INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ȘAHTIOR - REAL 3-4

Corespondență din Lvov » 11 minute de ținut minte » Șahtior a avut un final incandescent cu Real: 3 goluri în ultimul sfert de oră

Piatov ridică mîinile. S-a predat și la golul lui Modrici, de 0-2 // Foto: Reuters +4   FOTO
Piatov ridică mîinile. S-a predat și la golul lui Modrici, de 0-2 // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 27 noiembrie 2015 00:00

Luce și Șahtior promovează întreaga Ucraină în Champions League. "Acesta a fost cel mai tare meci din istoria vestului țării", spun ziariștii din Lvov. "S-a întîmplat exact cum am prevăzut eu. Știam că vom marca, dar am făcut prea multe greșeli", remarcă antrenorul.

Șahtior nu mai are casă, de cînd cu războiul care a sfîșiat estul Ucrainei. A părăsit Donețk-ul anul trecut, și-a lăsat în urmă stadionul de 5 stele, nu mai are o bază de pregătire proprie, se antrenează la Kiev și are meciurile la Lvov, în partea cealaltă a țării.

E greu pentru echipă, dar Lucescu și jucătorii săi promovează orașul de la granița cu Polonia cum n-o mai face nimeni, atrăgînd aici cele mai valoroase nume din Champions League. Acum a fost Real Madrid.

"Au stat și în spălătoriile auto"

"Acesta a fost cel mai tare meci din istoria vestului Ucrainei", mi-au spus jurnaliștii locali. Miercuri, de-abia mai găseai un loc unde să stai la Lvov. Toate hotelurile și motelurile erau full în jurul arenei pe o rază de cîțiva kilometri.

Maria, o fată de la pensiunea Boheme, a mai adăugat un detaliu neașteptat: "Unii străini, care au venit special pentru meci, au rămas peste noapte în niște cămăruțe la spălătoriile auto de pe «centură». Mulți polonezi, marea majoritate a galeriei Realului, dar și fani arabi ai madrilenilor: irakieni și libanezi.

Gafeurul Piatov

Stadionul era înconjurat de polițiști, însă, înăuntru, 90 la sută dintre ei aproape că uitaseră de spectatori. Priveau și ei meciul. Un meci dat peste cap de altă eroare decisivă a lui Piatov: în minutul 18, goalkeeperul lui Șahtior a ieșit în no man's land, Bale a centrat, iar Ronaldo a împins mingea în poarta abandonată. 0-1.

"Din acel moment, am cedat. Nu rezistăm psihic cînd sîntem conduși. Nu mai știu ce să fac cu Piatov, mereu gafează în partidele importante, are 12 erori mari contra echipelor de top", s-a plîns Lucescu. Apoi, Madridul a profitat de degringolada ucraineană. "Primul gol luat a fost ridicol, al doilea, la fel de prostesc", a completat antrenorul. După 50 de minute, era deja 0-4.

Modificarea care a întors jocul

Atunci, Luce a apelat la Taison, înlocuindu-l pe Marlos. Și această schimbare, cu o jumătate de oră înainte de final, a trezit Șahtiorul. Care a înscris 3 goluri în 11 minute (77-83-88)! "Ultimul sfert a fost excelent. Așa ar fi trebuit să jucăm, cu același entuziasm, de la început". La sfîrșitul conferinței, antrenorul a remarcat trist: "S-a întîmplat exact cum am prevăzut. Am înscris, dar am făcut prea multe greșeli".

CR7 reușite. El e golgeterul Ligii

Cu "dubla" din Ucraina, Cristiano Ronaldo a ajuns la 7 goluri în această ediție CL. Lusitanul blanco e cel mai prolific jucător din 2015-2016, dar și golgeterul all-time al Ligii. Are 84 de reușite, cu 5 peste Messi. În ultimele 50 de partide jucate, CR7 a punctat de 56 de ori.

"Trebuie să ne întoarcem la Donețk. Nu avem un teren de antrenament și a venit iarna. Nu avem o bază, nu avem nimic. Stăm numai prin hoteluri și pe avioane. Am făcut 112 zboruri anul acesta"
Mircea Lucescu, la Dolce Sport

10 anitrecuseră de cînd Real nu mai primise 3 goluri în 11 minute: de la 0-3 cu Lyon pe 13 septembrie 2005

437de minute fără gol încasat avea Madridul în actuala ediție a Ligii pînă la prima reușită de miercuri a lui Șahtior

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
apoca
apoca  •  27 Noiembrie 2015, 15:33
Postat de bakunin pe 27 Noiembrie 2015, 10:21

Nici acum nu incetati sa-l pupati in dos pe *** asta? n-aveti un dram de rusine, ***?

ce destept esti tu ma. Daca *** si-o lua la doar un gol diferenta de la Real *** pe toata lumea de la Becali la magazioner.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caminero
caminero  •  27 Noiembrie 2015, 15:06

Dacă nu-i place de Piatov, să-l bage în poartă pe coşmarul Canibalovski ăla, rezerva de portar, dacă o mai fi la ei :D :D :D Oricum, Şahtiorul cred că egala, dar Real a învăţat de la români şi şi-a parcat tramvaiul în poartă :D :D :D

bakunin
bakunin  •  27 Noiembrie 2015, 10:21

Nici acum nu incetati sa-l pupati in dos pe *** asta? n-aveti un dram de rusine, ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează