INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - BASEL, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1, DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Dialog halucinant cu Latovlevici: "Afară nu sînt ca acasă, dar nu i-am văzut niciunde" :O

Articol de - Publicat marti, 22 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 octombrie 2013 12:03

Fundaşul stînga al Stelei a oferit răspunsuri fără noimă şi s-a bîlbîit cînd a fost întrebat de Basel, adversara roş-albaştrilor de azi.

După Răduţ şi Pîrvulescu, ieri a venit rîndul lui Iasmin Latovlevici să fie implicat în războiul pe care Laurenţiu Reghecampf crede că-l are cu presa din România.

Dacă cei doi au răspuns doar cu "Da" şi "Nu" la întrebările televiziunilor, la finalul partidei cu Avîntul Bîrsana, acum Latovlevici nu a fost la fel de zgîrcit cu vorbele, însă răspunsurile lui la conferinţa de presă de ieri au fost unele ciudate pentru un jucător de Liga Campionilor.

Intraţi în "silenzio stampa" faţă de mass-media românească, steliştii au participat ieri la conferinţa de presă premergătoare întîlnirii cu Basel, fiind obligaţi de UEFA. Din tabăra campionilor au participat Reghecampf şi Latovlevici, iar prestaţia acestuia din urmă l-a jenat chiar şi pe tehnician, care a intervenit făcînd apel la seriozitate.

- Cît de mare e presiunea după primele două meciuri din grupă, cu Schalke şi cu Chelsea, două eşecuri?
- (Rîde) Presiune... Pfffff! Nu e neapărat presiune. E important să arătăm mai departe că am meritat acest lucru, adică să fim în Champions League, şi trebuie să adunăm cît mai multe puncte pentru a ne califica mai departe.

- Dar sînteţi mai motivaţi acum, după ce în primele două jocuri aţi primit atîtea goluri?
- Nu cred că se pune problema de motivaţie. La asemenea nivel, nu mai avem nevoie de aşa ceva. Cum am mai spus, dacă e un moment de concentrare care îţi scapă, o fracţiune de secundă, aşa iei golurile şi se decide un meci. Noi nu am reuşit să înscriem, am primit foarte multe goluri şi cred că a venit timpul să schimbăm ceva.

- Ai urmărit partida dintre Basel şi Saint Gallen din campionat şi, dacă nu, ce meciuri aţi văzut şi pe ce se bazează jocul lor din punctul tău de vedere?
- (Rîde) De ce vrei să ştii asta?

- Poftim?
- De ce vrei să ştii asta?

- Pentru că e ultimul lor meci. E cel mai elocvent pentru voi, poate.
- Şi-au jucat acasă?

- 3-0 au cîştigat cu Saint Gallen.
- Acasă la ei?

- Da.
- Păi, una e să joci acasă, alta e să joci afară. Trebuia să văd un meci în care joacă afară.

- Şi ce meci ai văzut dintre cele ale lui Basel disputate în deplasare?
- (Se scarpină în cap şi rîde) Nu prea am văzut.

- Păi şi...
- Nu m-am uitat la ei... M-am informat doar ce trebuie să ştiu eu.

- Şi ce te-a interesat pe tine?
- Ce m-a interesat? Păi, adversarul meu direct, una, şi a doua, cam atît!

- Cine este?
- Nu pot să zic. L-am mai întîlnit...

- Acum, serios...
- Serios, serios, serios. L-am mai întîlnit, nu? Şi în meciuri amicale, şi ...

- Şi va fi dificil sau uşor?
Reghe intervine: "Ok, haideţi să fim serioşi!", iar Latovlevici răspunde sec: "Sînt serios!". Antrenorul insistă: "Dacă vreţi să faceţi glume, faceţi glume! Haideţi să avem o conferinţă de presă serioasă". Un reporter intervine: "Era o întrebare foarte serioasă". Tehnicianul a replicat, încercînd să închidă subiectul: "Şi ţi-a răspuns serios, că nu a văzut".

- Cît de mult va conta pentru tine faptul că ar putea să plece Bourceanu sau Tătăruşanu?
- (Rîde) Întrebarea nu mă interesează.

- La finalul contractului tău vei accepta un alt contract sau vei face ce fac cei doi?
- Eu mai am doi-trei ani, cît mai am. Sînt cu cătuşele. Nu-i asta o problemă, e bine că sînt la cea mai iubită echipă din România.

- De ce crezi că fanii nu mai vin la stadion în număr mare?
- Suporterii s-au plictisit de noi cînd eşti nonstop la fel. Acelaşi joc, cîştigăm mereu, meci de meci. S-au săturat şi ei, mai au şi altceva de făcut.

- Ultima întrebare. Ce ar însemna dacă aţi pierde şi meciul cu Basel?
- N-am fost atent deloc!

- Ce ar însemna dacă aţi pierde şi meciul ăsta?
- La ce te referi? Pentru cine? Pentru jucător, antrenor? Fiecare simte în felul său ce simte dacă pierdem un meci. Dar.. Dacă aş spune ce aş simţi eu, na. Cred că Mister v-a spus tot ce era, nu trebuie să mai spun eu.

Aliatul lui Reghe
Latovlevici este unul dintre jucătorii apropiaţi lui Reghecampf. Fundaşul i-a luat acestuia apărarea de fiecare dată, un exemplu fiind în iarnă, cînd a sărit în ajutorul antrenorului după anumite declaraţii pe care fostul stelist Novak Martinovici le-a dat împotriva lui Reghe. Lato a intervenit la scurt timp şi l-a susţinut pe tehnician, deşi a fost coleg cu Martinovici. "A aşteptat să plece ca să vorbească. Marele sîrb nu era chiar sîrb. Trebuia să vorbească faţă în faţă dacă avea caracter".

591720-caseta-steaua-basel-ok..jpg

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (23)
plischi
plischi  •  23 Octombrie 2013, 07:10

raspunsuri-neraspunsuri, da' ati vazut ce pasa de gol a dat la al lor?

suporter7
suporter7  •  23 Octombrie 2013, 00:35

Ei, a "glumit" si Lato... A mai facut o "glumita" si in meciul cu Basel, cand practic a declansat faza golului incasat, dar nu-i nimic... Grupele Ligii Campionilor sunt pentru fraieri, sunt un "bonus". Adevarata fata a echipei se vede in campionat si cupa, nu? Acolo echipe tari: Sageata, Concordia, Avantul Barsana, etc etc . Noroc cu campionatul nostru cel "puternic" altfel unde ar mai fi putut si Steaua sa-si arate "muschii"

soextragpe
soextragpe  •  22 Octombrie 2013, 17:36

Mentalitate de fotbalist roman: se simte "cu catuse" la Steaua. In loc sa-si doreasca performanta cu actuala echipa de club, el crapa de ciuda ca n-a dat el un tun, un transfer afara. Rasa mamii voastre de nenorociti! Voi aveti ma pretentii de la suporteri? Sa va sustina neconditionat cand voi credeti despre cluburile la care sunteti ca sunt doar niste rampe temporare de lansare si nu spre cariera ci spre un salariu mai bun? Mi-e greata nenorocitilor! Singurul fotbalist cu mentalitate profesionsta din Ro este Seto. Da japonezul "nostru"! N-a vrut sa plece la arabi fiindca e loial clubului si fotbalului. "Va dati seama ca n-am venit in Romania pentru bani!" a sp

Vezi toate comentariile (23)
Comentează