INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO - INTER

Moldovan a asistat la demonstrația impresionantă a lui Oblak: „SuperJan a zburat mai sus ca niciodată, a sfidat limitele posibilului”

Jan Oblak/ foto Imago Images
Jan Oblak/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 09:51 / Actualizat joi, 14 martie 2024 10:37

Jan Oblak, portarul lui Atletico Madrid, a fost decisiv în optimile de finală ale Ligii Campionilor, cu Inter. Spaniolii s-au impus în timpul regulamentar cu 2-1 la retur, după 0-1 în tur, iar la penalty-uri au câștigat cu 3-2.

Prestația slovenului i-a impresionat pe spanioli, care l-au supranumit SuperJan. Iar portarul român Horațiu Moldovan, rezerva lui Oblak, a asistat de pe margine la demonstrația rivalului lui. Ultimul penalty apărat de Oblak data din 9 ianuarie 2022, în fața lui Gerard Moreno, într-un Villarreal - Atletico Madrid 2-2.

Gest inimaginabil la Atletico - Inter » Comentatorul român, scandalizat în direct: „Ce e porcăria asta?!”
Atletico - Inter
Gest inimaginabil la Atletico - Inter » Comentatorul român, scandalizat în direct: „Ce e porcăria asta?!”

Slovenul a apărat 15 penalty-uri din 64 executate la poarta lui în carieră, adică aproximativ o medie de 25% de lovituri de la 11 metri salvate.

Oblak are Spania la picioare: „SuperJan a sfidat limitele posibilului”

„Au fost unii care, pe nedrept, l-au acuzat foarte mult după ce nu a reușit să apere un penalty în fatidica finală a Ligii Campionilor de la Milano (Real Madrid - Atletico Madrid 1-1, 5-3 la penalty-uri).

Opt ani mai târziu, SuperJan a zburat mai sus ca niciodată, sfidând limitele posibilului. A apărat șuturile lui Alexis Sanchez și Klassen, iar pe Lautaro Martinez, care a făcut un meci bun, l-a făcut să pară mic”, a scris Marca despre Jan Oblak.

10a fost nota primită de Oblak în Marca

Și AS l-a lăudat pe sloven: „Cu Sfântul Oblak în sferturi”. Timitere la „Sfântul Iker”, porecla uriașului Casillas. Iar El Pais l-a numit erou: „Oblak s-a costumat în erou la loviturile de departajare”.

Oblak a avut două intervenții la loviturile de departajare, în fața lui Alexis Sanchez și Klassen, ambele mingi fiind scoase din dreapta lui. Ultimul penalty al lui Inter a fost executat de Lautaro, care a tras alături, deși Oblak plonjase în colțul opus.

Oblak: „La loviturile de departajare spun mereu că e vorba și de un pic de noroc”

„La loviturile de departajare spun mereu că e vorba și de un pic de noroc, pentru că trebuie să alegi partea bună pentru a apăra. Dacă jucătorul trage perfect, este imposibil să aperi. Azi am reușit să intervin de două ori.

Atmosfera a fost fantastică, ca întotdeauna acasă. Noi putem da greș, dar fanii nu dau greș niciodată. Au fost decisivi, ne-au ajutat foarte mult, ne-am dat viața pe teren. Să vedem dacă vom reuși să le oferim fanilor un motiv de bucurie și să câștigăm ceva anul acesta”, a declarat Jan Oblak la finalul meciului.

Citește și:

Ghidul sferturilor Champions League: cele 8 echipe rămase în competiție, când va fi tragerea la sorți + Datele partidelor
FAZE ELIMINATORII
Ghidul sferturilor Champions League: cele 8 echipe rămase în competiție, când va fi tragerea la sorți + Datele partidelor
Atletico Madrid o întoarce pe Inter și e în „sferturile” Ligii! Meci fabulos pe Metropolitano, „tranșat” la penalty-uri!
Atletico Madrid - Inter Milano
Atletico Madrid o întoarce pe Inter și e în „sferturile” Ligii! Meci fabulos pe Metropolitano, „tranșat” la penalty-uri!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
tk2014
tk2014  •  14 Martie 2024, 14:16
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 14 Martie 2024, 11:15

Bravo Atletico, singura echipa care merita sa cistige UCL in acest sezon alaturi de Dortmund. Restul echipelor sint prea pline de bani si fitoase ca sa merite.

de acord cu dortmund, dar… - simeone e cel mai bine platit antrenor din lume (peste guardiola si ancelotti) cu vreo 30 de milioane pe an - cati bani au dat pe joao felix ? 120 de milioane? saraci mai sunt - stadionul ala nou a fost o donatie. ba nu, au facut fanii cheta de cateva sute de milioane facts, omule. facts

mihaicatalin74
mihaicatalin74  •  14 Martie 2024, 13:22

Felicitari Moldovan ! ????????????????

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  14 Martie 2024, 12:29

Cu asta va ramane Moldovan cativa ani de acum incolo, amintiri despre cum a zburat "dânsul" Oblak.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează