INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID

Din liga a treia în Liga Campionilor » "Golden Boy" de Real Madrid, Isco Alarcon, despre evoluţia spectaculoasă din ultimele sezoane: "Nu există un loc mai bun decît cel în care sînt deja"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 noiembrie 2013 20:13

A venit la Real Madrid în această vară de la Malaga, contra sumei de 30 de milioane de euro şi este considerat deja unul dintre cei mai importanţi oameni din lotul lui Carlo Ancelotti, la doar 21 de ani.

Franc isco "Isco" Román Alarcón Suárez, căci despre el este vorba, a vorbit pentru "UEFA Champions League Magazine" (VIDEO CU INTERVIUL) despre cariera sa de pînă acum şi despre planurile de viitor.

 

- Care a fost prima impresie la Real Madrid?
- Sincer? Nu mă aşteptam să meargă atît de bine. Am ajuns aici, am început repede să joc bine în campionat, am şi marcat cîteva goluri, am dat assist-uri, am ajutat echipa cum am putut. Sper să continuu tot aşa.

- Care a fost cea mai mare provocare de pînă acum?
- Nu sînt la un nivel atît de înalt de mult timp şi pot spune că cea mai mare provocare a fost să ajung la Real Madrid. Am jucat la o echipă umilă, aşa cum este Malaga. A venit la cel mai mare club din lume e într-adevăr cea mai mare provocare, şi cea mai bună.

- Înainte de a juca la Malaga în Champions League, nu mai trăiseşi această experienţă, cum de te-ai adaptat atît de repede?
- Am avut un manager cu o experienţă vastă, mă refer aici la Manuel Pellegrini. Eram o echipă compactă, bine pusă în teren, şi am văzut competiţia ca o provocare. Nu aveam nimic de pierdut şi cred că ne-am descurcat foarte bine.

"Avem o echipă foarte valoroasă"

- Care sînt cele mai importante atuuri ale unui club precum este Real Madrid?
- Real Madrid este un club legendar al lumii, probabil că adversarii noştri sînt un pic speriaţi doar cînd aud de numele ăsta. Pe lîngă asta, avem o echipă foarte valoroasă, cu jucători precum Cristiano, Bale, Sergio Ramos sau Xabi Alonso.

- Este echipa capabilă să cîştige Champions League?

- Este o provocare pentru fiecare dintre noi. Sîntem încîntaţi că avem ocazia de a face acest lucru, dar nu trebuie să devină o obsesie, pentru că asta ar putea împiedica realizarea obiectivului, dar trebuie să jucăm bine pentru că sîntem dornici să ajungem în finală.

- Cum e să joci lîngă Cristiano Ronaldo?
- Este incredibil să joci alături de cel mai bun fotbalist al lumii, mă ajută la fiecare antrenament, el mereu vrea să cîştige, mereu vrea să fie cel mai bun. Asta mă motivează mult.

- Cum te-a ajutat Zidane de cînd ai venit la Real Madrid?
- Bine, pe Zidane toţi îl cunoaştem. Este un simbol la Real Madrid. La fiecare antrenament ne învaţă lucruri noi, intră mereu şi joacă la acelaşi nivel cu noi.

"Mereu l-am admirat pe Zidane!"

- Care fotbalist ţi-a influenţat cel mai mult cariera?
- Normal, Zidane, cu acel gol pe care l-a înscris cînd echipa a cîştigat al 9-lea trofeu al acestei competiţii. Mereu a arătat o clasă superioară faţă de toţi, a fost mereu un jucător pe care l-am admirat. Cînd eram copil şi jucam la echipa de juniori a Valenciei, l-am admirat şi pe David Silva. M-am antrenat cu el de cîteva ori şi îmi plăcea stilul lui, e un jucător de mare calitate.

- Cum ai reuşit să-ţi îmbunătăţeşti rata de a înscrie într-un timp aşa scurt?
- Sînt lucruri pe care antrenorul ţi le spune în scopul de a deveni un jucător complet. Eu mă antrenez pentru asta. E şi o chestie mentală, dacă îţi propui ceva, o poţi face.

- Cum îţi influenţează tactica jocul tău obişnuit?
- La Real Madrid joc pe o poziţie diferită faţă de cea pe care o aveam la Malaga, dar eu am reuşit să mă adaptez mereu. Mă simt bine oriunde mă pune antrenorul. Sînt fericit că am şansa să joc.

Din liga a treia în Liga Campionilor

- Ai ajuns la Real după ce în 2013 ai cîştigat CE Under 21 din Israel. Ce a însemnat acest succes pentru tine?
- A fost un turneu grozav. Nu mai cîştigasem nimic cu naţionala de tineret. E ceva de neuitat, am avut o echipă foarte bună, am jucat excelent, eram foarte bucuroşi cînd intram pe teren şi cel mai bun lucru a fost că am cîştigat.

