INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CITY - REAL 4-3

FOTO Istvan Kovacs și-a arătat clasa în semifinala City - Real » 5 momente gestionate perfect: „Lecție de arbitraj, așa se conduce un astfel de meci!”

Istvan Kovacs (37 de ani) a condus fără greșeală turul semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3. +9   FOTO
Istvan Kovacs (37 de ani) a condus fără greșeală turul semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 00:48 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 01:04

Istvan Kovacs (37 de ani) a condus fără greșeală turul semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3.

Istvan Kovacs a fost la înălțimea unui meci extraordinar, cu un ritm năucitor. „Centralul” din Carei, contestat de multe ori pe plan intern, și-a demonstrat clasa în mai multe momente-cheie. 

Istvan Kovacs și Pep Guardiola, moment tensionat în Liga Campionilor! De la ce a pornit totul
City - Real
Istvan Kovacs și Pep Guardiola, moment tensionat în Liga Campionilor! De la ce a pornit totul

1. Istvan Kovacs, arbitraj european în City - Real 

Istvan Kovacs a lăsat jocul liber în primele 45 de minute de pe „Etihad”. A dictat doar 5 faulturi, a fost mereu aproape de fază și nu a avut niciodată nevoie de ajutor din camera VAR. Un plus l-a reprezentat și modul în care a comunicat cu fotbaliștii celor două combatante, explicând fiecare decizie luată. 

2. Cearta cu Guardiola, gestionată cu calm

Primul moment delicat al meciului a avut loc în minutul 54, când Pep Guardiola i-a reproșat un aut dictat în mod eronat. Istvan Kovacs i-a arătat cartonașul galben, apoi a acceptat un dialog și a rezistat tentației de a-l elimina pe antrenorul lui City, în ciuda tonului răstit pe care s-a adresat.

Manchester City - Real Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+5 FOTO

3. Inspirație de Mondial

În minutul 74, Kroos l-a doborât pe Zinchenko la marginea careului de 16 metri, chiar sub ochii lui Kovacs. Acesta a dus fluierul la gură, dar a avut inspirația să lase avantaj. Bernardo Silva a profitat de avantaj și a marcat golul 4 al lui City. Decizia luată a fost apreciată de întreaga lume a fotbalului, inclusiv de producătorii partidei, care i-au oferit un prim-plan meritat.

Avantaj genial lăsat de arbitrul Istvan Kovacs. Zinchenko a fost faultat de Kroos, dar jocul a continuat 
- Phil McNulty, jurnalist BBC

4. Ochi de vultur în careul lui City

Kovacs a judecat corect și faza penalty-ului din minutul 79. În timpul unui duel cu Benzema, Laporte a lovit evident mingea cu mâna în interiorul propriului careu. Brigada românească a comunicat și a decis acordarea unei lovituri de la 11 metri. De remarcat că nici de această dată nu a fost nevoie de intervenția VAR.

Istvan Kovacs și-a arătat clasa în semifinala City - Real » 5 momente gestionate perfect: „Lecție de arbitraj, așa se conduce un astfel de meci!”

5. Final perfect de semifinală

Kovacs și-a definitivat opera în al treilea minut al prelungirilor. Nacho Fernandez a intrat tare, din spate, asupra lui Mahrez, la centrul terenului. Istvan a lăsat, din nou, jocul să meargă, balonul fiind în posesia lui Sterling. La finalizarea acțiunii a revenit și i-a arătat cartonașul galben fundașului de la Real.

Istvan Kovacs și-a arătat clasa în semifinala City - Real » 5 momente gestionate perfect: „Lecție de arbitraj, așa se conduce un astfel de meci!”

Așa trebuie să conduci o semifinală de Liga Campionilor între două dintre cele mai bune echipe din lume. Lecție de arbitraj din partea lui Istvan Kovacs 
- Jeffery Buter, fost antrenor la juniorii Romei

Vezi și alte știri despre Manchester City - Real Madrid:

Benzema, de neoprit! E noul golgeter al Ligii Campionilor și mai are 3 lungimi până la recordul lui Cristiano Ronaldo
MANCHESTER CITY - REAL MADRID
Benzema, de neoprit! E noul golgeter al Ligii Campionilor și mai are 3 lungimi până la recordul lui Cristiano Ronaldo
MM Stoica nu s-a abținut în timpul supermeciului City - Real Madrid: „E la fel ca Olaru la FCSB!”
MANCHESTER CITY - REAL MADRID
MM Stoica nu s-a abținut în timpul supermeciului City - Real Madrid: „E la fel ca Olaru la FCSB!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  27 Aprilie 2022, 17:28

Becaliștii il lauda-(cu apropo-uri ca a procedat„impecabil” și când a rupt meciul cu CFR in favoarea lor- prin eliminarea unui jucator al CFR inca din prima repriza)!Dar nu se potrivește!Una e sa conduci un meci intre superprofesioniști-care nu iși permit sa simuleze și alta e sa arbitrezi in mocirla din Liga lui Becali,in așa fel ca sa-i câștigi bunavoința jupânului din Pipera- dând cartonașe la toate simularile lui Olaru și inchizând ochii la faultul lui Târnovan -care l-a scos din joc pe Petrila!

traian_v
traian_v  •  27 Aprilie 2022, 16:25
Postat de petschovschi pe 27 Aprilie 2022, 03:51

Treaba cu avantajul trebuie un pic nuanțată. Kovacs nu a avut inițial intenția de a lăsa avantaj. A dus fluierul la gură, s-a îndreptat spre locul faultului și, cel mai important, NU a indicat semnul de avantaj. Camavinga (probabil și alți jucători ai Realului), înțelegînd din gestica arbitrului că acesta va fluiera fault, se oprește și nu-l mai atacă pe Bernardo Silva. Se înscrie golul și abia apoi Kovacs indică semnul de avantaj. Sigur, jucătorii trebuie să joace pînă cînd se aude fluierul arbitrului, dar consider că Kovacs a greșit la această fază (măcar pentru că nu a arătat semnul de avantaj). În rest, penaltyul a fost corect acordat (chiar dacă a stat puțin pe gînduri), iar alte probleme nu au fost (e adevărat că și echipele și-au văzut de joc). Cred că Kovacs a ieșit bine după ultimele două meciuri arbitrate și probabil va ajunge în Qatar, dar trebuie spus că marele lui noroc a fost infarctul lui Hațegan (precum și lipsa, din motive diverse, a rusului Karasev sau turcului Cakir). În circumstanțe normale, el nu ajungea să arbitreze aceste meciuril. Kovacs a primit o șansă nesperată și a fructificat-o la maxim. Bravo lui !

Comentariu foarte bun, cu exceptia ghicitului intentiei lui Kovacs. A duce mana/fluierul la gura ia cu mult mai putin timp decat a arata semnul clauzei avantajului. Toata faza a durat 2 secunde. Daca a avut noroc Kovacs ca a ezitat cela doua secunde? Da, face parte din fotbal. Cat despre penalty, se vedea si din avion. Si inca ceva, circumstantele mentionate - Hategan, Cakir, Karasev, etc... Adevarat, face parte tot din fotbal. Cred ca uiti un nume insa - Vassaras. Fara el, imi permit sa o spun, fiindca stiu cate ceva in domeniu, nu ajungeau nici Hategan nici Kovacs in "Elite".

marius_r
marius_r  •  27 Aprilie 2022, 15:21
Postat de cirus11 pe 27 Aprilie 2022, 11:09

Si asta e scuza sa trateze jucatorii ca pe niste ***?

Nu e o scuza, dar prin raspunsul tau ai explicat tot. Presiunea si nervii schimba starea de spirit. Iar episodul cu marele jucator Coman, cred ca are doua fatete, iar una nu o cunoastem noi din bunul simt al arbitrului.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează