INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER UNITED - CFR CLUJ 0-1

Le-am produs cea mai mare ruşine! » CFR-ul, prima echipă dintr-un stat ex-comunist care învinge pe Old Trafford

CFR Cluj a reuşit o victorie surprinzătoare în Anglia: 1-0 cu United.
CFR Cluj a reuşit o victorie surprinzătoare în Anglia: 1-0 cu United.

Articol de - Publicat vineri, 07 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 06 decembrie 2012 22:52

Pînă la înfrîngerea împotriva "feroviarilor", United nu cedase acasă, în cupele europene, decît în 10 partide: toate împotriva unor forţe ale continentului, gen Juve, Real, Bayern ori Milan!

Manchester United avea asigurat locul 1 în grupă încă dinaintea partidei cu CFR-ul, însă înfrîngerea a fost digerată cu greu de către "diavoli": echipa românească a devenit cea mai surprinzătoare formaţie din afara Insulei care cîştigă pe Old Trafford!

VIDEO: Vezi AICI rezumatul meciului!

40 de ani fără înfrîngere!
În cupele europene, United nu a cunoscut gustul unui insucces pe teren propriu timp de 40 de ani! De la prima ediţie, 1956-'57 şi pînă în 1996, roş-albii reuşiseră 55 de partide fără înfrîngere în fieful propriu. Acum 16 ani, Juventus a fost cea care a spart gheaţa.

Au urmat, pînă la CFR, alte 9 echipe: Fener, Dortmund, Real, Bayern, La Coruna, Milan, Beşiktaş, Ajax şi Bilbao. Toate avînd un palmares mult mai bogat şi o rezonanţă mai puternică faţă de clujeni!

542342-united-infrangeri.jpg

Primii ex-comunişti victorioşi
CFR-ul a reuşit şi cîteva premiere. A devenit prima echipă ex-comunistă care să învingă United-ul în Anglia! Au mai încercat echipe iugoslave, poloneze, maghiare, cehoslovace, ex-sovietice, est-germane ori bulgare, toate fără sorţi de izbîndă. Cel mai aproape a fost Rotor Volgograd: echipa rusă s-a mulţumit însă, în 1996, cu un egal, dar a cîştigat "dubla" graţie golurilor în deplasare (0-0, respectiv 2-2).

Cel mai nefast an!
United pierduse deja două meciuri "acasă" în această primăvară, cu Ajax (1-2) şi Bilbao (2-3), ambele în Europa League. Aşa că înfrîngerea de miercuri seară a stabilit un alt record negativ: a fost pentru prima oară cînd United a pierdut trei meciuri în cupele europene, "acasă", în acelaşi an calendaristic!

Glume cu United: "LUISers"!
Cotidianul britanic "The Sun" a ironizat înfrîngerea "diavolilor": "LUISers", făcînd aluzie la numele unicului marcator, Luis Alberto. Victoria a fost salutată şi de fanii rivalilor de la Liverpool, care s-au întrecut în glume pe site-uri şi forumuri: "Nu m-am hotărît care este ruşinea supremă: eliminarea lui Liverpool sau înfrîngerea împotriva unor estici necunoscuţi" a fost părerea unui fan al "cormoranilor".Doar

Craiova bătuse în Anglia!
Pînă la victoria CFR-ului, o singură echipă românească reuşise o victorie în cupele europene pe teren englezesc. Este vorba de Universitatea Craiova, care, în 1979, învingea la Leeds cu 2-0 (Cîrţu 73, Beldeanu 85).

30 de meciuri jucase United, acasă, cu echipele din fostul bloc comunist pînă la jocul cu CFR: nici unul pierdut!

5 victorii din tot atîtea meciuri avea United împotriva echipelor româneşti pînă miercuri seară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
cfrclujole
cfrclujole  •  20 Decembrie 2012, 19:59

Forta CFR!!

claudiured22
claudiured22  •  07 Decembrie 2012, 16:42

Voi doi...lasati-va de scris, asta in cazul in care nu ati dat copy-paste.

vdreams
vdreams  •  07 Decembrie 2012, 14:25

@teodor.muresean Mi-am adus aminte de un exemplu si mai bun, anume dupa ce Spania a castigat campionatul European, se calificase la cel Mondial, batea tot pe linie si erau unii care o tineau cu "Romania, ultima echipa ce a batut Spania la ea acasa"(era vorba de celebrul amical din 2006), de parca Nationala noastra ar fi putut sa se compare cu cea a Spaniei in realitate in perioada respectiva. Eu prefer ca CFR si Steaua sa pice mai departe cu echipe accesibile sa castige si sa castige puncte. Pe mine nu m-ar consola ca echipele noastre sa fie eliminate de vreun adversar abordabil fraze de genul :"lasa ba ca am batut pe Manchester".

Vezi toate comentariile (17)
Comentează