- În urmă cu 3 ani jucai în a treia divizie spaniolă. Te aşteptai să ajungi atît de departe într-un timp aşa scurt?
- Nu! Sigur nu! Nu credeam că că va fi o schimbare aşa bruscă. Sînt foarte fericit de ceea ce s-a întîmplat, dar nu vreau să se sfîrşească aici. Vreau să cîştig multe trofee şi toate să fie la Real Madrid.

- Ce aşteptări ai pentru viitor?
- Vreau să cresc cît mai mult în joc, să ajung printre cei mai buni. Nu există un loc mai bun să fac asta decît cel în care sînt deja, adică la Real Madrid.

Carte de vizită
Francisco Román Alarcón Suárez
21 de ani, Benalmadena, Spania
1.76m

2009-2010 Valencia B
2010-2011 Valencia 7 meciuri, 2 goluri
2011-2013 Malaga 82 de meciuri, 17 goluri, 9 pase de gol
2013 - prezent Real Madrid 15 meciuri, 6 goluri, 4 pase de gol

A jucat la toate naţionalele Spaniei de juniori şi tineret, U 16 - U23, şi seniori, cu un total de 66 de meciuri şi 25 de goluri

2013 Cel mai bun fotbalist al Euro U 21, Gheata de bronz a turneului, a făcut parte din echipa ideală a competiţiei, a cîştigat trofeul Bravo, al revistei italiene Guerin Sportivo
2012 Cel mai promiţător fotbalist din La Liga
2012 Balonul de Aur pentru fotbalişti sub 21 de ani
2009 Locul 3 cu Spania la Mondialul U 17

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
vladb9
vladb9  •  28 Noiembrie 2013, 14:59
Postat de detoatepttoti pe 28 Noiembrie 2013, 09:59

si eu sunt ''adicted'' Zidane , dar cred ca si tine ca Ronaldinho a fost cel mai bun din toate timpurile, cat a fost in forma nu am vazut è nimeni sa joace ca el..banii, titlurile prea multe ( a castigat tot ce se poate in viata unui fotbalist, CM ,UCL , etc) l au facut sa piarda foamea de fotbal si odata cu asta am pierdut cel mai spectaculos jucator, tin minte cand a fost aplaudat pe bernabeu e fani, tot respectul pentru el, cat am suferit cu el cand jucau contra madridului, dar cred ca e o injustitie sa se vorbeasca de messi, maradona, zidane, ronaldo, etc si sa nu se tina cont ca RONALDINHO a fost peste ei cu mult, in scurt timp fiindca '' s a stins ca fotbalist'' dar a fost cel mai bun

yep.singurul jucator aplaudat in picioare de la marea rivala

detoatepttoti
detoatepttoti  •  28 Noiembrie 2013, 09:59
Postat de vladb9 pe 27 Noiembrie 2013, 21:03

mai este unul cu o tehnica ca a lui Zidane....Ronaldinho

si eu sunt ''adicted'' Zidane , dar cred ca si tine ca Ronaldinho a fost cel mai bun din toate timpurile, cat a fost in forma nu am vazut è nimeni sa joace ca el..banii, titlurile prea multe ( a castigat tot ce se poate in viata unui fotbalist, CM ,UCL , etc) l au facut sa piarda foamea de fotbal si odata cu asta am pierdut cel mai spectaculos jucator, tin minte cand a fost aplaudat pe bernabeu e fani, tot respectul pentru el, cat am suferit cu el cand jucau contra madridului, dar cred ca e o injustitie sa se vorbeasca de messi, maradona, zidane, ronaldo, etc si sa nu se tina cont ca RONALDINHO a fost peste ei cu mult, in scurt timp fiindca '' s a stins ca fotbalist'' dar a fost cel mai bun

detoatepttoti
detoatepttoti  •  28 Noiembrie 2013, 09:54
Postat de milton pe 27 Noiembrie 2013, 20:47

Imi place mult acest Isco. L-as fi vrut la Barca, dar la ce inflatie e la centru cred ca-i era destul de greu sa joace titular. Vad ca Real i-a acordat inca de la inceput o sansa, iar Isco a profitat din plin de ea.

adevarul este ca isco e fenomenal, ma bucur mult ca este la madrid, si eu cred ca se potrivea de minune la jocul pe care il practica barcelona. cum voi o sa il regretati pe asta, asa il regretam fanii madridului pe dani alves, care era la un pas sa vina la madrid, dar prostii de la conducere au considerat ca 30 mil sunt prea mult pt el, si uite ce jucator fenomenal ati avut de atatia ani :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează