INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GERMANIA

Doctorul a pierdut meciul! » Alt cutremur! Celebrul medic al lui Bayern a demisionat: ”M-au învinuit pentru eșecul de la Porto”

Pep și Muller-Wohlfahrt, dreapta, n-au fost niciodată pe aceeași lungime de undă. În medalion, Ribery, de la care a plecat ultimul scandal
Pep și Muller-Wohlfahrt, dreapta, n-au fost niciodată pe aceeași lungime de undă. În medalion, Ribery, de la care a plecat ultimul scandal

Articol de - Publicat sambata, 18 aprilie 2015 00:00

Ziariștii l-au suspectat pe Guardiola că ar fi în spatele scandalului. Antrenorul catalan nu l-a agreat niciodată pe specialistul ortoped, dar susține că n-are nici o implicare.

În doar cîteva zile, Bayern a devenit "zonă cu risc seismic ridicat". După ce s-a cutremurat de trei ori miercuri, la Porto, în "sferturile" Ligii (1-3), gigantul bavarez a fost zgîlțîit încă o dată din temelii joi seară.

Doctorul Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt, de 38 de ani în club, și-a prezentat demisia. Motivul retragerii: "Echipa medicală a fost considerată responsabilă pentru eșecul de la Porto".

Ribery, mărul discordiei

Tabloidul Bild a aflat că după meci, la vestiare, între directorul general Karl-Heinz Rummenigge și Muller-Wohlfahrt, 72 de ani, a avut loc o discuție aprinsă. Doctorului i s-ar fi reproșat că n-a reușit să-l recupereze pe Ribery, deși în urma accidentării din martie, contra lui Șahtior (7-0), diagnosticase "o problemă minoră la gleznă" și recomandase doar "două-trei zile de pauză".

"E vina mea"

Ziarele germane suspectau că totul a plecat de fapt de la antrenorul Guardiola. Relația lui cu Muller-Wohlfahrt a fost de la bun început una tensionată. Iar numeroasele absențe din lotul bavarezilor la Porto, Ribery, Robben, Alaba, Schweinsteiger, Benatia și Javi Martinez, toți accidentați, era cel mai bun motiv să scape de doctor.

Numai că Pep a dezmințit ieri orice legătură cu demisia acestuia: "Cînd pierdem este în primul rînd vina mea. Apoi vin jucătorii. Nu conducerea, fizioterapeuții sau medicii. Iar accidentările se întîmplă. Ăsta-i fotbalul, așa-i viața".

1977 e anulîn care Muller-Wohlfahrt a devenit medicul lui Bayern. A luat pauză în 2008-2009, urmarea unui diferend cu antrenorul de atunci, Klinsmann

"Clubul nu mai are încredere în mine. Mai multe nu vreau să spun, nu e momentul"
Muller-Wohlfahrt, ieri, în Bild

"Respect decizia lui Muller-Wohlfahrt. A fost dorința lui să plece. Nu ne-am certat"
Pep Guardiola, antrenor Bayern

"Vreau să rămîn și sezonul viitor la Munchen. Plecarea doctorului nu schimbă nimic"
Pep Guardiola, antrenor Bayern

S-au contrat mereu

Guardiola n-a fost de acord de la bun început cu metodele lui Muller-Wohlfahrt. Mai întîi i-a reproșat că nu e alături de echipă tot timpul și că jucătorii trebuie să se deplaseze zilnic în centrul orașului, la clinica lui, pentru a fi tratați. Iar cînd Thiago s-a accidentat, Guardiola l-a trimis peste capul doctorului la un specialist din Barcelona.

Urmarea: spaniolul a stat un an pe tușă! Ultimul incident, la Leverkusen, în Cupă. Nevoit să-l înlocuiască pe Benatia, din cauza unei rupturi musculare, Guardiola a aplaudat ironic în direcția doctorului.

L-a pus pe picioare pe Bolt

O celebritate în lumea medicinei sportive, Muller-Wohlfahrt lucra din 1995, în paralel, și la naționala Germaniei, unde va activa și-n continuare. Prin clinica lui au trecut de-a lungul timpului numeroși sportivi faimoși, printre care schiorul Felix Neureuther, fostul tenisman Boris Becker și atletul Usain Bolt, care-i este prieten.

Doctor de la amatori

Pentru a acoperi golul creat prin plecarea lui Muller-Wohlfahrt și a celor trei ajutoare ale sale, Bayern a apelat la ortopedul echipei de amatori, Volker Braun. Dar pe termen lung, vizat este Erich Rembeck, fostul doctor al naționalei de Cupa Davis a Germaniei și a echipei de hochei EHC Munchen, acum la rivala Munchen 1860. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1391679314489299
Bogdan Boros  •  18 Aprilie 2015, 14:11

Si totusi, acest doctor e o legenda in lumea medicinei. Dar e de inteles, lui Guradiola ii plac doar doctorii din categoria Fuentes&CO....

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  18 Aprilie 2015, 13:26

Si totusi, la 72 de ani era si cazul !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close