INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - ATLETICO 2-1 (ÎN TUR 0-1)

Cholocomotiva » Cu același stil inestetic, distructiv și speculativ, Simeone a mai făcut un pas spre trofeu: ”N-am ajuns întâmplător în finală”

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2016 00:00

Atletico a mai scăpat o dată vie din asediul de la Munchen, 1-2.

Simeone a pierdut o bătălie, dar nu și războiul cu Guardiola, barat obsesiv de echipele spaniole în drumul către finala interzisă. Din nou a răzbit Cholo, cu fotbalul său arhicriticat și stilul inestetic, distructiv și speculativ. 34-7 la șuturi la poartă, 12-4 cadrate, 12-2 la cornere, 68% posesie generală și 92% între minutele 15 și 25, la 0-0! Superioritatea siderantă a lui Bayern a produs doar două goluri și un penalty ratat!

"A triumfat fotbalul urât"

Iar golurile lui Xabi Alonso și Lewandowski (tot atâtea câte primiseră madrilenii în precedentele 5 "eliminatorii" din 2016) n-au fost suficiente. Cazemata a rezistat neverosimil în fața celei mai prolifice trupe din Ligă (30 de reușite), cu un Oblak eroic. Iar atacul, împins de pe margine de locomotiva Simeone (nu și-a cruțat nici colaboratorii!), a speculat la maximum fisurile bavareze prin Griezmann și Torres. "A triumfat fotbalul urât. Degeaba am fost mai buni", s-a plâns Vidal.

Dar Cholo îl contrazice pe chilian: "Nu e întâmplător că jucăm finale în Europa League, Cupa Regelui și două de Ligă. Am tremurat, am avut și noroc, dar avem 4 ani de muncă în spate".

"Atletico a fost fantastică"

Guardiola va pleca fără să fi jucat măcar o finală de Ligă în cei 3 ani pe banca lui Bayern. Real, Barca și Atletico i-au stat în cale. "Am tras 30 de șuturi la poartă, puteam înscrie 4-5 goluri, dar suntem out din Ligă. Voi rămâne adeptul ideii de a ataca și a avea posesia. Deși sunt dezamăgit, o felicit pe Atletico, a meritat. Are un sezon fantastic", a spus Pep.

Dau vina pe arbitrul turc

Cuneyt Cakîr a fost criticat dur de Bayern. Delegat inexplicabil la a doua semifinală de Ligă în 7 zile, arbitrul turc a mutat în careu faultul asupra lui Torres, care a ratat penaltyul (84). "Cakîr n-a fost găzdar", a admis AS, care a scris că "Griezmann a plecat din ofsaid foarte mic la golul egalizator. N-a fost penalty la faultul lui Javi Martinez, dar trebuia dat altul la hențul lui Juanfran din minutul 12". Și directorul executiv bavarez Rummenigge se revoltă: "Am fost furați de arbitru".

2 calificăriîn finala Ligii în ultimii 3 ani a reușit Simeone la Atletico. A luat 4 trofee, titlul, Cupa și Supercupa Spaniei plus Supercupa Europei

3 eliminărila rând în semifinalele Ligii a suferit Pep Guardiola, toate cu Bayern!, egalându-l pe Beenhakker. Lider e Mourinho, cu 4 consecutive

"Mi-am dat viața pentru Bayern. Nu jucăm finala, dar sunt mândru de echipa mea. Știu că voi fi judecat că n-am câștigat Liga, sper ca Ancelotti să facă mai mult"
Pep Guardiola, antrenor Bayern

"Am suferit, dar am scos două din cele mai bune trei echipe din lume. Bayern a jucat incredibil în prima repriză, a fost cel mai tare adversar înfruntat în carieră"
Diego Simeone, antrenor Atletico

BAYERN - ATLETICO 2-1 (în tur 0-1)

BAYERN: Neuer - Lahm, J. Boateng, Javi Martinez, Alaba - Xabi Alonso - Douglas Costa (73 Coman), Vidal, T. Muller, Ribery - Lewandowski. Antr. P. Guardiola
Au marcat: Xabi Alonso (31), Lewandowski (74)

ATLETICO: Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis - Koke (90+3 Savici), Gabi, A. Fernandez (46 Carrasco), Saul - Griezmann (82 Partey), F. Torres. Antr. D. Simeone
A marcat: Griezmann (54)
A arbitrat Cuneyt Cakîr (Turcia)

Atletico s-a calificat în finala programată pe 28 mai, la Milano.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează