INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC PORTO - ŞAHTIOR 2-1

Lucescu contestă eliminările şi-l face praf pe arbitrul Brych » Furat de "diva cu fluier"!

Articol de - Publicat joi, 15 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2011 22:40

Antrenorul lui Şahtior a făcut scandal după eşecul de la Porto (1-2), reclamînd un gol anulat de "centralul" neamţ, care ”a vrut să fie protagonist şi a denaturat rezultatul”


Maniera de arbitraj a lui Felix Brych l-a înfuriat pe Mircea Lucescu, care l-a acuzat pe german că a viciat rezultatul de la Porto, unde Şahtior a cedat cu 2-1 şi a terminat partida în 9 jucători.

"Deciziile lui m-au nemulţumit, de aceea sînt foarte nervos. Noi facem tot ceea ce e posibil ca jucătorii să aibă relaţii de respect. Dar dispar divele de pe terenul de joc şi apar divele-arbitru, prin comportament. Ceea ce a făcut e inadmisibil. Sînt arbitri tineri, care vor să fie protagonişti. S-a lăsat influenţat de reacţia tribunei, la fiecare contact fluiera. Tribunele au această cultură, nu doar aici, dar şi la Barcelona, la Madrid. Echipele mari ştiu cum să-şi formeze un astfel de public", a declarat Il Luce. Care s-a plîns că a avut gol valabil la 1-0: "Trebuia lăsat. Eduardo a dat cu pieptul, nu cu mîna".

"Am avut ocazii mai mari"
Lucescu contestă şi eliminările lui Rakiţki ("roşu" direct) şi Cigrinski (două "galbene"): "A fost atac violent, dar pe pămînt, n-a ridicat piciorul. Al meu s-a sculat imediat, iar celălalt a ştiut să se tăvălească. Iar la Cigrinski şi primul cartonaş a fost dat aiurea. Nu e posibil la nivelul ăsta!"

Deşi Porto a avut trei bare şi a mai ratat un penalty, tehnicianul crede că "minerii" au fost mai periculoşi: "Chiar cu un om mai puţin, mi se pare că noi am avut ocaziile mai mari, iar ei doar şuturi de la distanţă, nu situaţii clare. Ne-au dominat şi au avut posesia după ce am rămas în zece".

Arbitru FIFA din 2007
Cine este Felix Brych? Licenţiat în drept, arbitrul de 36 de ani fluieră în Germania din 2004 şi are ecuson FIFA din 2007. A condus 129 de partide în Bundesliga, 13 în Liga Campionilor, 6 din Cupa UEFA/Europa League, 4 din preliminariile Euro şi 3 din calificările CM. Acelaşi Brych l-a mai arbitrat în 2009 pe Lucescu în "sferturile" Cupei UEFA la returul cu Marseille (2-0, în tur 2-1), în care la 1-0 (min. 80) le-a anulat francezilor un gol pentru un fault al lui Samassa la portarul Piatov.


23-7 a fost marţi raportul şuturilor la poartă în favoarea lui FC Porto în jocul de pe "do Dragao"

1 cartonaş roşu a acordat Brych în precedentele 9 meciuri conduse în acest sezon, la Fortuna Dusseldorf - Bochum în 2. Bundesliga

"A văzut alt meci!"
Vitor Pereira l-a contrat pe Lucescu, care s-a plîns că a fost furat de neamţul Brych. "Arbitrul şi-a făcut treaba. Am avea şi noi motive să ne plîngem de arbitru, poate şi Lucescu a găsit, dar el a văzut probabil alt meci. E clar că Porto a fost echipa mai bună. Am fost superiori în fiecare moment al jocului. Respect opinia domnului Lucescu, dar a mea e diferită", a zis tehnicianul lui Porto.

Record egalat
Mircea Lucescu a egalat un vechi record la Şahtior. La Porto, a condus-o de pe banca tehnică pe Şahtior în meciul 359, la fel ca Oleg Oşenkov, care i-a pregătit pe "mineri" în perioada 1960-1969 şi cu care a cucerit două Cupe ale URSS. Ceea ce a făcut rusul într-un deceniu a reuşit Lucescu în 7 ani. Bilanţul său: 247 de victorii, 56 de remize şi 56 de eşecuri, golaveraj 707-271.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
agamitza
agamitza  •  15 Septembrie 2011, 10:51

Incredibil si insuportabil, pentru a o mia oara Lucescu cel Batran este furat de arbitri. In seara asta mai mult ca sigur Lucescu cel Mic va fi la randul sa furat. Toata lumea e impotriva familiei Lucescu. E greu de suportat asa ca familia va trebui sa se mute in alta galaxie.

adrian008
adrian008  •  15 Septembrie 2011, 10:05

frate sa spui ca alea nu sunt de cartonase deja esti ridicol.sa spui ca tu ai avut ocaziile mai mari cand aia te-au calarit tot meciul iar esti ridicol.cand il scoti vinovat pe arbitru ,dupa ce in alta situatie cand te-a ajutat ai tacut ca rahatul, e foarte ridicol si penibil.in concluzie domnul lucescu pe langa ca este ridicol,ca de atatea ori ,a devenit si penibil

doze
doze  •  15 Septembrie 2011, 09:32

hotzului de hotz i-e frica.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close