INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - BAYERN MUNCHEN 2-1, 1-3 LA PENALTY-URI (ÎN TUR 1-2)

Inima Bayern » Moral, curaj, explozie, ştiinţă. Armele cu care gigantul bavarez a triumfat pe Bernabeu

Articol de - Publicat vineri, 27 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 aprilie 2012 20:03

Munchenezii au fost toţi pentru unul, unul pentru toţi şi au crezut în calificare în fiecare clipă. Iar la loviturile de departajare şi-au surclasat adversarul


Să revii în joc de la 0-2, după un start complet ratat, să domini Realul pe Bernabeu şi să-l supui apoi la penalty-uri pare de domeniul fantasticului. Şi dacă era cineva în stare de aşa ceva, în afara Barcelonei, atunci Bayern! Munchenezii şi-au respectat miercuri supranumele dat cu ani în urmă chiar de suporterii galacticilor şi-au fost din nou "Bestia Negra" pentru Madrid.

Psihic de fier, parte din gena nemţilor,fotbal-spectacol şi ştiinţa loviturilor de departajare au fost armele lor în returul de pe Bernabeu (1-2dp, 3-1 la penalty-uri). Luaţi numai momentul penalty-urilor, unde s-a decis de fapt finalista. Pe cît de superficial au tratat galacticii acest capitol, pe atît de serios şi de aplicat l-au pregătit munchenezii. Ca-n laborator!

De ce un puşti de 19 ani
A surprins, de pildă, alegerea antrenorului Heynckes, care l-a pus în capul listei executanţilor pe David Alaba. Să laşi un puşti de numai 19 ani să bată primul ar putea trece mai degrabă drept amatorism decît ştiinţă. La prima vedere. Heynckes a mizat tocmai pe tinereţea austriacului şi pe lipsa de teamă, de inhibiţie specifică vîrstei. Alaba îl convinsese deja de calităţile sale în semifinala de Cupă cu Monchengladbach, decisă tot la penalty-uri. Şi atunci, ca şi miercuri, fundaşul de culoare transformase ca-n curtea şcolii.

Robben: "Am cerut să nu bat"
Faptul că Arjen Robben, care marcase din penalty pentru 1-2, n-a mai apărut apoi printre executanţi a fost iarăşi o surpriză. Olandezul a explicat însă că tocmai el a cerut să nu bată: "I-am spus antrenorului că nu vreau să-mi forţez norocul. Îl păcălisem o dată pe Casillas, a doua oară ar fi fost mult mai greu. Iker mă cunoaşte foarte bine, doar am jucat doi ani împreună. Uneori trebuie să fii inteligent".

Schweini şi "ouăle"
Să pari stăpîn pe tine cînd nu e deloc aşa e iarăşi o ştiinţă. Ultimul dintre executanţii lui Bayern, Bastian Schweinsteiger, le-a făcut un semn suporterilor înainte de a-şi aşeza balonul, de parcă ar fi vrut să le spună "nu vă faceţi griji cînd bat eu!". Schweini a transformat penalty-ul decisiv, dar ulterior a admis: "Cînd mi-am luat avînt spre minge, am simţit că mi se înmoaie genunchii. Îmi pierdusem «ouăle». Din fericire, le-am regăsit în ultima clipă şi am înscris". Apoi, şi-a dat jos tricoul şi a bătut cu pumnul în inimă. Acesta este secretul lui Bayern: o inimă mare!


"Aveam în cap doar faptul că mingea trebuie să intre în poartă şi ştiam că va intra"
Bastian Schweinsteiger, căpitan Bayern

Ignorantul Mourinho
Convins că Real va obţine calificarea în 90 de minute, Jose Mourinho n-a exersat deloc penalty-urile la antrenament. Şi a făcut şi o alegere ce s-a dovedit nefastă. Pentru că executase bine în debutul partidei, cînd l-a trimis pe portarul Neuer în stînga şi a tras în dreapta, Jose l-a pus pe Ronaldo să bată primul. Portughezul n-a avut "inteligenţa" lui Robben, să se recuze, şi a ratat. "A schimbat colţul, gîndindu-se probabil că mă va păcăli. Dar eu am plonjat tot acolo", a povestit Neuer, un alt erou german, care a blocat două penaltyuri: CR7 şi Kaka.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
detyy
detyy  •  27 Aprilie 2012, 23:23
Postat de deiao1 pe 27 Aprilie 2012, 10:47

daca ne referim strict la loviturile de la 11 m, trebuie sa spunem ca acolo conteaza doar norocul. Daca marcau cei de la real si ratau cei de la bayern, comentariile erau aceleasi, dar erau laudati cei de la real si blamati nemtii. Nu e nimic de comentat. Nemtii au avut noroc. Nu ma refer la cele 120 de min de joc, doar la penalty.

...Nemtii pierd voarte rar la Penaltyuri...

primarutheone
primarutheone  •  27 Aprilie 2012, 11:33

Corect deiao1. Insa ei se refera la faptul ca Mourinho nu i-a lasat pe ai lui sa se antreneze pentru penalty-uri, iar Bayern a ajuns acolo. De-aia ii lauda pe bavarezi.

deiao1
deiao1  •  27 Aprilie 2012, 10:47

daca ne referim strict la loviturile de la 11 m, trebuie sa spunem ca acolo conteaza doar norocul. Daca marcau cei de la real si ratau cei de la bayern, comentariile erau aceleasi, dar erau laudati cei de la real si blamati nemtii. Nu e nimic de comentat. Nemtii au avut noroc. Nu ma refer la cele 120 de min de joc, doar la penalty.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează