INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GALATASARAY - STEAUA 2-2

Dayro Moreno: “În Ghencea va fi un infern pentru turci!”

Articol de - Publicat joi, 14 august 2008 00:00

Dayro Moreno a spus aseară că Steaua merita victoria la Istanbul, însă se va califica la Bucureşti, susţinută din tribune de propriii fani

Eficienţă maximă pentru columbianul Dayro Moreno. Un singur şut pe poartă în 90 de minute, un gol. Fotbalistul era obosit după partidă, însă satisfăcut de rezultatul final şi optimist în privinţa sorţii calificării în grupele Champions League.

- Dayro, cum interpretezi acest 2-2 acum, la finalul jocului?
- Eu zic că puteam cîştiga acest meci. Sincer. Dar n-am avut nici noroc. Poate altfel era situaţia dacă intram la pauză cu 2-0. Sau dacă îi prindeam pe final de meci, cînd am avut cîteva oportunităţi. Dar fotbalul e imprevizibil. E bine şi aşa, deşi am vrut victoria de la bun început.

- V-a copleşit atmosfera făcută de turci?
- Bravo lor, au creat o atmosferă senzaţională! Însă nu ne-au înspăimîntat. Au ştiut să-şi încurajeze echipa, însă noi am marcat repede, am mai dat un gol şi au avut mare noroc că au redus repede din handicap.

- Cum va fi la retur, în Ghencea?
- Victorie Steaua! Şi calificare, din nou, în grupele Champions League. Ne bazăm mult, e şi normal, pe spectatorii noştri. Ştiu să creeze şi ei un infern pentru adversari, iar cu fanii Stelei lîngă noi, susţinîndu-ne, chiar nu ne e teamă de nimeni.

- Şanse de calificare?
- V-am zis, eu cred că Steaua va merge mai departe. Şi la Istanbul am muncit mult, am alergat, am dat goluri. Credem foarte mult în noi. A fost un meci epuizant, însă ştim că la Bucureşti trebuie să învingem. O vom face, îi avem pe fanii noştri lîngă noi!


"O atmosferă precum cea de la Istanbul vor face şi fanii noştri în Ghencea! Sînt sigur de asta. Meritam să cîştigăm, dar o vom face la Bucureşti"
PETRE MARIN, fundaş Steaua

"Avem şanse mari de a ne califica! Pe final, cînd m-a lovit Nonda, nu a fost ceva grav. Pe moment, m-a durut rău, dar mi-am revenit rapid"
SORIN GHIONEA, fundaş Steaua

Amintirile dramei cu Boro
Mirel Rădoi a făcut radiografia meciului de pe Ali Sami Yen: "Bine că am înscris în deplasare, şi de două ori, dar am încasat prea uşor golurile. Pînă la urmă, egal echitabil. Bine că nu s-a repetat ce a fost cu Middlesbrough! Trebuia jucat mai inteligent la 2-0, am greşit. Speram la un 3-0, am fost neatenţi şi am făcut erori". Căpitanul stelist a anticipat cum trebuie abordat returul: "Să conducem soarta jocului, să nu aşteptăm să treacă timpul şi să vină greşeala adversarului, să-i facem pe turci să alerge după minge!".

"Dacă rămînea 2-0 la pauză, cîştigam"
Dorin Goian a fost realist după meci: "Dacă intram la pauză cu 2-0, nu mai pierdeam victoria. Dar acest 2-2 nu e tocmai rău pentru retur. A fost un moment dificil după ce ne-au egalat, tribunele îi împingeau pe turci. S-a simţit o presiune în plus, ne aduceam aminte de partida aceea din Anglia, cu Boro...". Fundaşul stelist a atenţionat: "Am făcut erori, sper să fi învăţat pentru retur. Avem prima şansă, dar Galata este un real pericol în continuare. În Ghencea, spectatorii noştri vor pune presiune pe adversari. Pînă la urmă, în retur, putem să jucăm şi prost, dar să ne calificăm".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
 •  14 August 2008, 19:16

pacat se putea cu victorie,mi-a placut arturo se pare ca se intelege din ce in ce mai bine cu dayro , peste doua saptamani vedem si un alt toja poate revine si sekely si cine stie

 •  14 August 2008, 19:09

nea ciobene(becali) te pricepi la fotbal ca baba la parasutism ,esti cu vaca nu cu oaia ,auzi cica banel f.bun .Normal ca lacatus il baga.Eti tufa nu vezi cum joaca ,parca ar avea un par.

 •  14 August 2008, 15:16

DAYRO SUCCES IN GHENCEA.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează