INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PERFORMANŢĂ

Cod G4 » Germania, la al doilea sezon de vis consecutiv: e singura ţară cu patru echipe în optimile Ligii

Articol de - Publicat vineri, 12 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 12 decembrie 2014 00:57

Spania şi Anglia au pierdut cîte-o reprezentantă. Fiecare mai are 3 formaţii. Italia îşi continuă căderea liberă. Numai o echipă: Juventus.

În Ligă se vorbeşte tot mai apăsat germana. Dacă Spania şi Anglia au pierdut cîte-o echipă, Bilbao, respectiv Liverpool, retrogradate în EL, Bundesliga a avansat în "optimi" cu toate patru reprezentantele: Bayern, Dortmund, Leverkusen şi Schalke.

Spre deosebire de Bayern şi Borussia, care şi-au cîştigat grupele, Bayer şi Schalke au avut emoţii pînă la final. Ba "minerii" au îndurat şi umilinţa unui 0-5 acasă cu Chelsea. Totuşi, nu se mai poate vorbi despre o întîmplare. Nemţii sînt deja la al doilea sezon consecutiv în care se califică în bloc! Iar în 2012-2013, finala a fost made in Germany: Bayern - BVB 2-1. Trendul e evident.

Frapează, în schimb, căderea liberă a Italiei. Altădată numărul 1 în Europa, Serie A abia dacă mai "respiră" în Champions. Napoli s-a oprit în play-off, Roma a capitulat miercuri în faţa lui Man. City, iar Juve a pătruns în "optimi" de pe locul doi în grupa A.

Top ţări în Ligă
Ţara: Echipe
1. Germania 4
2-3. Spania 3
Anglia 3
4. Franţa 2

ALTE ŞTIRI DIN LIGĂ:

Interzis din aceeaşi ţară
Nemţii au şansa de a trece cu toate reprezentantele şi în "sferturi". În "optimi" nu se pot întîlni echipe din aceeaşi ţară. Şi nici formaţiile care au făcut parte din aceeaşi grupă nu se pot înfrunta în această fază a competiţiei.

Mou: "Sînt rechini în ocean!"
Chelsea şi-a cîştigat lejer grupa, însă Mourinho e prudent cînd vorbeşte despre ce urmează. "Liga abia începe. Sînt cîteva echipe foarte puternice. Anul trecut am fost aproape, să vedem dacă acum ne lasă rechinii, pentru că sînt cîţiva în ocean", a spus managerul albaştrilor, care chiar a înotat o dată alături de rechini: "S-a întîmplat în Polinezia Franceză. Eram într-o cuşcă şi mi-a plăcut. Nu voiam să merg, dar soţia şi copiii au insistat".

Nici o clipă n-a privit mingea!
Nu e bombardierul Gerd, dar şi Thomas Muller se descurcă bine. De exemplu, miercuri, la penalty-ul din minutul 17 cu ŢSKA. Atacantul lui Bayern s-a îndreptat cu paşi mărunţi spre balon, "îngheţîndu-l" cu ochii pe Akinfeev. Iar cînd rusul a plonjat în dreapta, neamţul a executat în colţul din stînga. Fără să privească măcar o dată balonul!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Decembrie 2014, 03:52
Postat de lumpy666 pe 13 Decembrie 2014, 03:38

PERFECT de ACORD:UN ARTICOL "EXCELENT" scurt si la SUBIECT si PROFESIONIST si cu cateva nuante exceptionale in ceea ce priveste pe mister Mourinho!!! -FELICITARI si TOT ASA SA CONTINUATI....!!!! PS:ce bine a fost PUNCTAT ca SERIE A e PRAF dar si pe LIGUE 1 doar de PSG si acum cu putin noroc mai MONACO o tine,vedeti ca si ei doar pe GUINGAMP mai au in EUROPA LEAGUE!!!!!

.)) ce patima ai pus in comul asta..) felicitari, destul de corecte observatiile tale.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Decembrie 2014, 03:51
Postat de unico_biancorossi pe 13 Decembrie 2014, 03:50

bravo lor, sunt profesionisti adevarati, acum culeg niste roade.

norocul lor ca shtoaea nu evolueaza in Das Erste ca le strica dreq coeficientul, de tot..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Decembrie 2014, 03:50

bravo lor, sunt profesionisti adevarati, acum culeg niste roade.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează