INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VARDAR SKOPJE - STEAUA 1-2

FOTO Toate punctele sus! » Steaua a trecut lejer de campioana Macedoniei şi se pregăteşte de duelul cu Dinamo Tbilisi

Execuția perfectă cu care Piovaccari a deschis scorul, deși era ținut discret de adversarul direct
Execuția perfectă cu care Piovaccari a deschis scorul, deși era ținut discret de adversarul direct

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2013 00:26

Steaua şi-a umplut sacii la Skopje: merge mai departe în Champions League şi a acumulat două puncte în clasamentul coeficienţilor UEFA, maximum posibil la acest nivel.

Un drum cu autocarul Skopje-Bucureşti chiar dăunează fotbalului. Odihnită, campioana Macedoniei a arătat mult mai bine decît pe Naţional Arena, unde jucătorii ei coborîseră amorţiţi din maşină precum copiii ajunşi într-o tabără.

Mai multe imagini!

Steaua a condus oricum jocul şi la Skopje şi a profitat de acel 3-0 din tur ca să rodeze piese noi şi să le monteze mai bine pe altele considerate deja importante. Piovaccari a deschis scorul cu un gol cu care a demonstrat că mai are şi altceva în comun cu Filippo Inzaghi în afară de faptul că numele amîndurora se termină în aceeaşi vocală.

Italianul a punctat ca un vîrf adevărat, reluare dificilă în colţul lung, umăr la umăr cu un apărător macedonean. Un gol imposibil, în mod normal, pentru Nikolici, titularul obişnuit al poziţiei de "număr 9" la Steaua.

"Piova-gol"!
Faza primului gol roş-albastru al "genovezului" Piovaccari a mai conţinut o realizare importantă în afara reuşitei atacantului împrumutat de la Sampdoria. Nicolae Stanciu a creat o fază excelentă şi i-a pasat decisiv lui Federico.

Stanciu a continuat să joace bine şi a produs un moment care l-a făcut să semene cu bijuteria visată de către Becali în momentul în care patronul semna cu Vasluiul pentru un preţ de 700.000 de euro: singur cu portarul, lob elegant oprit în transversală, mingea i-a revenit, Nicuşor a mai trimis-o o dată şi portarul a scos de data asta de pe linia porţii.

Şi Bourceanu dă gol!
Între atacurile solide ale roş-albaştrilor, Vardar se transforma complet cînd punea piciorul pe minge. Dezorganizaţi complet şi neinspiraţi în apărare, macedonenii şi-au arătat talentul în atac. Kostovski a egalat cu un "cap" perfect, demn de aşezat lîngă lovituri ale unor maeştri ai jocului aerian precum Oliver Bierhoff sau Mario Gomez.

Golgeterul lui Vardar şi al sezonului trecut din Macedonia a mai ratat cîteva şanse în care s-a comportat ca un vîrf adevărat, dar toate ocaziile lui au apărut între raiduri "supersonice" ale steliştilor, printre care pînă şi închizătorii Bourceanu şi Pintilii au început să pară jucători rapizi.

L-au chinuit un pic pe Tătăruşanu
La un atac purtat de cel mai rapid roş-albastru, Adi Popa, Bourceanu s-a transformat în Rusescu şi a apărut excelent în interiorul careului, de unde a transformat în gol pasa lui Popa cu un lat de fotbalist obişnuit să marcheze, deşi căpitanul Alex e mai familiarizat cu recuperările şi duelurile tari de la mijlocul terenului decît cu finalizările.

Steaua n-a mai dus ritmul grozav şi, pe măsură ce s-a mai relaxat, ea i-a oferit lui Vardar posibilitatea să egaleze, dar Tătăruşanu a salvat succesul important pentru palmares şi pentru coeficientul UEFA. Mai important pentru club e ce va face în faza următoare din Champions League, contra lui Dinamo Tbilisi. Penultimul prag dinaintea grupelor şi a comorii pe care o caută toţi cei din Ghencea.

