INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STROMSGODSET - STEAUA, MIERCURI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Cristi Oros despre cum îi va afecta gazonul sintetic pe stelişti: "Se joacă în altă viteză"

Articol de - Publicat luni, 14 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 01:31

Noul fundaş al Astrei, Cristi Oros, a jucat cu Rapidul în Europa League pe teren sintetic, în deplasare cu Mypa, în urmă cu doi ani, şi explică de ce le va fi greu steliştilor.

- Cristi, de ce se spune că e mai dificil de jucat pe sintetic decît pe gazon natural?
- E mai greu dacă eşti obişnuit pe iarbă. Altfel, dacă tu joci meci de meci pe sintetic, atunci n-ai probleme. În primul rînd, viteza mingii e una mult mai mare. Acum nu ştiu dacă aşa se procedează mereu, dar, cu noi, finlandezii l-au udat bine înainte de joc, iar balonul aluneca rău.

- Dar e mai greu sau mai uşor de controlat mingea pe o astfel de suprafaţă?
- E mai dificil pentru că vine mai repede. Sigur, nu sînt imperfecţiuni, nu există denivelări, dar asta nu înseamnă că le va fi uşor să paseze.

- Cu ce ghete se joacă?
- Păi, cu cele normale. Totuşi, mi-aduc aminte că pe finalul meciului începuseră să mă doară picioarele. A fost soare şi suprafaţa s-a uscat, devenind mai dură.

- Alte dezavantaje?
- Mingea sare mai mult decît în mod normal, d-asta e bine să nu prea o lase să cadă. Cel mai greu îi va fi portarului la şuturile cu pămîntul. Şi încă o chestie, alunecările pe care fundaşii le vor face la acest meci nu vor fi uitate prea curînd. Vor lăsa urme pe picioarele lor, vorbesc din propria experienţă.

"Fotbalul e tot fotbal, însă se schimbă puţin datele problemei. Ca fotbalist, eşti obişnuit ca mingea să sară şi să circule într-un fel. Pe sintetic trebuie să te adaptezi repede" ( Cristi Oros, fundaş Astra)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează