că n-a fost intenţie şi a lăsat jocul să continue.

Mourinho, nr.3
Jose Mourinho a devenit al treilea tehnician care triumfă în C1 cu două echipe distincte. În afara Interului, portughezul luase trofeul cu FC Porto în 2004. Înaintea sa, performanţa au realizat-o austriacul Ernst Happel, cu Feyenoord (1970) şi cu Hamburg (1983), şi germanul Ottmar Hitzfeld, cu Dortmund (1997) şi cu Bayern (2001).

600.000 de euro e premiul total luat de Chivu şi de colegii săi: jumătate din sumă pentru cîştigarea Ligii, jumătate pentru titlu plus Cupa Italiei

9 milioane de euro încasează Inter doar pentru cucerirea trofeului; învinsa Bayern primeşte numai 5,5 milioane

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
 •  24 Mai 2010, 17:28

Vrei sa lucrezi la domiciliu? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri. Pentru doar citeva ore de lucru pe zi poti castiga 75-100$ pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult. Pentru detalii, trimite-ti un e-mail cu subiectul "LUCRU" la adresa [email protected]

 •  24 Mai 2010, 07:25
Postat de pe 23 Mai 2010, 11:13

Mie mi-a fost jena pt. el, la halul in care s-a prezentat. De mult n-am mai vazut asa mari diferente intre doi adversari directi, la nivelul asta. De fapt, vred ca n-au fost niciodata. Tot marele nostru jucator, a exhibat neputinte din astea, contra lu M.U, cand a luat 7 cu Roma, fiind circarul Europei. Mare jucator! Ce ma mira pe mine, este cum de l-a tinut Jose atata timp, era clar ca e complet depasit, dansa pe sarma. Senzatie de neputinta, impotenta si incompetenta. Jenant, penibil, trist

Ai dreptate dat trebuie totusi sa ne bucuram macar cu atit. Am avut un jucator in aceasta finala. Acesta este nivelul maxim pe care il poate atinge un jucator roman. Daca ar fi fost Messi adversarul sau ar fi fost schimbat mai repede, nu are viteza africanilor sau plasamentul lui Canavaro. Bravo Chivu, sper sa ai o cariera cit mai lunga.

 •  24 Mai 2010, 02:50

cand zici chivu zici resita nu craiova ce treaba are el cu craiova

Vezi toate comentariile (33)
Comentează