"Vardar nu e nici de locul 12 în România. Păi, se compară Vardar cu Săgeata Năvodari? Pe macedoneni nici tricourile nu stăteau bine. Cu Tbilisi va fi altceva, că ex-sovieticii au bani mulţi" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Nu mai zic nimic rău de Piovaccari, gata, m-a convins! Italianul chiar e bun, trage adversarii după el, ştie cînd să coboare către mijloc, e mereu periculos, a şi marcat!" (Emeric Ienei, fost antrenor)

"Stelei nu-i mai trebuie alt atacant. Piovaccari a înscris, plus că a marcat şi închizătorul Bourceanu, deci are cine să dea goluri" (Dumitru Dumitriu, fost antrenor)

"Piovaccari mai are nevoie de timp ca să-şi intre în ritm, stabilisem de la început cu el să joace doar 45 de minute" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

580181-vardar-steaua-1-2.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Tbilisi, victorie şi în Feroe
Viitoarea adversara a Stelei din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Dinamo Tbilisi, a cîştigat şi aseară, în deplasare, cu Streymur, după ce cîştigase şi în Georgia cu 6-1. În Feroe, georgienii s-au impus cu 3-1, după ce în minutul 12 conduceau cu 2-0.

Golurile au fost marcate de Xisco, Dvali şi Glisici. Dinamo a jucat în formula: Loria - Seturidze, Astarloa, Kvaratskhelia, Kvirkvelia - Papava, Grigalashvili, Khmaladze, Merebashvili - Xisco, Dvali. Dubla dintre Steaua şi Tbilisi se va disputa pe 30 iulie, respectiv 6 august. Primul meci e programat în Georgia.

Sigur joacă în play-off
După ce a reuşit să o elimine pe Vardar Skopje, Steaua şi-a asigurat prezenţa în play-off-ul Europa League, acolo unde ar ajunge în cazul în care ar fi eliminată în turul următor de georgienii de la Dinamo Tbilisi. Dacă ar scoate-o şi pe campioana Georgiei, atunci roş-albaştrii ar fi siguri măcar de prezenţa în faza grupelor a Europa League, în cazul nefericit în care ar pierde în dubla din play-off-ul Ligii Campionilor.

Repetiţie pentru Liga 1?
Jovan Kostovski a fost cel mai bun jucător al gazdelor, el egalînd aseară înainte de pauză. Atacantul de 26 de ani a scăpat din marcajul lui Szukala şi a înscris de lîngă Georgievski cu o lovitură de cap plasată, fără nici o şansă pentru Tătăruşanu.

Golgeterul Macedoniei din campionatul precedent se află în aceste zile în negocieri avansate cu Dinamo Bucureşti, iar transferul s-ar putea realiza în zilele viitoare, mai ales că i-ar costa pe dinamovişti doar 50.000 de euro. "Vreau să mă afirm în meciul cu Steaua ca să-i conving pe cei de la Dinamo. Un gol m-ar apropia de fanii dinamovişti", a spus Kostovski înainte de meciul de aseară.

Ghinionistul Stanciu
În minutul 36, Nicuşor Stanciu a reuşit una dintre cele mai frumoase faze al partidei. Mijlocaşul ofensiv al Stelei l-a lobat frumos pe portar din afara careului, însă mingea a lovit transversala. Balonul a revenit în teren, tot la fotbalistul Stelei, care a reluat cu capul spre poartă, dar goalkeeperul gazdelor a revenit între buturi şi a respins mingea in extremis.

Susţinuţi de sîrbi şi bulgari
Aseară, roş-albaştrii au fost susţinuţi în tribune de aproximativ 200 de suporteri. Dintre aceştia, doar 150 au venit de la Bucureşti. Restul susţinătorilor Stelei au fost fani ai lui Partizan Belgrad şi ŢSKA Sofia, formaţii ale căror galerii sînt înfrăţite cu cea a steliştilor. Susţinătorii Stelei au ratat însă startul partidei de la Skopje, ei fiind supuşi unui control amănunţit care s-a prelungit dincolo de startul meciului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (55)
jebbadiah1
jebbadiah1  •  24 Iulie 2013, 11:15
Postat de un.baiat pe 24 Iulie 2013, 10:57

Stai linistit ca vin dinamo si se anuleaza toate punctele :))))

vezi ca vine gramatica peste tine

un.baiat
un.baiat  •  24 Iulie 2013, 10:57
Postat de djamorphis pe 24 Iulie 2013, 10:25

Cand nu a facut? :))

Stai linistit ca vin dinamo si se anuleaza toate punctele :))))

pbogdan
pbogdan  •  24 Iulie 2013, 10:47
Postat de adrian84 pe 24 Iulie 2013, 10:33

Iar vorbesc unii de hegemonie. Stati ma calmi ca Steaua a jucat cu o echipa slaba. Asteptati si voi meciurile cu echipe mai bine cotate pentru a face asemenea afirmatii.

tot asteptam, nu exista

Vezi toate comentariile (55)
Comentează