INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - INTER 2-0

Inter s-a prăbuşit pe "Anfield"

Articol de - Publicat joi, 21 februarie 2008 00:00

Inter s-a prăbuşit pe "Anfield", amintind de semifinala din 1965. Va repeta miracolul în retur sau va muri anost ca în ultimele două sezoane?

Aşa cum sună imnul pe "Anfield Road", Liverpool nu s-a plimbat singură nici marţi seară. Vicecampioana Europei şi-a plimbat adversarii de la Inter 85 de minute pentru a le aplica două lovituri fulgerătoare. Poate chiar letale, dacă "nerazzurrii" nu repetă minunea din 1965. Atunci, echipa lui Herrera răsturna 1-3-ul din Anglia şi reuşea un 3-0, ce a deschis drumul spre trofeu.

Desigur, milanezii pot invoca alibiul omului în minus suportat o oră de joc. Ori, mai exact, gafa lui De Bleeckere, care l-a eliminat foarte uşor pe Materazzi, după primul "galben" acordat gratuit. Însă la fel de adevărat e că arbitrul belgian l-a iertat pe Vieira de un penalty clar, la 0-0, în actul secund. Liderul detaşat al Seriei A a rămas la Milano, iar în Insulă am văzut holograma dublei cîştigătoare a C.C.E. din anii '60. Clasicul film, cu italienii rezistînd eroic pe baricade în faţa inepuizabilelor asalturi britanice, tot mai periculoase şi dese cu trecerea timpului. "Au venit la 0-0 şi după ce s-au trezit în inferioritate s-au apărat cu toate mijloacele", i-a "înţepat" Gerrard.

Inter n-a rezistat însă pînă la capăt. Pentru că n-a tras nici un şut pe poartă tot meciul, nu a construit nici o acţiune decentă şi l-a făcut şomer pe Reina. Inclusiv în primele 30 de minute. Izolatul Ibrahimovici şi mijlocul, cu sau fără Vieira, au mers în gol, iar preţul plătit (0-2) e corect.

"Matrix" vinovat!
Ţap ispăşitor pentru eşec a fost scos Materazzi. Chiar colegul său Ibrahimovici l-a atacat înaintea plecării de la stadion. Întrebat de reporteri ce s-a întîmplat cu Inter, golgeterul suedez, care n-a reuşit decît să scoată un corner tot meciul, a răbufnit nervos: "Întrebaţi-l pe Materazzi, nu pe mine!". "Matrix" n-a fost menajat nici de antrenorul Mancini: "L-am avertizat şi trebuia să fie mai atent după primul cartonaş. Eliminarea lui ne-a penalizat mult. Deja mă temeam după ce ambii stoperi au primit în cîteva minute de la start, mai ales că ne presau teribil".

Două luni out
În returul de pe "San Siro", Roberto Mancini va trebui să se descurce fără perechea de stoperi de la Liverpool. Dacă Materazzi va fi suspendat, Cordoba s-a accidentat grav pe final, la faza cînd s-a aruncat să blocheze şutul lui Crouch, reparîndu-şi singur eroarea. Columbianul a făcut entorsă la genunchi şi a fost înlocuit cu Burdisso, absenţa lui dereglînd defensiva. După primele teste medicale, există riscul ca fundaşul să lipsească două luni. "Am simţit o durere teribilă. Păcat pentru mine şi pentru Inter, dar nu vreau să fac o dramă", zice Cordoba.

"Am fost eliminat uşor. Primul «galben» pe care l/am primit a fost o glumă "
Marco Materazzi, fundaş Inter

"Jucătorii au fost eroici şi 85 de minute au evoluat perfect. N-am nimic ce să le reproşez"
Massimo Moratti, preşedinte Inter

"Am făcut un meci extrem de urît. Am intrat în teren prea stresaţi şi am jucat foarte slab"
Patrick Vieira, mijlocaş Inter

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  21 Februarie 2008, 19:38

Echipa naspa prima in Italia dar in Europa ultima.

 •  21 Februarie 2008, 10:11

... - ati ai draq cu banii vostri pe net!!! unde te uiti , pe orice forum , hop si voi!!! huooo

Vezi toate comentariile (2)
Comentează