INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Finala Ligii Campionilor se va juca în SUA! Ceferin: „Fanii europeni vor spune «nenorociții din Elveția! Totul se rezumă la bani»”

Finala Ligii Campionilor s-ar putea desfășura în SUA în 2026 // Foto: Getty Images
Finala Ligii Campionilor s-ar putea desfășura în SUA în 2026 // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2023 16:35 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 19:51

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, nu a ascuns că ultimul act de Champions League s-ar putea disputa în Statele Unite în 2026, anul în care SUA va organiza și Campionatul Mondial împreună cu Mexic și Canada.

Fotbalul de cel mai înalt nivel se va muta în viitorul apropiat în Statele Unite. În 2024, SUA va organiza Copa America, turneul final al continentului sud-american, doi ani mai târziu SUA va găzdui și Campionatul Mondial, alături de Canada și Mexic. Și tot în 2026 ar putea oferi orașul și stadionul finalei Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi a Europei și a lumii.

Aleksander Ceferin: „Am început deja discuțiile"

Într-un interviu pentru podcastul Men in Blazers, preluat de Daily Mail, Aleksander Ceferin nu a dezmințit deloc această posibilitate. 

Întrebat dacă ultimul act al Ligii Campionilor s-ar putea juca în America, președintele UEFA a declarat: „Este posibil. Am început deja discuțiile despre acest subiect. Deocamdată, finala din acest an e la Istanbul, în 2024 la Londra, în 2025 la Munchen. După aceea, vom vedea”.

INCREDIBIL! Farul, șocată de UEFA după ce a câștigat licența de Europa: „Pur și simplu refuzau să pună în aplicare decizia, nu ne-au dat nicio explicație!
DEZVĂLUIRI
INCREDIBIL! Farul, șocată de UEFA după ce a câștigat licența de Europa: „Pur și simplu refuzau să pună în aplicare decizia, nu ne-au dat nicio explicație!"

Aleksander Ceferin: „Americanii sunt dispuși să plătească o sumă mare”

SUA reprezintă un magnet financiar și Ceferin nu neagă. „Fotbalul este foarte popular în Statele Unite în aceste zile. Americanii sunt dispuși să plătească o sumă mare, așa că ei vor urmări fotbal european la fel cum iubitorii de baschet din Europa urmăresc NBA”, a afirmat avocatul sloven. 

Care a mai precizat: „E o piață importantă, promițătoare pentru viitorul fotbalului. Deocamdată, noi vindem foarte bine drepturile Ligii, dar americanii sunt mult mai talentați decât europenii la publicitate”.

Aleksander Ceferin: „M-a șocat că Euro a fost mai urmărit decât finalele NBA”

Președintele UEFA știe ce reacții vor fi în Europa. „Fanii vor gândi: «Nenorociții ăștia din Elveția! Totul se rezumă la bani». Și am repetat de o mie de ori, noi redistribuim 97% din bani. Sigur, veniturile noastre sunt uriașe și mi-ar plăcea să fie mult, mult mai mari decât acum”.

A încheiat cu o observație neașteptată: „Ce m-a șocat a fost că Euro 2020, turneul final al naționalelor europene, a fost mai urmărit în Statele Unite decât finalele NBA. M-a șocat că 30 de meciuri de la Euro au avut o audiență demnă de Super Bowl. Ceea ce e foarte bine”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Povestea dramatică a unui jucător format de academia lui Arsenal » A rămas paralizat după ce cineva i-a pus droguri în băutură

Scenariu șocant la Barcelona » Condiția pusă de Messi pentru întoarcere ar da afară din echipă un star important!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
tristan
tristan  •  27 Aprilie 2023, 08:19
Postat de stelu pe 25 Aprilie 2023, 20:18

nenorociții din elveția! totul se rezumă la bani

Subscriu

stelu
stelu  •  25 Aprilie 2023, 20:18

nenorociții din elveția! totul se rezumă la bani

Vezi toate comentariile (2)
Comentează